Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: TEST: Logitech 5300 THX vs. Genius HT. NON THX

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    279

Standardní TEST: Logitech 5300 THX vs. Genius HT. NON THX

Ahooj,mám teď doma obě tyto sestavy,takže jsem se pustil do jejich srovnání.

EDIT
    /
    L.=Logitech 5300 (THX)
    G.= Genius SW-5.1 HT.(bez THX)

THX-certifikát,který ma zajišťovat určitou kvalitu reprodukce....

/
    první dojmy

KLADY LOGITECH

1)Provedení a celkový vzhledový dojem vítezí LOGITECH....je poznat,že už je to oproti Geniuskám velice pečlivě uděláno.Překvapil mě poměrně velký subbáč(nižší ale širší),všechno je poměrně dost masivní,těžké

2)Co mě ohromě překvapilo,byl subwofer....o proti Geniuskám je to nebe a dudy....basy jsou krásně dunivé,jednorázové(žádné huhlání).Hudba v podání L. je opravdovým prožitkem.

3)Při vyšších hlasitostech je u Geniusek subwoofer dost nevýrazný,to u Logitechů neplatí ....hudbu si vychutnáte až do posledního stupínku hlasitosti

4)"drátové" ovládání: ovladač je plně digitální ,meníte zde hlasitost celkovou,sub,fader,center

-dále je zde možnost bedny vyp./zap a také vyp/zap funkce MATRIX(její použití je spíš na nic než na něco,hudba vždy horší než s vypnutým MATRIX)

-indikace pomocí skupinky diod...vypadá to pěkně a velice snadno se s tím pracuje

5)Reprodukce ,mě začíná pomalu dostávat....ty pasáže která se mi velice líbily na G. jsem na Logitechách shledal velice podobné....možná o fousek lepší.
    -subwoofer
    Jaké překvápko ale přišlo,při poslechu "problémové " hudby pro Geniusky (Drumm And Bass,Bitky v Pánovi Prstenů.....) !!!Ty Logitechy to přednesly v plné parádě a ještě v poměrně slušné hlasitosti ,je znát ten promáklý subwoofer.

-satelity
    Při poslechu hudby jsem u Logitechů začal slyšet zvuky,které jsem na Geniuskách nikdy nepostřehl.
    Ve filmech mi to příjde,jako by byl zvuk víc promákleší do detailu.Tady kápne kapičaka a táák,prostě zážitek!!í

NEVÝHODY LOGITECHA oproti GENIUSKÁM

1) první co mě zarazilo,byla dálka kablíků (2m a 4m fakt šílenost), a jejich nerozebiratelné připojení k satelitům ....to už nebude jako u Geniusek ,připojení lib. kablíku,prostě to maj natvrdo zapuštěný do satelitů a do subwooferu se pak zapojuje cinch.

2)absence dálkového ovládání.To jejich na kabelu není špatné,ale není to dálkáč....

3)Co mě taky dost sklamalo je výkon.....i oproti Geniuskám hrajou stejně hlasitě(co do kraválu,né poslechu ).Hlavní nedostatek bych viděl ve výkonu satelitů.
    -po podrobnějším přezkoumání jsem zjistil, že v některých písničkách v pohodě přeřvou Geniusy a přitom hrají pořád krásně čistě,ale opravdu u některých skladbiček se mi zdá jejich hlasitost nižší než u G.

TESTY :
    (další testování přidám,dle vašich nápadů)
    z games mám:NFS Underground,Colin 4,H&D2
    z filmů:Pány Prstenů 1,2,3 v DVD
    hudba:snad z každého žánru bych tu měl mít neco
    ....tak navrhujte

1)SATELITY:
    Napojil jsem do zvuk. jak satelity z G. tak z L. oboje bedny naplno ohulil a začal poslouchat hudbu.Hlasitost jsem korigoval v PC,bedny na MAX

-Kvalita zvuku mi přišla u obou stejná(poslouchal jsem to opravdu dlouho),jen L. o trošku víc šuměli,ale ve výsledku byly také hlasitejší

-pokud bych měl zavřené oči,tak nepoznám,která je která,ale bylo to naohluchnutí
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Standardní

Hmm, celkem podle očekávání:
    díky vyšší ceně a možná i thx je sestava vyváženější a hraje podle jaga subjektivně čistěji - za to podle mě můžou kapku horší výšky v G
    + samozřejmě odstranění velikého mínusu G - špatného subu.

Jinými slovy, až bude někdy čas, tak si už po několikáté přečtu thread o úpravě geniusů a zkusím s finanční investicí třeba 1000,- kč co se s tím dá dělat. Kdyby se nemusela stavět nová bedna, ale nějak ten zvuk subu "opravit" ve stávající ozvučnici s elektronikou, bylo by to super.

Jago, moc dík za pěkné srovnání, ještě testuj, ale hlavně prosimtě neohluchni, abys pak nelitoval zbytečně vyhozených peněz.

Co zvuky ve středním pásmu? Mluvení apod.? Tady podle mě musí vyhrávat geniusy, ne? Zkus ještě taky nějaký generátor tónů a řekni, jak vysoko obě sestavy začínají utlumovat výšky...

EDIT: Jinak díky té kabeláži a dálkovému ovládání bych L považoval za high-end v bedničkách pro PC a G za low-end v domácím kině. Pro mě by totiž tyto dva zápory L byly nezkousnutelné..
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Standardní

Super prácička,jen tak dál. Mě by též hodně zajímala reprodukce středů,které to zvládají lépe?
    Překvapilo mě, že L. nějak výrazně nevynikají výkonem. L. mají snad 2xsilnější zesilovač
    P4 2.26Ghz@3.40Ghz,Vcore 1.550V, chlazení AC Freezer 4,Motherboard Asus P4PE,Infineon 512MB/DDR333@400 CL2,3,2,5 2.5V,Leadtek GeForce4Ti 4200 chlazení AC FAN 3 250/500@310/600 64MB DDR,TV-Out, HDD Hitachi Deskstar 7K250 80GB, DVD-/+RW Toshiba,SoundBlaster Audigy ES, repro Genius SW HT 5.1, LCD Hyundai B70A,OS:WinXP

Vliv
    279

Standardní

Citace Původně odeslal Croog
    Hmm, celkem podle očekávání:
    díky vyšší ceně a možná i thx je sestava vyváženější a hraje podle jaga subjektivně čistěji - za to podle mě můžou kapku horší výšky v G
    + samozřejmě odstranění velikého mínusu G - špatného subu.

Jinými slovy, až bude někdy čas, tak si už po několikáté přečtu thread o úpravě geniusů a zkusím s finanční investicí třeba 1000,- kč co se s tím dá dělat. Kdyby se nemusela stavět nová bedna, ale nějak ten zvuk subu "opravit" ve stávající ozvučnici s elektronikou, bylo by to super.

Jago, moc dík za pěkné srovnání, ještě testuj, ale hlavně prosimtě neohluchni, abys pak nelitoval zbytečně vyhozených peněz.

Co zvuky ve středním pásmu? Mluvení apod.? Tady podle mě musí vyhrávat geniusy, ne? Zkus ještě taky nějaký generátor tónů a řekni, jak vysoko obě sestavy začínají utlumovat výšky...

EDIT: Jinak díky té kabeláži a dálkovému ovládání bych L považoval za high-end v bedničkách pro PC a G za low-end v domácím kině. Pro mě by totiž tyto dva zápory L byly nezkousnutelné..

Měl jsem i takový dojem,že se osvědčila velikost té odfukovací díry u subwooferu(L.).... už prostě není slyšet ten airodynamický hluk,který se možná podílí,také na tom huhláníu u Geniusek

Pokud bys věděl o nějakém tom generátoru,hoď link
    Jinak dneska už moc testit nebudu,je už večer a sousedi by si možná chtěli posbírat to rozsekaný nádobí co jim vypadalo v době testů

edit: Ještě k té přestavbě....rozdíl mezi NEW L a G je 2500kč...chce to zvážit,co se vyplatí

Já kdybych kupoval NEW bedny,půjdu na 100% do Logitechů,ale teď když se ješte musím zbavit starých Geniusů,tak jsem na vážkách.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).

Vliv
    279

Standardní

Teď jsem testoval ty vaše středy a jsem z toho pěkně napalici

U L. nemůžu vůbec korigovat basy v softwaru. Pokud nastavuju v ovladačích od Audigy2 ZS frekvenci pro subwofer,tak se mi se zvyšujícím kmitočtem sub. stlumí...snížení na f=10Hz zase sub. strašně výrazný

U G. je to přesně naopak

Přišel jsem na to,že G. mají sub. s centrem....L. má sub. se všema třema(přední,zadní ,center).....takže proto ty haluze v nastavování!!!

Jinak steřdy se mi snad zdále lepší u L.(G. moc výšek), ale zese jsem se nějak nemohl zbavit toho sub.

Je vidět,že bude záležet dost na nastavení obou sestav v ovladačích u zvukárny.

uffffff

Standardní

Aby bylo jasno, já si na L. brousim zuby už nějaký ten pátek.
    Díky tobě mam v hlavě přeci jen jasněji.
    8.srpna je objednávám (čas výplat)
    Podle mého názoru je základ výborný sub. a podle tvého úsudku ho L.mají
    P4 2.26Ghz@3.40Ghz,Vcore 1.550V, chlazení AC Freezer 4,Motherboard Asus P4PE,Infineon 512MB/DDR333@400 CL2,3,2,5 2.5V,Leadtek GeForce4Ti 4200 chlazení AC FAN 3 250/500@310/600 64MB DDR,TV-Out, HDD Hitachi Deskstar 7K250 80GB, DVD-/+RW Toshiba,SoundBlaster Audigy ES, repro Genius SW HT 5.1, LCD Hyundai B70A,OS:WinXP

Standardní

Citace Původně odeslal jago
    Je vidět,že bude záležet dost na nastavení obou sestav v ovladačích u zvukárny.
    Tohle je naprostá pravda, páč co si napsal nad tím je blbost. G mají sub se subem a L mají sub se subem. Co dokáží zahrát satelity s centrem je věc druhá. Otázka je, jakej zdroj zvuku používáš a hlavně kam ho pouštíš. Jak může být výraznější sub když nastavíš f=10Hz? Umím si to vysvětlit akorát tím, že to zkoušíš na nějakém 5.1 zvuku, který již má svůj kanál pro sub a ty ho zapnutím té cross frekvence eliminuješ..

Každopádně nějaké samply nejdeš zde. Jinak kdybys měl možnost si sehnat DVD s koncertem Eagles - Hell Freezes Over tak neváhej!!
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Asi nejlepší jak bude eliminovat SUB bez hraní si se soft crossoverem je prostě vyndat cinch s kanálem pro SUB(Centr + SUB) a hrát nebude, tak potom tě dělící kmitočty nemusí zajímat... problém je někdy v tom, že většinou ozvučnice typu Bandpass(což je u G u L nevim), pokud nemají elektrickou vyhybku tak hrajou vcelku čistě středy... já doma SUB neomezuju na hudbu a krásně doplňuje nevýrazný středy zbytku soustavy... Tak těžko říct... Skrátka se musí určovat kvalitostně zvukové pásmo z celé soustavy.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Vliv
    279

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    Asi nejlepší jak bude eliminovat SUB bez hraní si se soft crossoverem je prostě vyndat cinch s kanálem pro SUB(Centr + SUB) a hrát nebude, tak potom tě dělící kmitočty nemusí zajímat... problém je někdy v tom, že většinou ozvučnice typu Bandpass(což je u G u L nevim), pokud nemají elektrickou vyhybku tak hrajou vcelku čistě středy... já doma SUB neomezuju na hudbu a krásně doplňuje nevýrazný středy zbytku soustavy... Tak těžko říct... Skrátka se musí určovat kvalitostně zvukové pásmo z celé soustavy.
    No v tom je ten fóór a vaše chybná doměnka.
    Když se u G. dotku cinche oranž(sub.+cent.) tak zabruní sub. a cent. ,pokud vezmu černý cinch,tak u G. zabruní jen zadní satelity atd.(tak to má fakat)

U L. at vezmu jakýkoliv cinch,vždy zabruní patřičný satelity + sub.

U L. jsem žádným nastavováním ani zapojením(např. nazapojit oranz cinch) nedocílil aby subwoofer nehrál.....HRAJE VŽDY!!!!!!

2Croog: Jinak s tema frekvencema je to tak,jak píšu....taky to nechápu,vždyť nastavuju frrakvenci,kterou pošlu subwooferu....to znamené čím vyšší,tím bude víc "basovat",ale u L je to opravdu naopak....když tam nastavím 200Hz je sub. tišší a když 10Hz tak strašně moc duní

Vliv
    293

Standardní

2Croog: Jinak s tema frekvencema je to tak,jak píšu....taky to nechápu,vždyť nastavuju frrakvenci,kterou pošlu subwooferu....to znamené čím vyšší,tím bude víc "basovat",ale u L je to opravdu naopak....když tam nastavím 200Hz je sub. tišší a když 10Hz tak strašně moc duní

Pozor, nenastavuješ frekvenci, kterou bude SUB hrát, ale nastavuješ MEZNÍ frekvenci. A ta může být buď dolní nebo horní, takže je potom záležitost softwareu, kterou vyhybku imituje... Buď to může být horní propust(propouští pásmo od tvé frekvebce výš) nebo Dolní propus(propouští frekvence do tvé frekvence (pokud ještě má subsonický filtr, tak spodní mez týhle vyhybky je asi 17Hz, to už ucho nevnímá))

Takže v tom bude ta záludnost, že jednou si hraješ horní a jednou s dolní propustí. Takže čím vyšší frekvence pro sub, zanamená v jednom jazyku: bude hrát i pásma blíží se se středům; a ve druhým jazyku: čím vyšší, bude hrát maximálně tu frekvenci. Takže bacha na to, každý používá něco jinýho.
    BA95 positive

Standardní

Aha, no tak to je pak jasný. Každej satelit u L má vlatní crossover na sub, což podle mě u takovejch beden ani pořádně jinak udělat nejde. Ty satelity u L by totiž basy zahrát nemohli.. Být tebou, tak bych tedy soft crossover úplně vypnul. Pak tato vlastnost podle mě nebude nijak na škodu.. A právě ve vyrovnanosti těch hw crossoverů by trochu mohlo hrát roli to logo THX.

Každopádně to jen zvyšuje můj názor o tom, že L jsou hightech PC bedny a G lowend domácí kino..

Vliv
    293

Standardní

2jago... Moment, máš tři kabely po dvou kanálech(jedna strana Jack, druhá 2xCINCH). Jedna dvojce je LR a RR, druhá dvojce je LF a RF, a třetí dvojce je SUB a Centr.... všechny tři jacky máš ve zvukovce a CINCHe máš v panelu od L a vytáhneš z toho panelu pouze CINCH SUBu(centr zůstane zapojený)... Tak musí hrát všechno kromě SUBu(ten může bručet, protože nemá navstupu žádnou impedanci(to zesilovače někdy dělají))
    BA95 positive

Standardní

2jago... Moment, máš tři kabely po dvou kanálech(jedna strana Jack, druhá CINCH). Jedna dvojce je LR a RR, druhá dvojce je LF a RF, a třetí dvojce je SUB a Centr.... všechny tři jacky máš ve zvukovce a CINCHe máš v panelu od L a vytáhneš z toho panelu pouze CINCH SUBu(centr zůstane zapojený)... Tak musí hrát všechno kromě SUBu(ten může bručet, protože nemá navstupu žádnou impedanci(to zesilovače někdy dělají))
    Podle mě to bude jak sem napsal o post nad tebou. Tzn. že mají logitechy svoje crossovery/výhybky v sobě a každej satelit přeposílá všechno pod určitou frekvencí do subu.. Proto sub hraje i když je vypojen a proto sub dělá takovej kravál když hrajou všechny satelity najednou.

Vliv
    293

Standardní

Jak by mohli ty satelity něco přeposílat to by musel existovat mezi třeba pravým zadním reproduktorem a zesilovačem ještě jeden kabel(jeden signál IN a tendruhý zpátky přes vyhybku do Zesilovače pro SUB), to se mi zdá jako dost ujetej nápad.... To spíš je nějak haluzně udělaný v tom zesilovači, prostě všechny zesiloavče(kanály pro FRON, REAR, SUB, CENTR) jsou pospojovaný...

A potom repráky nemají vyhybky ve vnitř(max výškáč tam má koďan), levnější je udělat elektronickou vyhybku pro zesilovač pro ten kanál.

Fyzicky to bude : 2xStereo zesilovač pro Rear a Front reproduktory, 1xMono zesilovač pro Centr a 1xMono zesilovač pro SUB.
    Každý kanál zesilovače může mít vyhybku, ale pravděpodobně jí má pouze SUB a kanály pro FRONT a REAR mají na výstupu kondenzátor co by vyhybka pro středo-výškáče. Žádný přeposílání, proč moc kabelů, moc elektroniky, všechno bude mezi zesilovačema(když už by existovala nějaká paralelita).
    BA95 positive

Standardní

Jak by mohli ty satelity něco přeposílat to by musel existovat mezi třeba pravým zadním reproduktorem a zesilovačem ještě jeden kabel(jeden signál IN a tendruhý zpátky přes vyhybku do Zesilovače pro SUB), to se mi zdá jako dost ujetej nápad.... To spíš je nějak haluzně udělaný v tom zesilovači, prostě všechny zesiloavče(kanály pro FRON, REAR, SUB, CENTR) jsou pospojovaný...

A potom repráky nemají vyhybky ve vnitř(max výškáč tam má koďan), levnější je udělat elektronickou vyhybku pro zesilovač pro ten kanál.

Fyzicky to bude : 2xStereo zesilovač pro Rear a Front reproduktory, 1xMono zesilovač pro Centr a 1xMono zesilovač pro SUB.
    Každý kanál zesilovače může mít vyhybku, ale pravděpodobně jí má pouze SUB a kanály pro FRONT a REAR mají na výstupu kondenzátor co by vyhybka pro středo-výškáče. Žádný přeposílání, proč moc kabelů, moc elektroniky, všechno bude mezi zesilovačema(když už by existovala nějaká paralelita).
    Promiň nemám to správné audio vyjadřování (proto ten smajlík s otazníkama), ale to je snad logický, že jsem to myslel na úrovni zesilovače.. Něco jako je soft crossover v ovladačích zvukovky, akorát na hw úrovni v zesilovači. Prostě minimálné centr, levý a pravý přední kanál "přeposílá" (jak jinak to kua mám říct? ) spodní frekvence do zesilovače subu. (Posluchač už na těchto frekvencích stejně nepozná odkud zvuk jde.)
    To samé má genius v režimu stereo, tzn. při audiu na jeho stereo vstupu. Také nehrajou jen FRONT repra, ale spodní frekvence se linou ze subu apod..

Vliv
    279

Standardní

TEST 2 : Pomocí generátoru frekvence testuji rozsah subwooferu:

subwoofer je na maximum

L. fm=10Hz...hraje vi nez pri fm=200Hz
    SUB: 27Hz do 300Hz

G.:fm=200Hz hraji vic nez pri fm=10Hz
    SUB: 23Hz do310Hz

U Logitech jsou jeho hranice dost ostře oddělené např. 27Hz hraje a 26Hz nic
    zvuk je zněj linul krásný,čistý,dunivý

U G,byly přechody velice pozvolné ...jako kdybych ho pořád selaboval skesající/stoupající např. frekvencí 25Hz slyšet 23Hz už dost málo a 21Hz slaboulinečké
    Zvuk při nízkých kmitočtech byl už od začátku dost nevýrazný,přišlo mi to,jako když fouká vítr a né duní subwoofer

Poznámka: Měl jsem zapojený z G jen subwoofer do zvukovky (oranž) a na zbytek(zelený,černý) byl připojen L....při testu frekvence sub. (G)jsem
    slyšel dunivý basy L. a G. nic,až když jsem vypnul L. tak jsem slyšel ten vítr z G

Vliv
    293

Standardní

Ve stereu je to jasný, pokud má přímo sólo stereo výstupy, tak tam se normálně přes fitry typu T-články popřípadě přes nějaký Wienův článek rozdělujý pásma do všech kanálů a nebo za předpokladu, že každý kanál má vyhybku(jako že G je nemá, mám jen na SUB kanálu) tak stereo vstup je připojený přímo na vstupy všech zesilovačů(u SUB kanálu je ještě sčítač kanálu(Respektivě u G se o to stará přímo jeho vyhybka)).

Jiné je to v 5.1 režimu, to pak záleží na ovladačích zvukovky, jaký pásma posíla do jednotlivých kanálů... a to bohužel nevím, o 5.1 se příliš nezajímám(nejsem ten typ, jsem vysloužilý praktik-elektronik-DJ, pro mě je dostačujicí quadro(resp. copy 4.1))

Vezmu-lijak se nastavují Kx-ka na 5.1,tak je to: kompletní signál do kanálů:Front, Rear, Center. A přes softwareovou vyhybku: SUB kanál, takže ani satelity nemusejí nic přeposílat, zkrátka všichni kromě SUBu při zaplém soft. crossover k dispozici full-range signál, ve druhém případě(soft cross. je OFF) má Sub tak full-range signál a signál se upravuje jen přes vyhybku u zesilovače.
    BA95 positive

Standardní

jago, ještě mě napadlo, zkus udělat to samé jako ten poslední test s nízkými frekvencemi na geniusu, ale zapojeném jen jako stereo. Tzn. ze zvukovky FR,FL ved třeba do TV vstupu na geniusech a poslechni, jak se to chování subu změnilo. (Budou se asi trošku snažit vrčet i front bedny, ale hlavně by měl foukat sub). dík

Vliv
    279

Standardní

U těch driverů co mám já (A2ZS) se zašktne políčko Bass Redirection(přesměrování basů)

a ladí se Cutoff Frequency(uzavření frekvence) od 10Hz do 200 Hz

Jinak ještě jeden poznatek. U G. mě strašně štvaly dost časté lupance způsobené rušením v el. síťi(vypnutí led.) někdy to v tom opravdu praštilo....to jsem pak skákal ze židle

U L. vůbec nic takového nepozoruji

Standardní

Ve stereu je to jasný, pokud má přímo sólo stereo výstupy, tak tam se normálně přes fitry typu T-články popřípadě přes nějaký Wienův článek rozdělujý pásma do všech kanálů a nebo za předpokladu, že každý kanál má vyhybku(jako že G je nemá, mám jen na SUB kanálu) tak stereo vstup je připojený přímo na vstupy všech zesilovačů(u SUB kanálu je ještě sčítač kanálu(Respektivě u G se o to stará přímo jeho vyhybka)).

Jiné je to v 5.1 režimu, to pak záleží na ovladačích zvukovky, jaký pásma posíla do jednotlivých kanálů... a to bohužel nevím, o 5.1 se příliš nezajímám(nejsem ten typ, jsem vysloužilý praktik-elektronik-DJ, pro mě je dostačujicí quadro(resp. copy 4.1))

Vezmu-lijak se nastavují Kx-ka na 5.1,tak je to: kompletní signál do kanálů:Front, Rear, Center. A přes softwareovou vyhybku: SUB kanál, takže ani satelity nemusejí nic přeposílat, zkrátka všichni kromě SUBu při zaplém soft. crossover k dispozici full-range signál, ve druhém případě(soft cross. je OFF) má Sub tak full-range signál a signál se upravuje jen přes vyhybku u zesilovače.
    Uff, musel sem si to přečíst asi desetkrát abych to všechno pobral.
    U mojí zvukovky to je tedy tak, že pokud neposlouchám nějakou 5.1 hudbu, tak do subu nic neposílá (soft cross off). Až když zapnu soft crossover, tak mi všechno pod nastavenou frekvenci přesměruje na kanál subu (zesilovač subu podle mě není nijak omezen frekvencí - posílá do měniče všechny frekvence, které dostane).
    Jiné je to u 5.1 hudby, kde je ve zdroji signálu i kanál speciálně pro front, rear, center i sub. Zde záleží, jak je zdrojové DVD namixované. U většiny DVD nechávám i v Dolby Digital/DTS (5.1) zvuku zapnuté soft crossover, protože film spoustu nízkých frekvencí posílá stejně do satelitů místo do subu. Vyjímka je zmiňované DVD Eagles, kde je DTS stopa namixovaná tak pečlivě, že mi subjektivně přijde zvuk lepší, když je soft cross off.

Uplně jiné je to ale samozřejmě při poslechu hudby přes stereo vstup audio soustavy (geniusů), kdy se uplatní ty integrované crossovery/výhybky/přesměrovače (a co já vim ja se tomu má nadávat ) v zesilovači.

EDIT: A už toho mám plnou hlavu, před dalším postem se asi budu muset vyspat.

EDIT2: Všechno čemu já nadávám soft cross se u jaga jmenuje bass redirection, tak snad sem tomu nadával správně..

Vliv
    279

Standardní

jago, ještě mě napadlo, zkus udělat to samé jako ten poslední test s nízkými frekvencemi na geniusu, ale zapojeném jen jako stereo. Tzn. ze zvukovky FR,FL ved třeba do TV vstupu na geniusech a poslechni, jak se to chování subu změnilo. (Budou se asi trošku snažit vrčet i front bedny, ale hlavně by měl foukat sub). dík
    G.
    Dobrej nápad,tak teď se to chová stejně jako L...se zvyšující Cutoff frekvencí mi subáč slábl,pokud jsem ji dal na 10Hz hrál nejhlasitěji

U satelitů vrněli jen ty středový repráky,myslím teda na nízkých frekvencích 25Hz apod.

EDIT :
    L.
    U L. satelity hrahojou až od 95Hz,ale musím mít na nich ucho,protože to ten sub. přezvučí

Standardní

G.
    Dobrej nápad,tak teď se to chová stejně jako L...se zvyšující Cutoff frekvencí mi subáč slábl,pokud jsem ji dal na 10Hz hrál nejhlasitěji

U satelitů vrněli jen ty středový repráky,myslím teda na nízkých frekvencích 25Hz apod.
    A pořád stejně huhlá nebo je ten zvuk ze subu lepší? (samozřejmě subjektivně )

Vliv
    279

Standardní

G.

A pořád stejně huhlá nebo je ten zvuk ze subu lepší? (samozřejmě subjektivně )
    G.
    Tak jsem to zkoušel a při 5.1 je subwoofer hlasitejíší než když to jede přez stereo

kvalita ja pořá stejná

Vliv
    279

Standardní

2jago... Moment, máš tři kabely po dvou kanálech(jedna strana Jack, druhá 2xCINCH). Jedna dvojce je LR a RR, druhá dvojce je LF a RF, a třetí dvojce je SUB a Centr.... všechny tři jacky máš ve zvukovce a CINCHe máš v panelu od L a vytáhneš z toho panelu pouze CINCH SUBu(centr zůstane zapojený)... Tak musí hrát všechno kromě SUBu(ten může bručet, protože nemá navstupu žádnou impedanci(to zesilovače někdy dělají))
    Tenhle postík jsem úplně přehlédl,takže

L.

-Propojení subwoofer(vstup zesilovače) a zvukovka je realizován 3-mi stereo jacky na obou stranách,3 barvy oranžová,černá,zelená.

-Propojení subwoofer-satelity: jeden konec zapuštěn v satelitech a druhý je samec cinch

SUB. hraje vždy,je to něco jako režim stereo u G. (TV,Tape...)

Standardní

prosimte, jaky to jsou vlastne geniusy ?? Nejak mi to neni jasny

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání