Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: 1760NX vs. 172X - jdeme do finále

Standardní 1760NX vs. 172X - jdeme do finále

ahoj,

pročetl jsem tu vše, vím, že tu je hodně takovýchto threadu typu jaký a který LCD panel apod...myslím, že jsem je četl dosti pozorně, samotnému mi prošly rukama už nějaký LCDčka a nyní, protože jsem zúžil výber se potřebuji rozhodnout který z nich, a ktomu "využiji i Vás"...

NEC 1760X vs. SAMSUNG 172X

prosím, napište mi Vaše zkušenosti, starosti, radosti, případnou konkurenci, HLAVNE JAK JSTE SPOKOJENI S PODSVICENIM - to je pro mě nejdůležitější...u těch LCD které jsem zkoušel byl problém s podsvícením - bílá dosti přesvítala černou...

velice Vám děkuji...
    CPU AMD Athlon 64 3000+ Winchester, Asus A8N-E, nF4Ultra, 4x512MB Kingston, MSI GeForce 7800GT, 2x160GB ATA Hitachi 7k250, 2x300GB Maxtor DM10+, DVD-+RW LG 2166D, 17" LCD NEC 1760NX

Senior Member Avatar uživatele Jirka_koffee
    Vliv
    282

Standardní

Ja mam 172X

Obraz je ostrouckej jako britva, monitor opravdu hodne sviti, az se na to neda v noci koukat (musi se to ztlumit)

kvalita podsviceni: Krasna jednolita plocha, ostatne by ti to meli v shopu kde to budes kupovat ukazat...

A cerna, je skoro uplne cerna.. Neni to nic strasnyho ale na cernou z CRT to nema... Spis je to malinko svetle cerna... To se neda popsat, to e musi proste videt..
    Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal Jirka_koffee
    Ja mam 172X

Obraz je ostrouckej jako britva, monitor opravdu hodne sviti, az se na to neda v noci koukat (musi se to ztlumit)

kvalita podsviceni: Krasna jednolita plocha, ostatne by ti to meli v shopu kde to budes kupovat ukazat...

A cerna, je skoro uplne cerna.. Neni to nic strasnyho ale na cernou z CRT to nema... Spis je to malinko svetle cerna... To se neda popsat, to e musi proste videt..
    no k tomu podsviceni.. normalne to videt neni ale dyz si das celou cernou obrazovku tak je vcelku patrne ze u okraje to sviti trochu vic.. Ale normalne si toho nevsimnes jen pri jednolite tmave plose
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Hrochoslon
    Ja mam 172X

no k tomu podsviceni.. normalne to videt neni ale dyz si das celou cernou obrazovku tak je vcelku patrne ze u okraje to sviti trochu vic.. Ale normalne si toho nevsimnes jen pri jednolite tmave plose
    Jo, to je.. Ale je to tak nepatrny, ze sem to ani nepsal.. I kdyz spis nez po krajich tak u me to sviti jen na kraji, ale dole tak 3cm prouzek... Ale opravdu to neni videt!!
    Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    276

Standardní

taky jsem se rozhodoval mezi 172X a NEC 1760NX a vybral jsem si ten Samsung, v pondělí si pro něj jedu, akorát dofám že nebudu mít vadný body, navíc ten NEC se u nás skoro nedá sehnat
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Senior Member
    Vliv
    270

Standardní

Mam 172X , obraz ostry ako britva , cierna je cierna , ako pisal hrochoslon po kraji asi 1-2 mm trosku svetlejsi okraj na tmavom pozadi. Po prvom zapnuti treba v ovladacoch grafiky znizit gammu na cca 80 - 90% a je to fajn. 172X mozem odporucat.

EDIT: Teraz sa pozeram , 1760X som nikde nenasiel , ak to ma byt 1760NX , tak ten ma 16 ms odozvu , oproti 12 ms Samsung.
    Intel Core 2 Duo 6600 , 2x1024 DDR2 800 , Asus P5B-E ,MSI GeForce 8800 GTX , Leadtek WinFast DV 2000, LCD 24" BenQ FP241W , Creative® X-Fi Pro + Creative® GigaWorks™ S750 + Creative® Decoder DDTS-100 , SATA 3x200 GB Maxtor + 36 GB WD RAPTOR

Standardní

2 all: koukám, že tu převládá u většiny volba Samsungu 172X - je u něj opravdu, ale opravdu odezva 12ms...??
    ani se nebudu ptát co hry, fotky a video - tuším, že napíšete - SUPER nebo se pletu??

pro mě bylo, tedy rozhodující právě to podsvícení, u předešlého modelu VS171b, který jsem měl, to bylo až moc videt..proto mám ted strach znovu jít do LCD, a mam ted na stole CRT..shodouokolnosti Samsung 959NF a musím říct, možná to je tím, že jsem měl před tím to LCD, že to není ono, neostrý, težko se to doostřuje apod..

ale on to bude asi neduh to podsvícení LCD panelu..tenkrát u VS jsem si toho všiml náhodou, že jsem měl černé pozadí ve woknech...

ještě mám čas cca. do konce měsíce, takže rád uvítam další reakce..

zatím díky
    CPU AMD Athlon 64 3000+ Winchester, Asus A8N-E, nF4Ultra, 4x512MB Kingston, MSI GeForce 7800GT, 2x160GB ATA Hitachi 7k250, 2x300GB Maxtor DM10+, DVD-+RW LG 2166D, 17" LCD NEC 1760NX

Senior Member
    Vliv
    270

Standardní

Citace Původně odeslal Keekus
    2 all: koukám, že tu převládá u většiny volba Samsungu 172X - je u něj opravdu, ale opravdu odezva 12ms...??
    ani se nebudu ptát co hry, fotky a video - tuším, že napíšete - SUPER nebo se pletu??

pro mě bylo, tedy rozhodující právě to podsvícení, u předešlého modelu VS171b, který jsem měl, to bylo až moc videt..proto mám ted strach znovu jít do LCD, a mam ted na stole CRT..shodouokolnosti Samsung 959NF a musím říct, možná to je tím, že jsem měl před tím to LCD, že to není ono, neostrý, težko se to doostřuje apod..

ale on to bude asi neduh to podsvícení LCD panelu..tenkrát u VS jsem si toho všiml náhodou, že jsem měl černé pozadí ve woknech...

ještě mám čas cca. do konce měsíce, takže rád uvítam další reakce..

zatím díky
    Kazda technologia ma svoju plus aj minus . takze je to na tebe pre co sa rozhdones. Ja osobne by som uz CRT nechcel , ale to je moj nazor.
    Odozva 12ms nie je pravdaze stale , ale dosahuje aj 12 ms , pozri si testy.
    Co sa tyka hier a filmov super.
    Co sa tyka farebneho spektra ktore dokaze zobrazit , tak tam by to mohlo byt aj lepsie , traba si ho upravit.
    Co sa tyka prace s fotkami a pod. neviem posudit , doma to mam na Games and films , co nakoniec vidis aj z podpisu. Z prace max office a tam je jedno ci max 172X alebo nieco ine.
    V skratke Samsung 172X je urceny Gamerom s TN + Film Panelom.
    Intel Core 2 Duo 6600 , 2x1024 DDR2 800 , Asus P5B-E ,MSI GeForce 8800 GTX , Leadtek WinFast DV 2000, LCD 24" BenQ FP241W , Creative® X-Fi Pro + Creative® GigaWorks™ S750 + Creative® Decoder DDTS-100 , SATA 3x200 GB Maxtor + 36 GB WD RAPTOR

Vliv
    282

Standardní

Hry - dobry, ale "dusi" jsou videt ve vsem... Neni to nic strasnyho!!! Nevsimnes si jich, kdyz to nebudes zkoumat...

Barvicky.. Me se libi, jsou strsne zivy (i kdyz je pravda, ze oproti timu ci sem mel predtim, je lepsi vsechno

Je to fakt pohodicka monitor.. Rychly, kvalitni... Proste na vsechno...

Standardní

taky mam uz delsi dobu 172x a naprosta spokojenost, kdybych ho nemel koupil bych znova, odezva i obraz je vynikajici, jenom by me zajimalo co prenastavujete pro zlepseni obrazu jedu vse default

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní

Hry - dobry, ale "dusi" jsou videt ve vsem... Neni to nic strasnyho!!! Nevsimnes si jich, kdyz to nebudes zkoumat...

Barvicky.. Me se libi, jsou strsne zivy (i kdyz je pravda, ze oproti timu ci sem mel predtim, je lepsi vsechno

kua v jakych hrach pozorujes duchy.. ja zkoumal - a to velice peclive, s ksichtem nalepenym na obrazovce obraz pri pareni ut2004 a vubec nic sem nevidel

2register predevsim tu gamu je treba ju stahnout. polovina spektra barev je v defaultu vcelku dost presvicena
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Hrochoslon

kua v jakych hrach pozorujes duchy.. ja zkoumal - a to velice peclive, s ksichtem nalepenym na obrazovce obraz pri pareni ut2004 a vubec nic sem nevidel

2register predevsim tu gamu je treba ju stahnout. polovina spektra barev je v defaultu vcelku dost presvicena
    Zkus si zahrat NHL nebo PES3... A uvidis to na hracich, kdyz se puk, nebo mic zacne rychle pohybovat a kamera se rozjede za nim...

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    276

Standardní

Zkus si zahrat NHL nebo PES3... A uvidis to na hracich, kdyz se puk, nebo mic zacne rychle pohybovat a kamera se rozjede za nim...
    a není to náhodou efekt v té hře

když to nedělá duchy v Q3A tak mi přijde divný že by to dělalo v NHL
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Lada Kolar
    a není to náhodou efekt v té hře

když to nedělá duchy v Q3A tak mi přijde divný že by to dělalo v NHL
    V PES3 pochybuju, ze jo.. Ale nerikam ze je to nehratelny nebo je to nejak priserny!! To VUBEC! Aby to bylo dokonaly. to by ten panel musel mit pod 10,ale real! Ne ze to jen napise vyrobce..

V jinych hrach je to naprosto v pohode.. NFS: HP2, FarCry.. Nikde nic...

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    279

Standardní

Zkus omrknout Samsung 710T ....chtěl jsem taky 172x,ale tenhle NEW model mě dostal,jsem zvědavej jaký bude!!

řeší se to zde:

https://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?p=670551#670551
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Standardní

2register predevsim tu gamu je treba ju stahnout. polovina spektra barev je v defaultu vcelku dost presvicena[/quote]

No, mel jsem 172X asi tyden doma, pak jsem ho vratil a vzal Eizo T766.
    Duchove jako takovi tam nejsou. Na duchy musi byt zpozdeni vetsi jak tech 12ms, ale je videt pri rychlejsim pohybu obraz ani ne tak maznuty jako rozostreny. Mel jsem zapnuty obraz na CRT a LCD zaroven a rozdil tam je. Pro me jeste dost veliky na to abych to prekousnul. Dlouho sem resil problem jestli CRT nebo LCD a az po vlastnich zkusenostech sem zjistil ze LCD jeste na hry(alespon pro me) neni.

Standardní

ohledně těch duchů - zkoušel jsme FCry na VP171b a myslím, že jsem neviděl žádny problém...vše chodilo krásně...
    na Q17 možná nepatrně vidět byli..můj osobní názor...ale opravdu jen kdyz se nato zaměříte...

Co se týče LCD - z Vašich odpovědí vychází jasně 172X, nikdo jste daný NEC 1760NX nezmínil..škoda jen, že firma kde ho budu muset vzít mi nyní zdělila, že Samsung monitory nedělají, a já jsem odkázán vzít ho u nich..celou dobu jsem si myslel, že je mají v nabídce..kua..
    navíc mi řekli, že 1760NX budou končit, nastoupí 1761 rozdíly zatím nevědí..

pěkně mě to s..e, takhle jste mi pomohli vybrat a doporučit a nakonec ho ani nebudou mít..můžu začít zase od začatku s výberem kua kua kua...

Vliv
    282

Standardní

ohledně těch duchů - zkoušel jsme FCry na VP171b a myslím, že jsem neviděl žádny problém...vše chodilo krásně...
    na Q17 možná nepatrně vidět byli..můj osobní názor...ale opravdu jen kdyz se nato zaměříte...
    Jo.. Taky rikam ze treba ve FarCry je nevidim at se koukam jak se koukam.. A v NHL a PES3 to neni duch, jako takovy, ale spis je to "rozostreny" obraz, jk psal Whippy.. Na tohle prirovnani sem nemoh prijit

Standardní

ahojte, tak jsem vzal ten NEC 1760NX - zatim jsem ho moc nezkusil, jen vybalil a narychlo pripojil pres VGA, DVI neni soucasti baleni =O( ale nevadi, vypada mooc pekne co se tyce designu - cerny predni okraj stribrny..opravdu jsem ho zkusil narychlo a tak bych se rad zeptal na par veci - je k tomu pribalen cerny umelohmotny jakoby kryt-k cemu je??
    a druha vec za zkusene uzivatele LCD - neco jsem uz vycetl z poradny a dotazu - poradte mi jak nejlepe nastavit jak, kontrast, pripadne co je jeste dobre udelat v MENU, pripadne v nastaveni ovladacu grafiky - stahnout gammu apod.

diky

Vliv
    282

Standardní

ahojte, tak jsem vzal ten NEC 1760NX - zatim jsem ho moc nezkusil, jen vybalil a narychlo pripojil pres VGA, DVI neni soucasti baleni =O( ale nevadi, vypada mooc pekne co se tyce designu - cerny predni okraj stribrny..opravdu jsem ho zkusil narychlo a tak bych se rad zeptal na par veci - je k tomu pribalen cerny umelohmotny jakoby kryt-k cemu je??
    a druha vec za zkusene uzivatele LCD - neco jsem uz vycetl z poradny a dotazu - poradte mi jak nejlepe nastavit jak, kontrast, pripadne co je jeste dobre udelat v MENU, pripadne v nastaveni ovladacu grafiky - stahnout gammu apod.

diky
    Dokup si DVI kabel a mas to automaticky.. jinak k tomu nastaveni: udelej to tak, jak se ti to libi.. Treba si stahni NokiaMonitor Test a tam je stupnice sedi tak si to nastav podle toho.. Jinak ja mam 172X a mam kontrast i brightness na 50 a gammu v ovladacich na 0,85

Standardní

mam taky 1760NX a spokojenost , co me nasralo bylo ze baleni neobsahuje DVI kabel ..... Jinak s kvalitou jsem velice spokojen , obraz je velice prijemne citelny , zadny vadny pixel .... taky sem se rozhodoval mezi timhle a samsungem 172x , ale (pro me) lepsi design zvitezil nad 12ms u samsungu a nelituju .... s rozmazavanim u her problem nemam

p.s. ten plast to je kryt na kabelaz , kabely das zezadu k noze LCD panelu a ten kryt tam nasunes
    P4 3.4Ghz NW 800 FSB| Abit IC-7G | Asus 6800 | SB Audigy2 ZS | 2x512 DDR 400Mhz CL2 Kingston HyperX | Seagate 2x SATA 80GB + 1x PATA 160GB| NEC DVD±RW| Chieftec + Fortron 350W | LCD NEC 1760NX
    AMD Barton 3200+| Epox 8RDA3+ | ATi Hercules 9700Pro | SB Audigy | 2x256 DDR 400Mhz CL2 Geil| IBM 160 GB | NEC DVD±RW| Chieftec 350W | LCD HP 17\"

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání