Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Raid S-ATA + ATA - nastavenia, moznosti

Standardní Raid S-ATA + ATA - nastavenia, moznosti

Potreboval by som pomoc s realizovanim zapojenia S-ATA disku spolu s Ata diskom. Mam Dosku MSI K7N2 nForce Delta-ILSR. Ma S-SATA radic riadeny chipom Promise. Na doske su dva IDE rozhrania klasicke a tretie IDE riadene tym Promise chipom. Snazil som sa to zapojit - klasicky S-ATA disk na S-ATA radic a druhy mensi ATA disk na ten doplnkovy IDE3. Obsluzny Sw nabiehajuci pred WinXP mi tie disky detekne korektne, ale vo Windows stale je len S-ATA 120GB disk. Vyskusal som menit jumper na ATA disku, aj menit nastavenia v Promise Array utilite - no nic nepomohlo. ATA disk je uplne novy UDMA6 40GB. Uz si s tym fakt neviem rady..........
    P4 D 915-2.8GHz LGA775 2x2MB L2cache Dual,AC Freezer 7 Pro,MB Asus P5B-VM, Power 400W,2x512MB DDR2 CorsairTwinX 800MHz ,VGA Asus 1600Pro 256 Silent, WD 250GB Sata, DVD-RW LG H20L, LightCaseMod, LCD Samsung SyncMaster 940BW, MS Wireless Optical Mouse2.0

Standardní

No já to nastavil tak, že SATA je na SATA (překvapivě ). No a ATA jsem hodil normálně na IDE-1. Jenom je pak trochu problém se systémem, co chceš nainstalovat, protože ATA má přednost před SATA. Takže vždycky odpojuju ATA disk pryč. Taky nezapomeň, že SATA řadiče mají většinou vlastní BIOS. Na K7N2G do něho lezeš přes [Ctrl]+[F]. Tam si musíš nastavit RAID i když máš jenom jeden SATA disk. Je to divný, ale když to nastavím jinak než "1+0 Stripe", tak se mi ten disk nechytá. Jinak jumper na ATA mám jako Slave, ale mělo by to byt celkem jedno. Jestli máš systém na SATA, tak já to mám v BIOSu nastavený bootování z SCSI.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pokud ho vidi okna alespon ve spravci hw, tak spust compmgmt.msc /s dej spravce disku a prirad k tomu nedetekovanemu disku pismenko.

samozrejme musis mit naistalovane pod oknama ovladace pro oba dva radice.

a muzu se zeptat, proc nedas ten mensi disk na klasicky radic?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    pokud ho vidi okna alespon ve spravci hw, tak spust compmgmt.msc /s dej spravce disku a prirad k tomu nedetekovanemu disku pismenko.

samozrejme musis mit naistalovane pod oknama ovladace pro oba dva radice.

a muzu se zeptat, proc nedas ten mensi disk na klasicky radic?
    ***chcel by som to tak urobit kvoli obsadeniu klasickych radicov...
    P4 D 915-2.8GHz LGA775 2x2MB L2cache Dual,AC Freezer 7 Pro,MB Asus P5B-VM, Power 400W,2x512MB DDR2 CorsairTwinX 800MHz ,VGA Asus 1600Pro 256 Silent, WD 250GB Sata, DVD-RW LG H20L, LightCaseMod, LCD Samsung SyncMaster 940BW, MS Wireless Optical Mouse2.0

Standardní

Citace Původně odeslal Koudy
    No já to nastavil tak, že SATA je na SATA (překvapivě ). No a ATA jsem hodil normálně na IDE-1. Jenom je pak trochu problém se systémem, co chceš nainstalovat, protože ATA má přednost před SATA. Takže vždycky odpojuju ATA disk pryč. Taky nezapomeň, že SATA řadiče mají většinou vlastní BIOS. Na K7N2G do něho lezeš přes [Ctrl]+[F]. Tam si musíš nastavit RAID i když máš jenom jeden SATA disk. Je to divný, ale když to nastavím jinak než "1+0 Stripe", tak se mi ten disk nechytá. Jinak jumper na ATA mám jako Slave, ale mělo by to byt celkem jedno. Jestli máš systém na SATA, tak já to mám v BIOSu nastavený bootování z SCSI.
    ****rozumiem, len mne ide o to, dat ten ATA disk na IDE3 - ten by mal byt podla manualu priradeny k ovladaniu cez Promise-chip na doske...
    System mam aj chcem nechat na S-ATA , cez CTRL+F mi to detekne oba disky - len Wokna na to nejak nereaguju , pritom su oba disky v Biose urcenom pre S-ATA deteknute aj aktivne...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání