Citace Původně odeslal Spec
S PCChips M726/729 jsem si užil svoje, ale s velikou dávkou nervů a hodně času testování a ladění se dali rozběhnout i některé grafické karty v AGP 2X režimu Jinak Rainbow řešil problém s UDMA a zde je řešení...

http://www.rainbow-software.org/hardware/m726tune.html
Tento navod funguje ve win9x, mozna ME. Ale rozhodne nefunguje ve win2k, XP. Existuje ALI UltraIDE driver (testoval jsem verzi 4.0.0.7 a 4.0.0.8 ), ale zda se mi, ze je dost nestabilni - nahodne zamrznuti systemu atd. Tento driver umel nahodit ve w2k UDMA33 (cteni i zapis), ve winxp umel nahodit DMA mod 2 (cteni i zapis). Ale jak rikam, padalo to. Ve w2k/xp je nejlepsi nechat original driver, ktery nahodi DMA mod 2 na cteni a pio mod na zapis - je to nejstabilnejsi varianta.

Co se tyce AGP - podle me funguji vsechny AGP 2x karty dobre - voodoo3, stare ATI, atd. Problem je s AGP 4x kartama jako TNT2, GForce, nove ATI karty (radeony - zkousel jsem tam ATI 9000 AGP 4x a kulove)

Rada na zaver: neinvestujte do teto desky zbytecne prachy - jiz mnoho lidi se presvedcilo na vlastni kuzi (vcetne me), ze tuto desku proste nelze vylepsit novou AGP grafikou nebo zapnutim UDMA33.

Druha rada na zaver: bios sice umi detekovat disky jen do velikosti 32gb, ale existuje finta, jak tam rozjet libovolne velky disk - me tam jel 40gb a 120gb. V biosu zakazete detekci disku, a nastavite mu parametry rucne - 16384/16/64 - napise to velikost 8.4gb - ale jakmile se nabootuje w2k nebo winxp, tak se nahodi IDE ovladac, ktery pak vidi disk cely. Podminka - bootovaci partisna musi byt v prvnich 8.4gb. Takze k teto desce ma smysl koupit vetsi disk, ale stejne bude vykonnostne degradovan.