jasne mi to je. tohle jsem uvadel jako zajimavost. takhle to bezet ma. starost nemej, deravy firewall rozhodne nemam. porty mam otevrene jen nezbytne na par sluzeb jako diablo2 server, ftp a http hosting, 2x czdc++ stahovani, jabber server a dc hub, nektere z nich jsou routovane na pocitace v lokalni siti za serverem(treba muj komp). takze si myslim, ze radit nepotrebuju. dal na nem bezi nat pro vnitrni sit a podobne kravinyPůvodně odeslal kamil
bezet na ten pasiv je kravina. mel jsem za to, ze by to melo jit bez tuny otevrenych portu, ale nejde to.. pred chvili jsem testoval. kazdopadne ale pokud mas jen vnitrni ip v nejake lokalni siti, tak se nemusis bat tolik jako s verejnou ip, kdy ti na ni jde jeden utok, nebo otukavani za druhym, viz muj server a jeho statistika. ale ze se drzi..
proste kontaktuj providera a zeptej se ho na moznost prideleni verejne ip adresy.. a zvaz, zda se ti to vyplati.. pripadna investice, apod. kdyby to byla jednorazovka, tak neni co resit, ale treba 50 nebo 100 mesicne je kravina. a nebo to naroutovani portu. ale do toho se providerovi moc chtit nebude aneb cim vetsi provider, tim mensi pravdepodobnost. pokud jsi nekde na male siti pripojene do netu, jako treba ja na wifi, tak se dohodnes.