REPLY:
1) bude šlapat na moji desce ASUS A7V600?
Asi ano.
2) musí používat FSB 266MHz, není to nějak málo, barton běží na 333MHz a já standartně jedu na 400MHz
Nemusí.
3) slyšel jsem, že jdou docela dobře taktovat, nějak na 2400 a více MHz, bude to pak výkonější než můj Barton na 3200+?
Bude.
4) taky by tam měla být i nižší spotřeba, o kolik bůdči mému procesoru? Jakou spotřebu má vlastně barton 2500+@3200+?
Spotřeba bude cca. stejná jako u desktopového Bartonu při stejném napětí. Takže když mobile nataktuješ na 2.2 GHz / 1.65V, bude to mít spotřebu asi jako klasické 3200+ z obchodu. Jenže tenhle Mobile zvládne tuhle frekvenci obvykle při 1.45V, celkově budeš mít při stejné spotřebě vyšší výkon nebo při stejném výkonu nižší spotřebu.
5) jak je to s teplotou tohoto procesoru při přetaktování?
To záleží na chlazení a taky na kusu. Já nemám chlazení nic moc a kus vcelku průměrný a při 2400 MHz / 1.65V mám při BurnK7 teplotu skoro 70 stupňů. Jenže mám Arctic Cooling Copper Silent 2 TC, který na takové taktování vůbec není stavěný. S vodním chlazením nebo Thermalright SLK900 / Zalman 7000 by měla být teplota tak 55 stupňů při tomto přetaktování.
6) jak je to s napětím, moje deska podporuje až od 1,6V
Tvoje deska je Asus a ten neumožňuje méně než default (no možná i default -0.05V). Mobile s mVID 1.45V se bude v desktopové desce hlásit jako procesor s VID 1.575V.

Odpověď s citací