Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: RESTART pri hrani hry

Standardní RESTART pri hrani hry

zdravim,

mam problemy s jednim Athlonem TB 1300.Nejdou hrat narocnejsi gamesky jako napr MaxPayne 2 , Startrek Elite force , komp se bud restartuje nebo to skoci z5 do XPcek . Chipset AMD - 760 , deska Biostar
    2x256DDR, grafarna gForce MX440 , teplota procu kolem 50 stupnu .DX 8 blbne i pri 9 a detonator 53.xx Vcore na procu je default 1.81 .Dela to jen v XPckach na W2k to bezelo v pohode . Zkousel ruzne nastavovat Vcore , chlazeni , pada to i pri teplote ted pod 50 .

U zdoje : 3V 3,34
    5V 5,03
    12V 12,25
    P4 Presscott 2,8,AsusP4C800 Deluxe 2x512 DDR400,Matrox G650,2x 35GB IBM Ultrastar SCSI 160 , Adaptec29160,2x80GB WD

Standardní

toto vypada na slaby zdroj, ale muze to byt vice vecima. Si otestuj kompl v PRIME, pak si projed po sobe parkrat 3D-mark a uvidis jestli ti to taky bude padat. (jakou znacku zdroje mas?)
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Standardní

Citace Původně odeslal Neller
    toto vypada na slaby zdroj, ale muze to byt vice vecima. Si otestuj kompl v PRIME, pak si projed po sobe parkrat 3D-mark a uvidis jestli ti to taky bude padat. (jakou znacku zdroje mas?)
    je tu kvalitni fortron 300w , k tem hram Homeword trebas beha ajinak aplikace jako treba 3dmax, PS Corel, Office v pohode XPcka bezej jen kdyz pustim narocnejsi gamesku tak to padne na desetinu sekundy do BSCR a pak restart v lepsim pripade, nebo to jen vyhuci z5 do woken bez zadne hlasky, koupil jsem lepsi chlazeni a furt nic.U athlona ve fresh diagnose je psany info o vcore 1.35V , ale v biosu je default 1,81 .Grafarnu jsem taky zkousel menit za jinou GF MX440 a furt to samy.Zkusim jeste testy jako Golden Memory .Jevi se mi to jako spise problemy s deskou a XP teplotu mam z toho 54stupnu ale na zadnej patch u vyrobce jsem nenarazil
    P4 Presscott 2,8,AsusP4C800 Deluxe 2x512 DDR400,Matrox G650,2x 35GB IBM Ultrastar SCSI 160 , Adaptec29160,2x80GB WD

Member Avatar uživatele Thomas
    Vliv
    272

Standardní

Neco podobnyho mi delal pocal kdyz jsem prehulil procik (resp. prilis nizka voltage) nebo kdyz jsem nastavil prilis nizky casovani pameti. Takze ho zkus podtaktovat (nejlepe snizit FSB) a pameti na by speed a testuj pomoci prime a postupne zvysuj takt a treba se k necemu dopatras
    Athlon XP-M Barton 2600+@2,508GHz (12x209) 1.725V | Scythe Katana | Abit NF7-S rev 2.0 | 2x Kingston 512MB 3200 2-3-3-5| Leadtek GF6800XT 300/700@380/840 16/5 128MB & Primecooler PC-VGAHG2 AL| Hitachi 7K250 160GB 8MB | LG GSA-4167B | Fortron 350W 12cm | Xilence & Arctic 12cm fan | Logitech MX510 | Samsung 940BF | 3Dmark03 - 11066 CPUmark - 240

Standardní

Tak tohle je bud procem nebo pameti. Muzu doporucit stejnej postup jako psal Thomas - tzn. pridej voltaz (jak na cpu tak ram) - prida to na stabilite, ale chce to chladit a testni v Prime95. Kdyz to bude hazet chyby, sniz fsb/ram dokud to ty chyby hazet nebude. Kdyz to bude padat furt tak zkus flashnout nejnovejsi bios + reinstall woken + nejnovejsi ovladace. Pak jedine nakoupit lepsi hw
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hele, zjisti si, jaké máš opravdu napětí na procáku. Zrovna v pátek jsem skládal jednoho kompla, dělal to samé, co popisuješ, i blbý direct3D test v dxdiag mi nedokončil. Dva dny diagnostiky mi trvalo, než jsem přišel na to, že deska při AUTO nastavení VCORE do něj pouští jen 1.5V, při 1.6V je kompl naprosto stabilní.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal .::Richmond::.
    Tak tohle je bud procem nebo pameti. Muzu doporucit stejnej postup jako psal Thomas - tzn. pridej voltaz (jak na cpu tak ram) - prida to na stabilite, ale chce to chladit a testni v Prime95. Kdyz to bude hazet chyby, sniz fsb/ram dokud to ty chyby hazet nebude. Kdyz to bude padat furt tak zkus flashnout nejnovejsi bios + reinstall woken + nejnovejsi ovladace. Pak jedine nakoupit lepsi hw
    jen me zarazi , ze v W2k to nedela jen v XP a pri narocnejsich hrach .Ale mam stejnej naroz bud spatne napajenej proc , nebo blbnou ramky .Mno uvidim co na to Prime . Jinak Vcore defaoult 1.81V.Testy v directX probehnou OK .Wokna jsou reinstalovany. Jinak dikes za narozy , dam vedet jak to dopadlo .Jen si jeste matne vzpominam , ze tyhle problemy jsem jenou uz mel s jednou deskou vs OS a hry .Nakonec jsem nasel nekde patch primo opravujici tento problem .Ale tohle bude asi bude asi spise varianta c 1 . U vyrobce desky zadne opravne patche .

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Koukám, že máš ASUS, sice se to asi netýká tvojí desky, ale já taky kupoval nějaký lvný ASUS bord a hned jsem přišel na to, že jsou špatné ramky. Pak po víkendu jsem na netu narazil na diskuzi, kde se to probírá. Tak jsem flashnul nový BIOS a ramky, u kterých jsem si byl jistý, že jsou špatné(MEMTEST apod.) ejhle šlapou jako nové. Takže bych zkusil i toto. Jinak samozřejmě vylučovací cestou a testovat a testovat.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Koukám, že máš ASUS, sice se to asi netýká tvojí desky, ale já taky kupoval nějaký lvný ASUS bord a hned jsem přišel na to, že jsou špatné ramky. Pak po víkendu jsem na netu narazil na diskuzi, kde se to probírá. Tak jsem flashnul nový BIOS a ramky, u kterých jsem si byl jistý, že jsou špatné(MEMTEST apod.) ejhle šlapou jako nové. Takže bych zkusil i toto. Jinak samozřejmě vylučovací cestou a testovat a testovat.
    Takze po vikendovem testovani vysledky nasledujici, pqmeti jsou stabilni memtest all test bezel cca 45hod bez err, pak jsem zkousel v desce jinej proc Duron 750 i s puvodnim TB v Prime OK . Menil jsem grafarnu za ATI radeon 9600 , zkousel ruzne verze catalistu , u GF ruzne verze detonatoru , zkousel tweekovat GF podtaktovani GPU, RAM ,ruzne nastavovani Vcore CPU no a vzdy pri 3dmarku 01 to hned pri prvnin testu cca po 10s bud restart ci vyletelo z5 do oken , 3dmark03 se pri loadovani sceny 1 zasek tuhej comp , UT nabehlo , avsak pri pokouseni zmenit rozliseni RESTART bezel jen na ATI pri 640x480 .na desce updatovan aktualni bios , nejdriv testovano s DX8 pote DX9 aktualni ovladace AGP rozhrani ( jine vyrobce nenabizi ) proste stale to padalo , teplotu jsem drzel velkym vetrakem na 45 C mno a kdyz jsem tedy vyzkousel nainstalovat z5 os W2K vse bezi OK !!!!!! takze muj nazor --- spatne ovladace desky ve WinXP .poslan mejl na TS vyrobce a cekam zdali se objevi na www nejaky patch ...
    Jeste jednou konfigurace PC
    Biostar M7MIA AMD761,Athlon TB 1333 MHz , 2x256 DDR266 , Inno3D GFMX440 64MB AGP8x, Maxtor 40GB,Sony CDRW,DVD TEAC 3com9003F , modem 56k klavesnice KME , mys logitech optical

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání