Citace Původně odeslal peta303
Citace Původně odeslal Loque
No ja neviem, u nás, čo sa týka mechaník jednoducho sa ani nemontovalo skoro nič iné ako TEAC, iba keď niekto silou mocou chcel ušetriť, ale bol vyrovaný, že do pol roka ju má v reklamácii...
Asi umíš přesvědčovat lidi líp než já. Já jsem je na TEAC většinou přesvědčil AŽ po několikeré reklamaci jejich vydupaných BTC, Cyberdrivů, Delt, apod., když jim došlo, že těch ušetřených 10% se jim při koupi další(ch) mechanik(y) krutě nevyplatilo. Na druhou stranu je taky fakt, že jsem z hodně chudého kraje (Tachovsko, toho času už úplně v ...!...). Já jsem jel na TEACech od 97. roku, kdy se v našich končinách už daly koupit (předtím jen Mitsumi) až do doby, kdy s tím sekli, pak jsem přešel na Toshibu, se kterou jsem měl podobně dobré zkušenosti.

Bohužel, kromě znalejších lidí se všichni dívali (a stále dívají) na papírové parametry a (hlavně a nejdřív) cenu, na výrobce (nikoli značku) ovšem až nakonec. Ostatně proto se tak dobře prodávají hypermarketové sestavy za 20000, že... Hlavně P4/2,4. To, že tam je 256 MB RAM a R9200SE už je netrápí, hlavně když grafika je 256MB...imaginární příklad, ale dost blízký realitě. Jenže takoví lidé táhnou tenhle business a my s tím můžeme sice nesouhlasit, což však je maximum, co s tím můžeme dělat.

Zajímavě by vypadala i obrácená anketa - nehorší CD-ROM...
1) BTC, 2) CyberDrive, 3) Delta, 4) LiteOn /1997-2000/

EDIT - poupravil jsem, aby to trochu dávalo smysl
Samozrejme, tie zostavy sú skladané pre oko a nie pre výkon. prakticky v žiadnej "tesco" zoztave nieje poriadna grafika a všade je 256ram, iba výnimočne 512 a R9600 a to už je super heavy duty brutus gaming machine. A potom sa ludia čudujú, že im nejdu dobre hry... Všade len megabyjty, gigahertze ale nič zmysluplné, tak isto aku u cr/dvd všade len 52x cd skartovačky. Som minule v práci vysunul dvierka na jednej dvd a vidím, cd sa stále toči To sa u teacu nestalo nikdy.