a) ano, ale na Tomatu se mi to povedlo obejít, na tom pcchipsu ne. A to jsem do ní narval nejnovější BIOS, co tehdy (rok a půl zpátky, od té doby jsem v tom disky nad 32 GB nepotřeboval rozjet) bylPůvodně odeslal Rainbow
b) tam to nešlo zadat manuálně, resp. najela jen když byl disk ještě před připojením nastaven jako none (což je logické), manuálně se nastavit ovšem nenechala, ale příčina může být viz a), já se s tou deskou setkal několikrát, ale nezkoumal ji nikdy delší dobu, než bylo nutné aspoň k jakémus takémus rozchození
c) chtěl jsem říct, že bych se neodvažoval dávat tam nějaký PCI řadič, když už má problémy už sama se sebou. Tobě to chodí, ale uznej, je to i díky tomu, že tvoje schopnosti (a v některých oblastech výrazně) přesahují schopnosti většiny uživatelů fóra) :-). Taky jsi měl čas si s tím vyhrát, já to jen dal dohromady a rychle od toho (teď si uvědomuju jednu věc, m726 je doufám Xcell2000/bxcel, m729 ali, že jo). Rozchodit jen UDMA aspoň pro disky byl pro mě velký oříšek, nikdy se mi ale nepovedlo rozchodit UDMA i USB zároveň (pravda, to už sem nepatří, já to jen zmiňoval, že ta deska skrývá mnohá překvapení). Proto to. Ale není fakt lepší, než se s tím babrat, pořídit (vždyť už jsou za rozumné ceny) nějakou desku s iBX, ZX nebo 815?
BTW - já to sice ošetřené mám (a to rajče to díkybohu zvládlo elegantně), ale lze zmíněnou chybu u AMI nějak obejít (vyjma jmenovaných způsobů), když ji neopravil výrobce? Když jde upravit Award, měl by jít upravit i AMI... Nebo se mýlím?

Odpověď s citací