Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Audio na doma a na "kalby"

Standardní Audio na doma a na "kalby"

Cus lidcky, planuju si doma konecne udelat trosku lepsi audio, tak sem se chtel prvne zept Vas, odborniku.

Nezapomente prosim vzit v uvahu, ze nejsem milionar ani jina odruda zazobance

Primarni pouziti: Hudba doma(panelak ) a kalbicky na chate, tj. notebook+mixak ...

Repro:
    Pioneer CS-3070 ?
    Pioneer CS-5070 ?
    (neni to od 20Hz, tak se ptam, bude to mit nejaky basy?)

Receiver/Zesilovac:
    tady opravdu nevim co vybrat ;(

predem dik,

gl
    [dance before the police come]

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

Kolik na to máš? To je velmi důležitá otázka...

I já jakožto ne zrovna bohatej jsem dal jen do uzvučení skoro jako do kompu....

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní Re: Audio na doma a na "kalby"

Citace Původně odeslal gl_st0rm
    Repro:
    Pioneer CS-3070 ?
    Pioneer CS-5070 ?
    (neni to od 20Hz, tak se ptam, bude to mit nejaky basy?)
    I když je to Pioneer, tak tyhle čísla jsou ti na nic... lidský ucho(vlastně né přímo ucho, ale kůstka za ním) vnímá(teoreticky - netopýři) od 17Hz, v praxi člověk může říct, že slyší nějaký zvuk(prakticky ověřeno) tak od 25Hz a to ještě spíš cejtíš pokožkou. A pak zvukovka nemá zesilovač typu video (0Hz - Fmax) a i když v softu dáš, aby zahrála 15Hz, tak to není 15Hz ani omylem... pro 3-pásmy je uspokojivých 35-40Hz, výš už je na pováženou... Spíš na spodní kmitočet se koukuj na poměr příkon/citlivost, to je rozhodující...
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Hnoj
    Kolik na to máš? To je velmi důležitá otázka...

I já jakožto ne zrovna bohatej jsem dal jen do uzvučení skoro jako do kompu....
    ty jo, idealni by bylo 10-15k ... ale tech 15 je fakt maximum

Standardní

lidi, ja se stryktne nedrzim tech pioneeru, navrhnete mi treba co mate vy a jak ste s tim spokojeni ...

Vliv
    293

Standardní

Já ti značku doporučit nemůžu(kromě firem vyrábějící přímo pro učely PA, ale na to nemá žádnej smrtelník), protože využívám striktně homemade...

Jde o to, aby ta soustava využila maximálně výkon zesilovače. Ono je blbý mít zesilovač za hromadu pěněz a mít repro systém s mizernou citlivostí a vlastně nevužije potenciální výkon z.

Takže pokud je to určený pro ozvučení větších prostor(kalby) nebo dokonce venkovních prostor, tak koukej aby soustava měla co nejvišší citlivost (nejlépe <90dB) při tvém požadovaném výkonu zesilovače, protože systém 100W@90dB, bude hrát stejně hlasitě jako systém 50W@93dB
    BA95 positive

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    Já ti značku doporučit nemůžu(kromě firem vyrábějící přímo pro učely PA, ale na to nemá žádnej smrtelník), protože využívám striktně homemade...

Jde o to, aby ta soustava využila maximálně výkon zesilovače. Ono je blbý mít zesilovač za hromadu pěněz a mít repro systém s mizernou citlivostí a vlastně nevužije potenciální výkon z.

Takže pokud je to určený pro ozvučení větších prostor(kalby) nebo dokonce venkovních prostor, tak koukej aby soustava měla co nejvišší citlivost (nejlépe <90dB) při tvém požadovaném výkonu zesilovače, protože systém 100W@90dB, bude hrát stejně hlasitě jako systém 50W@93dB
    super, dik za info, muzes mi pls, pokud muzes, poporucit nejakej zesak?
    co treba koupit nejakej starsi, jen stereo, ale s pozadovanym vykonem a citlivosti? ...sem na audio fakt lama, doted mi stacil 20w sub + 5w satelity

Vliv
    293

Standardní

Jenom na okraj, parametr citlivost je jen u reproduktorů, a právě říká, jak využije dodávaný příkon(prostě jakej kravál vyrobí). Takže velkej milník všech co si myslí, že kravál určujou Watty - blbost.

To s tou koupí z bazaru myslím přichází jedině v úvahu co se týče kvality, protože když se ti podaří sehnad nějakýho technicse, tak seš za vodou. Ale aktuálně by mohl i stačit nový zesilovač od třeba Omnitronicu, jsou to sic chrastítka, ale slyšel jsem to hrát a je to vcelku uspokojivý, hlavně to má nový featury, jak třeba na každým kanálu crossovery, subsonický filtry.. možnost spojit kanály do můstku(výsledně jeden kanál s dvojnásobným výkonem(třeba pro SUB)) atd... Pokud chceš nový, podívej se třeba na maxistore, pokud starej, nezbyde nic jinýho než chodit po bazarech, nepio číst inzeráty.
    BA95 positive

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

Hmm tak to jseš mimo ... Já tu mám izvučení za 2* tolik
    Ale je to naprostej LUXUSSS

Standardní

me nerikej, ze se do 15k neda sehnat neco "rozumnyho" ...

Vliv
    293

Standardní

To je teda hodnotná informace, teď už je mu naprosto jasný, jakým směrem se má ubírat. ... Tak alespoň napíšu jaký to máš LUXUSSSS... todle fak miluju

2gl: To víš, že dá, vždyť ani nevíš, jaký je ten jeho luxus výkoný, kolik má reproduktorů, jaký má fetures a tak... Pokud se budem držet takových 100 až 200W, což naprosto stačí pro akce do chalup a tak, tak za 15K se dá udělat kvalitní "rozum"
    BA95 positive

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

To je teda hodnotná informace, teď už je mu naprosto jasný, jakým směrem se má ubírat. ... Tak alespoň napíšu jaký to máš LUXUSSSS... todle fak miluju
    Velmi se ti omlovám za svou nehodnotnou informaci.... Ihned to opravím a zadám sem co mi tu boří zdi

Bedničky BOSE Acoustimass 15+reciever pioneer

odkaz : http://qualitysound.bose.com/am15_surround_index.htm

tam se o tom LUXXXUSu dozvíš více....

a abych to dovedl do úplné informační dokonalosti , tak tady je reciever info: http://www.pioneer-eur.com/eur/produ...onomy_id=62-98

Už jsi doufám spokojen..... Google rulezzzz

Standardní

tak me napadla pro zacatek tato kombinace:

DENON PMA-495 (http://www.audioexpert.cz/dt/?c=14770)
    Pioneer CS-3070 (http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=23585)

popripade s Pioneer CS-5070, za 7000,-

cenove je to 5000,- + 6300,- tj. 11300,- to by slo...

co vy na to? bude to hrat? a hlavne, jak?

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

ani 30k zdaleka nestaci na neco, co bych moh nazvat luxus, takze bych doporucoval se trosku uklidnit a nechvastat se tim co zrovna clovek vlastni, rozhodne to neni to nejlepsi pod sluncem..

pokud bych mel pouze 15k, rozhodne bych se vydal cestou pouziteho zbozi, protoze nic noveho alespon uspokojujiciho se za takovou cenu opravdu nesezene.. nez neco vyberes, doporucuju navstevu nejakeho poslechoveho studia a sestavy mnohem drazsi, nez si ochoten dat.. tam poznas, co to znamena dobry zvuk a po cem mas koukat byt za mnohem mensi penize.. kvalitni audio neni o vykonu zesilovace nebo udavanym kmitoctovym rozsahu beden, ale to pochopis sam az si poslechnes nejaky ten high-end systemek ve specializovanym studiu..

projdi si inzeraty napr. tady jestli bys tam nasel neco, co by se veslo do tech 15k..

jen tak letno, vidim tam zesik NAD C320 za 7.500,- a repro Shan Aztec 230 za 7.900,-.. pokud bys mel stesti a oba byly stale volny, pak bys mel zadelano na docela prijemnou sestavu.. puvodni ceny obou kolem 15.000,-
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

tak me napadla pro zacatek tato kombinace:

DENON PMA-495 (http://www.audioexpert.cz/dt/?c=14770)
    Pioneer CS-3070 (http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=23585)
    Nemyslím že ten Denon je dobrá volba... Já bych radši vzal ten pioneer.... Mám s pioneerem obecně sqělé zkušenosti (DVD, TV, reciever,...)

Vliv
    293

Standardní

2Hnoj: No to jsi měl napsat hned... BOSE samozřejmě je luxus, ale myslím, že tahat bose na chalupy za učelem kalby je jejich urážka, to je pro hi-end prožitek z ladných tónů hudby či filmů. A potom bose výškáče většinou požadují pevnou montáž na zeď(kvůli dual kalotám).

Ale to jsme opravdu cenově někde jinde.

2gl:tu značku zesilovače neznám, ale soudě podle výkonu tam nejspíš budou LM3886 či LM3875... to zrovna doma stavím, bude to 4kanál (4x78W@4ohm) a vyjde mě to tak na 2K Ale pokud tam jsou opravdu tyhle IO, tak zvuk bude kvalitní... LMka mají úžasnou dynamiku.
    BA95 positive

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    ani 30k zdaleka nestaci na neco, co bych moh nazvat luxus, takze bych doporucoval se trosku uklidnit a nechvastat se tim co zrovna clovek vlastni, rozhodne to neni to nejlepsi pod sluncem..
    Rozhodně vím že není, ale já nejsem majitel nahrávacího studia a zvukem se zabývám jedině při hrách, muzice a filmech, takže tahle věcička je pro mě naprosto dostačující a možná že až moc dobrá...

Moje chování by se jistě dalo označit za chvástábí, ale nalejme si čistého vína, znáte někoho, kdo by nepochluil rád

ToArtee: Promin příště se vším půjdu ven na rovinu

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

..LM3886 či LM3875... to zrovna doma stavím, bude to 4kanál (4x78W@4ohm) a vyjde mě to tak na 2K Ale pokud tam jsou opravdu tyhle IO, tak zvuk bude kvalitní... LMka mají úžasnou dynamiku.
    Citace Původně odeslal Martin Olejár @ elweb.cz
    Na čipy se vykašli Třeba rozdíl mezi LM3886 a www.elweb.cz/amp07.gif je fakt hodně velkej a rozdíl mezi tvm/seas... o tom radši mluvit nebudu, protože by mě zastánci českejch produktů tvm ukamenovali Ten zesik vypadá podle parametrů a schématu hodně dobře, ale víc ti k tomu asi neřeknu... di do toho ;o)
    a pod to se klidne podepisu
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Vliv
    293

Standardní

2Glass: Nevím co mám na to napsat, to co napsal "Martin Olejár" je srovnávání kvality jablek a hrušek... O tom, že IO koncák a ručně navržený blokový zesilovač budou někdy hrát stejně nemůže být ani řeč, takže tyhle diskuse ignoruji. Ten zesilovač v tvém postu je klasický PushPull (třída AB), podobný doma mám a oproti LMku se zvukově srovnávat ani nedá, protože IO většinou pracují v Ačku, ale častěji D nebo Tčku, jenže tam jsme někde jinde, jiná učinost(daleko vyšší než AB) Třeba to moje AB má výkon 100W a přikon potřebuje min 300W... LMko, které mě příjde v basách daleko rozmanitější má na svých 70W potřebu min 95W(v zapojení GC funguje s příkonem 75W a to i ve špičkách)... na LMko nedám dopustit a na diyaudio taky ne..

A to ještě můžem začít srovnávat LMko, AB bipolár a srovnat je s nějakým CMOSem parcujícím v Ačku a jsme úplně někde jinde.

Takle to pravdu nejde, budem radši srovnávat srovnatelné.
    BA95 positive

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

jj ABcko s IGBT FETama na konci, jestli sis vsim mas pravdu ze LM a tohle jsou neporovnatelne ale dost offtopic

Vliv
    293

Standardní

No ja si ten obrázek nenechal doloadovat do konce, takže popisky i samotný značky součástek jsem těžko rozeznal.... mám fofr a ještě mi padá připojení... No takže to odpovídá poslednímu co jsem napsal, srovnával Bipolar IO a FET a to je nebe a dudy... Stačí si postavit FET v Ačku a už nikdy nic jinýho nebudeš chtít slyšet(ale ta učinost 20% )

Teď jsem si všiml u předchozího postu, už fakt nemůžu.... Tam nemá být CMOS, ale FET... už toho mám dneska dost, jdu domu.
    BA95 positive

Standardní

Nemyslím že ten Denon je dobrá volba... Já bych radši vzal ten pioneer.... Mám s pioneerem obecně sqělé zkušenosti (DVD, TV, reciever,...)

To si delas prdel ne?

Jinak naprosto souhlasim s Glassmanem, v bazarech/na inzerat se daji sehnat slusne kousky a za 15k dohromady uz by mohlo byt neco co by nove stalo tak 30-40 a to uz se pak da docela poslouchat.

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Standardní

Sel bych cestou bazaru a za dalsi, cestou 2+1 To znamena 2 satelity 100-20000 + nejaky rozumny subbas. Pokud to ma byt na parbicky, tak to musi vyrobit i slusny akusticky tlak. A slusny akusticky tlak ve spodni casti pasma pod 100Hz vyrobi jen subbas. Takze idealni by byla kombinace 2x100W/95dB satelity + 100W/95dB subbas.

BTW, ale vzdyckly to bude kompromis, protoze skloubit vysoky vykon na parby a vysokou kvalitu pro domaci poslech je v cenove relaci, co uvadis, tj. 15KKc nemozne.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    To si delas *** ne?
    .
    Proč bych si z tebe něl dělat řitní otvor

Vliv
    293

Standardní

2Halen: Asi bych radsi posadil ne SUB výkonově(při zachování citlivosti) alespoň o polovic výš, než ty pásma... A potom zkloubit poslech a přby jde, je to vlastně můj cíl již od začátků, ale bohužel k němu vede jen cesta optima, a to homemade.
    BA95 positive

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání