Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Jak na spatne flesnuty bios u NF7-S rev. 2.0 - vyreseno

Standardní Jak na spatne flesnuty bios u NF7-S rev. 2.0 - vyreseno

Mam zakladni desku od Abitu (NF7-S rev 2) a tady sem se docetl jak si trochu upravit BIOS.
    Tak sem se do toho pustil. Prvni krucky vypadali naprostoo sqele. Dostal sem se az do faze kdy sem mel v biosu predelane "epa" logo a taky pridany svuj obrazek. (Ten se mi pri startu zobrazil jako prvni, potom tam asi tak na 2sec. skocil vypis ide zarizeni atd.)

Vsechno bylo fajn az do te doby kdy se mi ten obrazek prestal libit a zachtelo se mi ho vymenit. Tak pouzil ten samy postup jako minule, tj. vytvoril sem si obrazek 640*480 a 256 barvach a pomoci programu CBROM32 sem jej pridal do BIOSU (nf7d_24.bin). Ten sem pak zkopiroval na disketu spolu s AWDFLASHem a ostatnimi original soubory.
    Restartoval sem a pomoci alt+f2 sem sem pustil flashovani biosu.
    Vse probehlo ok a na radu prisel restart.
    A po restaru nic. Vubec nic (akorat to dvakrat pinpe, pusti se monitor a rozbehnou se hadry a cd-romka)

Mohl by mi nekdo rict kde sem udelal chybu a hlavne jak ted z toho ven ?

Mam bartona 2500, MSI FX 5900 SP, 40gb hadr

dik

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní Re: Jak na spatne flesnuty bios u NF7-S rev. 2.0

Citace Původně odeslal marrtin
    A po restaru nic. Vubec nic (akorat to dvakrat pinpe, pusti se monitor a rozbehnou se hadry a cd-romka)
    hleda ti to aspon disketu..? jestli ano tak by ti mohlo pomoct to co je v postu vise..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Standardní

Citace Původně odeslal Flizsk
    Obavam se ze mi toto fungovat asi nebude, jelikoz se to k diskete ani nedostane. Uz sem to zkousel flashnout neupravenym biosem (nf7d_24.bin, ktery semstahl z abitu) ale ono se to na disketu ani nepodiva.

Standardní

Reset cmos si zkousel (nekdy to po naflashovani novyho biosu pomuze...)? Todle uz vypada na hot flash nebo reprogramming EEPROM...
    IBM X60

Standardní

To sem zkousel (propojkou, vytazeni baterky, odpojeni od site apod.) nic nepomohlo. Tak si myslim ze mi uz zbyva preprogramovat eeprom, akorat vubec nemam predstavu kde a jak a za kolik.

Standardní

A hlavne by mne zajimalo kde sem udelal chybu. To opravdu netusim.

Standardní

To sem zkousel (propojkou, vytazeni baterky, odpojeni od site apod.) nic nepomohlo. Tak si myslim ze mi uz zbyva preprogramovat eeprom, akorat vubec nemam predstavu kde a jak a za kolik.
    V Praze se teda v tomdle moc neorientuju, ale sem si temer na 100pro jist, ze to delaj GM eletronic. Doneses jim disketu s biosem a svaba a za nakejch tusim 100 ti to naprogramujou
    IBM X60

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal player1
    V Praze se teda v tomdle moc neorientuju, ale sem si temer na 100pro jist, ze to delaj GM eletronic. Doneses jim disketu s biosem a svaba a za nakejch tusim 100 ti to naprogramujou
    V GM to delaji, dokonce myslim za 50Kc, ale servis uz nemaji v Praze, ale v Ostrave...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Standardní

Citace Původně odeslal HollyG
    V GM to delaji, dokonce myslim za 50Kc, ale servis uz nemaji v Praze, ale v Ostrave...
    Cena je skutecne 50,- Kc na pockani, (myslim 30,- kdyz jim to tam nechas do druhyho dne )
    Jinak jsem tam byl asi pred 2 mesici a bylo to v Praze v Karline, vedle viaduktu, zepredu melivchod do kramu, z boku vchod do malyho servisku, tak to snad pro boha nezrusili, kam bych pripadne bezel priste?...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal tiktak
    Citace Původně odeslal HollyG
    Cena je skutecne 50,- Kc na pockani, (myslim 30,- kdyz jim to tam nechas do druhyho dne )
    Jinak jsem tam byl asi pred 2 mesici a bylo to v Praze v Karline, vedle viaduktu, zepredu melivchod do kramu, z boku vchod do malyho servisku, tak to snad pro boha nezrusili, kam bych pripadne bezel priste?...
    Ja to prave potreboval pred 3 tydny a kdyz sem tam volal, tak mi rekli, ze uz to v Praze nedelaj, ze maj ted servis v ostrave
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Standardní

Tak to jsme celkem v pr**li, pokud to budem potrebovat rychle a v Praze, ja na GM vzdycky spolehal a ted se mi odstehujou...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Standardní

Jeste bych mel dotaz jak toho svaba dostat ven. (po predchozich zkusenostich se bojim na cokoli sahnout).

Standardní

jo podle obrazku to je ten svab kterej potrebujes...vyloupni ho opatrne...ja kdyzs em ho vytahoval tak mensi sroubovak a behem minuty nebylo co resit...hlavne bacha az ho tam budes vracet abys ho tam nenarval opacne jak se mi kdysi stalo

Standardní

Tak sem se v tom chvilku rypal malym sroubovackem a nozem a vysledek je poskarabany cip v patici.

Sem z toho uz celkem zoufaly. A nejhorsi na tom je ze nevim kde se stala chyba. Sem jdinny nebo je to bezny jev ?

Standardní

Tak sem se v tom chvilku rypal malym sroubovackem a nozem a vysledek je poskarabany cip v patici.

