Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: WIN XP - vypinani kompu, instalovani driveru, 2x trable,help

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní WIN XP - vypinani kompu, instalovani driveru, 2x trable,help

Já bych se z těch XP posral..

No začnu polopatě.. přeinstaloval jsem wokna, protože došlo k neopravitelný chybě, takže jsem nabootoval z diskety, smáznul winxp a program files a na čisto nainstaloval millenia a hned přes ně XPčka

DOTAZ 1: XPčka jdou nainstalovat jenom z jinejch woken?? To nejdou z dosu?? Musim instalovat nějaký wokna, když chci instalovat xpčka?

Pak jsem smazal milénia - nedával jsem inovaci ale novou instalaci XPček. No, nainstaloval jsem nějaký drivery programy a konfigoruval..

PROBLÉM 2: Když mi naskočí logovací obrazovka, není nikdy zapnutej NUM-LOCK, i když je nastaveno v biosu ZAPNUTO. Předtím když jsem měl xpčka, jsem to nějak vyřešil, ale nevím zda začaly zapínat numlock automaticky windowsy, protože jsem to já dělal při každém nastartováníé ručně, nebo jestli jsem to nastavil někde v ovládacích panelech? NEvim.

PROBLEM 3: xpčka se mi minule normálně v pohodě vypínaly, teďka se mi objeví ta zasraná obrazovka - nyní můžete PC bez obav vypnout!!! a konec, musím to vypínat ručně Co s tim předtim to fungovalo a teď nic. Samozřejmě že mám atx board, který to podporuje, deska je v pořádku a předtím mi to fungovalo. Dá se to nastavit, nebo co s tim?

A konečně problém 4: nejvetší buznoshit, zabít wokna!!! nemůžu zaboha nainstalovat ovladač na gamepad, i když mi předtím bez problémů chodil, zeptám se spíš jestli někdo nemá nějakej z týhle řady gamepadu od geniuse tak jestli by neporadil - mám GENIUSE GAMEPAD MAXFIRE G-08. a Prostě pokaždý když instaluju vovladače tak mi to nejdřív přehodí driver na klávesnici a pak to hledá nějakej soubor na instalační diskete ovladacu od gamepadu ghgame.sys, normálně ho ručně vyberu a nic. A prostě se to celý sere. V ovl. panelech v zalozce herni zarizeni ten gamepad nejde pridat i kdyz je na vyber, pokazdy to zacne prudit ze to nema ten soubor a furt to prehazuje mezi dvema ovladacema klavesnice- "Device that needs filtering" a "Vylepseba klavesnice AT 101, ci 102 klaves.". Proste nejaky divny.

VIM ZE JE TO DLOUHEJ TEXT, ALE PORADTE MI ASPON S TEMA PRVNIMA TREMA PROBLEMAMA... DIK

předem dík, Jey

Standardní

ad 1: XPcka se instalujou z bootovaciho cdcka
    ad 2: taky uz nevim jak jsem tohle vyresil
    ad 3: musis to mit zaply v biosu, ale taky musis povolit v ovladacich panelech - moznosti napajeni - zapnout vylepsene rizeni spoteby
    intel Celeron 1000@1100 MHz BOX • QDI BrillianX 1S (i440BX) • ASUS CPU Card S370-DL • 512MB SDRAM • Club3D Radeon 7500 DDR 270/230 • Creative SB 128 • WD800JB • IBM 13,5GB 7200rpm • TEAC CD-W540E • NEC DVD-RW 3540A • Fujitsu-Siemens P20-2

Standardní

k ty dvojce: zkus prolizt tohle forum http://www.pegasoft.cz/forum/index.php
    intel Celeron 1000@1100 MHz BOX • QDI BrillianX 1S (i440BX) • ASUS CPU Card S370-DL • 512MB SDRAM • Club3D Radeon 7500 DDR 270/230 • Creative SB 128 • WD800JB • IBM 13,5GB 7200rpm • TEAC CD-W540E • NEC DVD-RW 3540A • Fujitsu-Siemens P20-2

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

takze> problemy vyreseny temer vsechny, komp se vypina, stacilo zapnout to vylepsene rizeni spotreby, numlock musim stale zapinat rucne, ale snad se to rozchodi samo, driver na gamepad jsem na 20. pokus zazracne nainstaloval, dost divny.

SAKRA, koukaj jsem na ten pegasoft, VYTVORIL BYCH TO BOOTOVACI CD S XPCKAMA, ale vopravdu nebudu tahat 130mb velkej service pack.. pres modem fakt ne.

Dik fsem.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Ad numlock - mas to nastaveny i v BIOSU? Ja tam mam polozku num lock boot-up status, ci tak nejak podobne..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

NumLock ON: Najeď k prihlaseni, zapni NumLock, neprihlasovat se ale dat restart a potom uz tam drzi !
    MSI KT3 Ultra, AMD XP 2000+, 512MB DDR333, MSI GF4 Ti4200, DVDRW Toshiba, HDD Seagate 7200ot.

Standardní Re: WIN XP - vypinani kompu, instalovani driveru, 2x trable,

Citace Původně odeslal Jey
    DOTAZ 1: XPčka jdou nainstalovat jenom z jinejch woken?? To nejdou z dosu?? Musim instalovat nějaký wokna, když chci instalovat xpčka?
    Xp idú samozrejme nainštalovať i z dosu (lepšie - z klasickej W98 štartovacej diskety), ale samozrejme musíš mať disk na fat32. Potom môžeš konvertovať na NTFS - podľa potreby. NO PROLEM!
    Athlon 1333@1450, Titan TTC-D5TB(4), Gigabyte 7ZXE KT133a, 256MB SDRAM, MSI GF FX 5500 128MB TV-out, SB Audigy OEM, CDR Teac 532E-B, CDRW Teac W540E, Maxtor DM plus 8 30GB 7200 ot., Microcom Inporte voice, zdroj 350W, Eizo F56 17\", HP 640c, Windows XP Professional CZ /SP1

Standardní

takze> problemy vyreseny temer vsechny, komp se vypina, stacilo zapnout to vylepsene rizeni spotreby, numlock musim stale zapinat rucne, ale snad se to rozchodi samo, driver na gamepad jsem na 20. pokus zazracne nainstaloval, dost divny.

SAKRA, koukaj jsem na ten pegasoft, VYTVORIL BYCH TO BOOTOVACI CD S XPCKAMA, ale vopravdu nebudu tahat 130mb velkej service pack.. pres modem fakt ne.

Dik fsem.
    Kdyz chces delat bootovaci CD XPcek, muzes se na SP vys... Proste ty kroky, kde se SP1 inegruje do instalace, vynech, jinak se drz postupu, funguje to 100%
    NumLock - ve WinNT4 a Win2000 fungovala tahle uprava registru:

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2"
    [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2"

Ted jsem ten NumLock nezkousel, protoze jsem ho mel zapnuty hned po nainstalovani woken, ale ty cesty a hodnoty v registrech odpovidaji.
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich

Dik fsem.
    Kdyz chces delat bootovaci CD XPcek, muzes se na SP vys... Proste ty kroky, kde se SP1 inegruje do instalace, vynech, jinak se drz postupu, funguje to 100%
    NumLock - ve WinNT4 a Win2000 fungovala tahle uprava registru:

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2"
    [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2"

Ted jsem ten NumLock nezkousel, protoze jsem ho mel zapnuty hned po nainstalovani woken, ale ty cesty a hodnoty v registrech odpovidaji.
    zkousel jsem to bez toho service packu, zacalo to bootovat z cdcka a napsalo neco jako "Boot error code 5", nebo "Boot error 5", nebo "Error code 5"(nepamatuju presne) a pak konec. delal jsem to presne podle postupu.. mam neorig. verzi ceskych xp proffesional, ta jak se tam meni datum rok nazpet aby fachala instalace. jeste to nejak zkusim, ale bodla by rada.

jinak ten numlock zkusim, ale melo by to bejt vono. dik.

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: WIN XP - vypinani kompu, instalovani driveru, 2x trable,

Citace Původně odeslal Mercy
    Xp idú samozrejme nainštalovať i z dosu (lepšie - z klasickej W98 štartovacej diskety), ale samozrejme musíš mať disk na fat32. Potom môžeš konvertovať na NTFS - podľa potreby. NO PROLEM!
    no, fat32 samoyrejme mam. ale to ze dou nainstalovat primo z dosu, treba tak ze nabootoju pres systemovku z win98 do dosu a tam spustim instalaci se mi nezda. nebo mi poradte cim tu instalaci z dosu spustit, protoze cedecko bootovaci neni a kdyz spustim z dosu d:\setup.exe nebo tusim d:\i386\setup.exe, vyhodi mi to hlasku "This program cannot run in Dos mode". ??

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Ozzy02
    NumLock ON: Najeď k prihlaseni, zapni NumLock, neprihlasovat se ale dat restart a potom uz tam drzi !
    to je vono..

jinak v biosu jsem samozrejme mel Boot nulock status nastaven na ON, ale XPcka to ignoruji.

Standardní

Čo sa týka tej inštalácie z dosu, tak treba spustiť "\i386\winnt.exe". V tom je celý vtip.
    Athlon 1333@1450, Titan TTC-D5TB(4), Gigabyte 7ZXE KT133a, 256MB SDRAM, MSI GF FX 5500 128MB TV-out, SB Audigy OEM, CDR Teac 532E-B, CDRW Teac W540E, Maxtor DM plus 8 30GB 7200 ot., Microcom Inporte voice, zdroj 350W, Eizo F56 17\", HP 640c, Windows XP Professional CZ /SP1

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Čo sa týka tej inštalácie z dosu, tak treba spustiť "\i386\winnt.exe". V tom je celý vtip.
    díkec, to bude asi ono, já to zkusim.. nějak jsem se nedovtípil.. ten majkrosoft má ale blbej humor..

jinak poradí někdo jak na to boot cd? viz můj příspěvek výše.

Standardní

to bude urcite ono
    a nezapomen nahodit smartdrv pred vlastní instalací jinak to budes instalovat pulhodiny minimálně

a:\smartdrv
    X:\i386\winnt
    MSI KT3 Ultra, AMD XP 2000+, 512MB DDR333, MSI GF4 Ti4200, DVDRW Toshiba, HDD Seagate 7200ot.

Standardní

díkec, to bude asi ono, já to zkusim.. nějak jsem se nedovtípil.. ten majkrosoft má ale blbej humor..

jinak poradí někdo jak na to boot cd? viz můj příspěvek výše.
    zkus prolézt starší diskuze, asi před 2 měsícema se tu řešilo jak na boot CD. Někdo tam přesně popsal, co musíš při vypalování toho CD v Neru nastavit, aby to bootovalo korektně i z DOSu. Je tam problém s dlouhejma názvama. Nebo koukni na www.cdr.cz, tak to bude někde taky popsaný.
    AMD XP1700+@2300MHz (11,5*200) B0 DLT3C JIUHB 0308SPMW, 1.725V, cooler FalconRock II, :ABIT: NF7-S (1.1), 512MB 2x256MB DDR433 OCZ 7-3-3 CL2, Leadtek GF4Ti4200 8x (300/620), Genius Video Wonder III.,Seagate Barracuda IV, CASE Neon Light, 300W Forton, MOMO Force :-)

Standardní

zkousel jsem to bez toho service packu, zacalo to bootovat z cdcka a napsalo neco jako "Boot error code 5", nebo "Boot error 5", nebo "Error code 5"(nepamatuju presne) a pak konec. delal jsem to presne podle postupu.. mam neorig. verzi ceskych xp proffesional, ta jak se tam meni datum rok nazpet aby fachala instalace. jeste to nejak zkusim, ale bodla by rada.

jinak ten numlock zkusim, ale melo by to bejt vono. dik.
    Hmm, ja to bez SP1 delal s XP Corporate (zadny posouvani data, zadna aktivace), tam to bylo OK Doufam, ze tyhle pokusy belas na RWcka.
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. zjisteni souboru driveru ve win xp
    Založil durdin v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.10.2004, 08:56
  2. HELP - mizerná komunikace mezi Win XP a Win 200x Server
    Založil koumes74 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.08.2004, 21:36
  3. Zakázat vypínání kompu v XP ???
    Založil SiB v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3