mate to nekdo doma![]()
mate to nekdo doma![]()
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
DO 80W, pozdeji uz jsou teploty dost neprijemne.
Na oc fakt neni a smysl ma jenom s reseratorem - totalni ticho.... Jinak samotnej za ty prachy nenabizi zadnou vyhodu.
There is nothin' fair in this world
There is nothin' safe in this world
And there's nothin' sure in this world
And there's nothin' pure in this world
Look for something left in this world
2DAWE:
a muzes me kdyz tak poradit nejakej hodne dobrej WB na GPU??
Jako na velky OC ? KP a Cascada.... Oboji sice budes hur shanet, ale vyplati se to...Původně odeslal MISKOBOSS
KP uz skonciliPůvodně odeslal Dawe
![]()
takze jedine ta Cascada, uz jsem o tom slysel
No KP z druhy ruky a Cascadou fakt nic nezkazis, ale chce to poradny cerpadlo.... Ale to vsechno si tady muzes dohledat....Původně odeslal MISKOBOSS
To cerpas z vlastni zkusenosti s timto blokem nebo jsi o nem nekde cetl?Původně odeslal Dawe
To co nekde prectu, nepovazuju za relevantni informaci a rozhodne ji nevydavam jako svuj nazor, tak hadej.Původně odeslal Crus
![]()
OK, zkus sve zkusenosti prosim trosku rozvest (jaka karta, jakej OC, s jakym jinym blokem si dosahoval jakych vysledku...).Původně odeslal Dawe
Ja ten blok mam, ted nemuzu hodnotit, protoze celyho vodnika jeste nemam optimalizovanyho, lec zatim jsem s nim spokojen.
Myslim ze za 800 stovek je to dobrej kauf. Vetsi blok mam na grafice a mensi na chipsetu. Takze me vlastne jeden blok vysel na 4 stovky plus 'premie' 8 malejch pasivku.
jo a jaky s nim mas teda teplotyPůvodně odeslal Crus
(GPU,NB)
Jak jsem rekl, na presne zavery je jeste brzo. Ale teploty mam podstatne nizsi.Původně odeslal MISKOBOSS
No ale treba v tom testu na pctuningu byl ten Zalman na CPU jeden z nejlepsich tak by i ten na grafiku moch bejt hodne slusnej a rek bych ze ten napad s pouzitim toho malyho bloku je vybornej a dost meni pomer cena vykon. A este k tomu ty pasivky![]()
Zajimaj me ty teploty hlavne. Nahod je i kdyz to nemas optimalizovany plz
2Crus:
nahod teploty, bude vic lidi, ktery to zajima
Teploty vam reknu jen stezi, nemam na grafice teplotni cidlo a externi taky ne.
Ale....mam Hercules Radeon 9800. Kdyz jsem ho provozoval s originalnim vzduchovym chladicem + z boku na nej foukal 92mm vetrakem na 1500-2000ot tak jsem stabilne (bez artefaktu) dosahl taktu jadra 432 MHz a to jen pri OTEVRENYM case.
Procesor mam Barton 2500+@200x10/1.650V (takze zadnej velkej zrout). S pasivem CNPS6000-AlCu, kterej ofukoval 80mm vetrak na 2500ot jsem mel v klidu cca 44 stupnu a pri zatezi cca 53 stupnu. Teploty jsou mereny ze socketu AIDOU32 v3.93. Na diode CPU jsem mel pri zatezi az 65 stupnu!! Opet vse pri OTEVRENYM case. Driv jsem pouzival AC Slim Silent Pro TC a teploty byly o neco malo horsi. Zalman RULEZ.
Vodu mam (zatim) v cca 10l kyblu, v nem cerpadlo Eheim Compact 300 nebo 600 (nespozoroval jsem mezi nimi zadny dopad na teplotu). Z cerpadla jde voda do CPU (ZM-WB2 GOLD), pak na chipset (small ZM-GWB1), dale na GPU (large ZM-GWB1) a zpet do kyblu s vodou. Takze se jedna o otevreny okruh a vodu NIJAK NECHLADIM!
Po nekolika hodinach provozu se teplota vody ustali na 42 stupnich, coz bych rekl je docela dost (hold dan za jeji nechlazeni). Planuji zakoupit vymenik.
GPU ted provozuju na 450 MHz. Kdyz je voda studenejsi snese v klidu i 470. Strop je nekde mezi 480-490 Mhz, ale to opravdu spise s ledovou vodou! Case mam ZAVRENY.
Jestli nekdo vite jak vypada Hercules 9800 tak vite, ze z druhe strany ma takovy medeny pasiv. Pri vzduchovem chlazeni jsem na nem pri zatezi neudrzel prst (a to nemluvim o chladici samotnym), ted je jen trosicku teplej (zatezi v tomto pripade rozumim mit 10 hodin pustenej 3DMark03).
Teplota procesoru je v klidu vetsinou o max 5 stupnu vyssi nez teplota vody. Po nekolika hodinove zatezi (Prime95) se zvedne maximalne o dalsich 5 stupnu (nemam zatim dukladne otestovany!). Mereno ze socketu. Na CPU diode je teplota stejna jako ze socketu, nekdy i o cca 2 stupne nizsi!!! To oproti vzduchu s 65 stupnema je docela rozdil. Opet ZAVRENY case.
Vodnika jsem si poridil HLAVNE z duvodu ztiseni hluku v PC. Predevsim pak u grafiky, protoze ten original vetracek byl vrtulnik. Pretaktovani je u me druhorada vec.
Kdyby nekdo zamyslel dat si small ZM-GWB1 na chipset tak jako ja, doporucuju se poradne podivat zda je tam pro nej misto. Vzhledem k tomu ze 'fitinky' jsou z boku a ne ze zhora jak je u chipset bloku zvykem, tak se hold na kazdou desku nevejde! Ja to stesti mel.
Jinak priklanim se k nazoru, ze typ bloku na ucinnost vodniho chlazeni je velmi maly (koneckoncu i test na PCT to potvrdil). Nemuzes mit teplotu nizsi nez mas teplotu vody. Nechapu lidi co porad experimentujou a vyrabej ruzny tvary bloku. Ja bych energii soustredil spise do vyvoje vymeniku.
PS: Zajimaly by me presnejsi zkusenosti od Dawa, kterej psal ze ZM-GWB1 zkousel. Jeho zaver 'na oc fakt neni' neberu (pokud mi to nevymluvi)!! Kdybych mel teplotu vody ustalenou do 35 stupnu tak jako vetsina vodnikaru, verim ze bych 470-480 Mhz mel stabilne. A neznam zadnyho vodnikare se sebelepsim blokem, kterej by dosahl stabilne frekvence pres 500 Mhz. Slovo neznam neznamena ze nikdo takovej neni.
velmi pekne![]()
a jakou mas teplotu na chipsetu? jenom orientacne
2DAWE: muzes napsat svoje zkusenosti![]()
to MISKOBOSS:
Driv jsem mel na chipsetu pasiv na kterym jsem skoro neudrzel pri zatezi prst.
Prave jsem mel asi 3-4 hodiny pustenej 3DMark03 a vodni blok je jen trosku teplej.
Teplotu s blokem mam na MB 32 stupnu coz odpovida hodnote teplote s pasivem, takze neni smerodatna (viz vyse).
Tak som si kupil tie vodniky na GPU od zalmana. Cakal som viac. Na stisenie PC su OK, ale na extremny OC radsej nieco ine. Mozno aj pre to, ze vnutri nie je nic extra vyfrezovane, je to len rovna rura cez hlinikovy blok, umiestnena daleko od jadra. Ani sa neda nastavit poriadny pritlak. Chcelo by to uchytit dakou pevnou sponou. Teploty vam nepoviem, lebo mam GF4Ti a ani externe cidlo nemam. Teplotu vody odhadujem na takych 30-35 stupnov. Jediny zdroj informacii je teplotne cidlo na cpu, ktore dava 36 idle, 40 UT2k4, 41.5 prime95 max heat. Tento udaj je celkom realny. Napatie na GPU mam 1.75V, na vrchnej strane udrzim prst asi 5-7 sekund, potom to uz palifrekvencia 316 bez artefaktov, cize nic moc. Pouzil som pastu arctic silver 5.
AMD Barton mobile 2600+@11x236 watercooled, Leadtek GeForce 6800 128MB watercooled 445/880 12p/6v Vmod 1,6V, ABIT AN7 nForce2 Ultra watercooled TicTac BIOS OCPmod Cmod, TwinMOS PC3200 \"50B\" @ 3,2V 2,5-2-3-11-2T, Seagate Barracuda7200.7 Plus 200GB 7200RPM 8MB cache, Enermax 460W EG465AX-VE(G)FM Vmod(3,3/5/12), SoundBlaster Live 5.1, net: chello rulezz, OS MS firmware XP
Ja chladim GPU DangerDen Maze4 GPU chladicem:
http://ax2.webz.cz/show.php?p=wc&id=30&c=8&d=1&v=v2
...vyfocenej ho na FX5700U nemam, ale treba vezmete za vdek obrazkem s stare FX5200
Presto, ze mam desive mizerny prutok a sakra spatny radiator na pasivni watercooling (souhlasim s nazorem, ze to chce vyvynout poradny radiator - tohle je muj projekt radiatoru na pasivni chlazeni, podle vypoctu by mel vyzarit 150W tepla pri 32,5C narustu teploty proti ambientu: http://ax2.webz.cz/pasivni-radiator.gif - kdyz do stejneho vypoctu dosadim hodnoty tech dvou Aquacool radiatoru co mam, tak vyjde temperature shift 160C, takze to v realu bude asik neco min, kolik, to se uvidi az ho Erty spaji) tak core, co z orginalu 475Mhz slo s vetrackem na karte - ok, trosku vetsim vertackem: http://evga.com/products/moreinfo.as...36-AX&tab=desc na pouhych 505Mhz stabilne FarCry, tak i s tim shitoznim chlazenim mi to tika stabilne na 565Mhz a to ve FarCry.
3DMark03 projede v pohode i na 580![]()
![]()
...skoda, ze to core ma jen 4 pipeliny...
Tak jak to mam natakteny to vyzari cca. 50-52W tepla za provozu, viz:
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=142
Blizsi infos k tem vypoctum chladicu zde:
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=118
...skoda jen, ze ten veracek chladil i pameti (DDR2 topej a topej!) a tak sly na 1070Mhz v pohode, s jen Tweakmonster heatsinky nalepenymi ArcticSilver epoxy: http://ax2.webz.cz/show.php?p=wc&id=102&c=8&d=1&v=v2 to nejde pres 950Mhz a topej a topej...![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)