Sem z toho uz celkem zoufaly. A nejhorsi na tom je ze nevim kde se stala chyba. Sem jdinny nebo je to bezny jev ?
    Prodavaj se na to takovy specielni plastovy klesticky, myslim ze stojej par korun, a k sehnani by mely bejt prave v takovejch kramech jako GM elektro. S tem je vyndani otazka par vterin, jde o to, ze musis v podstate vyndavat chip z obou stran najednou, pak to jde, pokud ho rejpes z jedny strany, v podstate "zkrizis" a nejde to.
    Zkusil bych spis neco jako tvrdy paratko nebo nejakej plochej a uzkej konec treba plastovy lzicky, a pacit postupne po milimetrech ze vsech stran...

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Samozrejme najlepšie je použiť špeciálne kliešte. Tiež ich mám. Ale ide to aj ináč.

Potrebuješ dva nie veľmi ostré tenké predmety - úzke skrutkovače, v núdzi aj čokoľvek iné. Zasunieš ich do tých dvoch otvorov po uhlopriečke objímky čipu a zľahka páčiš smerom od seba a hore. Snaž sa ten čip podobrať. Pridržuj si ho z hora, aby nešiel šikmo lebo sa vzprieči. Ide to dosť ťažko, hlavne zo začiatku.

Podstatné je, že ti nepomôže žiadny nôž, ani nič podobné. Musíš sa dostať do tých dvoch otvorov na rohoch objímky a vytlačiť čip zdola.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Kdyz se stane to nejhorsi a nejakym zpusobem poskodim toho swaba, da se nejak sehnat, najdu ho treba v GMe ? A nebude drazssi jak nova zakladni deska ?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Kdyz se stane to nejhorsi a nejakym zpusobem poskodim toho swaba, da se nejak sehnat, najdu ho treba v GMe ? A nebude drazssi jak nova zakladni deska ?
    Dá sa kúpiť za cca 100 - 200,- korún (a môžeš ho získať aj od niekoho, komu chcípol MB...).

...ale snaž sa ho nezničiť
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Asi se na to bodnu a odnesu jim tam celou desku. Aby to kdyztak rovnou prubli jestli to funguje. Sem na ne zvedavej uz sem tam byl nekolikrat a vzdycky se mi tam ti lidi zdali docela neprijemni.

Member Avatar uživatele Pavelka
    Věk
    55
    Vliv
    275

Standardní

Jde to ven dobře s jehlama na špikování masa,musíš po kouskách střídavě z obou stran,aby se to nezkřížilo.
    Intel Core i3-4330 Haswell, ASUS B85M-G Intel B85, A-DATA XPG V1.0 8GB (2x4GB) DDR3 1600, Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 OC, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, DVD-RW Asus DRW-24F1ST, Seasonic SSP-450RT 450W (80+Gold), ENERMAX Hoplite ST ECA 3260 White + okno + 3x 120 mm a 2x 140 mm Enermax T.B.APOLLISH (3x blue 2x red), 19" V7-N96DN-Diamondtron, Win7 HP 64bit.

Member Avatar uživatele Pavelka
    Věk
    55
    Vliv
    275

Standardní

Jestli jde jen o úvodní obrazovku,tak není třeba rýpat v BIOSu,já používám BootSkin http://www.stardock.com/products/bootskin/ a přes něj jde stáhnout a zaměnit za původní spousta obrázků.
    Intel Core i3-4330 Haswell, ASUS B85M-G Intel B85, A-DATA XPG V1.0 8GB (2x4GB) DDR3 1600, Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 OC, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, DVD-RW Asus DRW-24F1ST, Seasonic SSP-450RT 450W (80+Gold), ENERMAX Hoplite ST ECA 3260 White + okno + 3x 120 mm a 2x 140 mm Enermax T.B.APOLLISH (3x blue 2x red), 19" V7-N96DN-Diamondtron, Win7 HP 64bit.

Standardní

Ted du do GMe a su zvedavy jak pochodim.

Standardní

Tak uz je to vyresene. Byl sem v GMe v Praze na Florenci (vchod za rohem) a udělal mi to tam na počkání. Trvalo to asi 10 min a stalo to 50 kc, takze naprosta spokojenost. Byl sem tam sice uz vcera ale rekl mi ze mam prijit dneska, ze maj moc prace, servisni stredisko je v Ostrave a sou dovolene, ale rikal ze od pristiho tydne by to melo byt v poho.

Takze jestlize nekdo z vas bude potrebovat to co ja (spatne flashnuty bios - preprogramovani eeprom) tak staci zajit do GMe (kousek od metra "C - Florenc", bocnim vchodem) a bude to mit hotovo za deset min. a zaplati za to 50 kc.

P.S. Toho swaba sem z te desky nedostal (mel sem strach pozit vetsi silu), tak sem tam donesl celou desku a on si ho z tama vytahl a pak ho tam samozrejmne strcil zpatky, takze taky v poho.

P.P.S. Dik vsem za pomoc

Standardní

Citace Původně odeslal Pavelka
    Jestli jde jen o úvodní obrazovku,tak není třeba rýpat v BIOSu,já používám BootSkin http://www.stardock.com/products/bootskin/ a přes něj jde stáhnout a zaměnit za původní spousta obrázků.
    jemu nejde o tuhle uvodni obrazovku bootu windows, ale obrazek ktery se zobrazuje jeste pred detekci disku atd.. u vetsiny desek v bisou zadny obrazek nahrany neni a volba pro jeho zobrazovani je skryta, takze treba ani nevis, ze neco takoveho existuje defaultne nastavene od vyrobce je to napriklad v biosech pro ASUS A7N8X-E, u jinych desek jsem se s tim nesetkal..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání