Predem se omlouvam za tak pitomou hlavicku, ale nenapadlo me nic rozumejsiho :)
O co jde
Mam disk Seagate (nebo spis mel jsem) jde o typ barracude model ST3120026AS je pripojen pres SATA radic SilliconImage SIL 3112 k desce (v zapati)
Jak jsem jiz rikal ten disk to asi ma za sebou , je v zaruce a poslu ho na reklamaci. Problem je v tom ze jaksi nevim jakou pricinu tam mam napsat. Bohuzel chyba se projevuje zcela nahodne.Nerad bych aby mi to poslali zpatky stim, ze to u nich bezelo. Presneji kdyz to zacne zlobit na okamzik se zastavi system, (nelze pohybovat mysi, vypne se zvuk apod) pri teto udalosti disk vyluzuje takovy zvuk jako pri startu kdyz zrychluje na svoji pracovni rychlost, hnedle jakoby stichne vse se tvari jako by v pohode, a pak se to same opakuje. Nakonec to system nevydrzi a zahlasi ze HDD byl nekoretne odpojen ci vysunut. To v tom lepsim pripade. V tom horsim BlueSky s vypisem Ram a Reset.
Bohuzel jak jsem rikal, projevuje se zcela nezavisle. Nekdy bezi v pohode bez reci treba cely den. nekdy staci otevrit spravce disku nebo aby pres nej presel antivir a nazdar decka :(
Disk je NTFS a je pripojen jako secondary na SATA radici a neni systemovy. Primarni Systemovy disk je v poradku a po odpojeni tohoto vadneho, zadne problemy v pocitaci nenastavaji. To me utvrzuje, ze ten disk je KO.
System pouzivam W2000 proff se SP4
Pokud muzete poradte, nechci jim tam psat tuhle story :)
Tez jsem slysel ze udajne nektere biosy radice samy za urcity cas ty disky zlikviduji. V tomto jsem laik coz priznavam bez muceni. Je to mozne ?
Diky