Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Mazanie DVD RW

Junior Member
    Věk
    43
    Vliv
    269

Standardní Mazanie DVD RW

Zdar. Chcel som sa spýtať, či je jedno ako sa vymazáva DVD RW
    (rýchlo, alebo kompletne). Keď som robil rýchle vymazanie na DVD-RW Imation na vypalovačke LG GSA-4081B tak ho po vymazaní vôbec nebere-hlási, že médium nie je v mechanike. Keď som na inom DVD-RW (tiež Imation) skúsil dať kompletné vymazanie,tak toto fungovalo normálne. Teraz som kúpil DVD+RW TDK (odporúčané aj od LG),a neviem či mám mazať len kompletne - nechcem mať na stene ďalšie pokazené RW .
    Na vymazávanie som skúšal 3 typy programov a stále to isté ...

Standardní

Palim v Linuxu a tam se DVD-RW nemaze vubec a kdesi jsem dokonce cetl, ze krome prvniho naformatovani (a mozna ani to ne) se maze jen v pripade problemu a pry celkem dost snizuje zivotnost media. S tou zivotnosti se mi to sice nezda, ale prodavam, jak jsem koupil.

Standardní

Bacha na to, DVD-RW se musi mazat, ma stejnou filozofii jako CD-RW. Naproti tomu DVD+RW maji jine mody paleni, mezi nimiz je napr. Overwrite. Pokud nejaky program dela jako ze maze DVD+RW, tak zapisuje (=prepisuje) nulama urcitou uvodni cast media.

Napr. i format (presny nazev prikazu nevim) z baliku dvd+rw-tools minuskove RWcka maze, pluskove odmitne smazat s tim, ze to neni potreba (ale da se mu dat --force).

Prave tim forcem a tvrdym preformatovanim media jsem jedno znicil (bylo nove) - jednalo se o DVD+RW Verbatim 2,4x
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní Re: Mazanie DVD RW

Citace Původně odeslal Plexo
    Zdar. Chcel som sa spýtať, či je jedno ako sa vymazáva DVD RW
    (rýchlo, alebo kompletne). Keď som robil rýchle vymazanie na DVD-RW Imation na vypalovačke LG GSA-4081B tak ho po vymazaní vôbec nebere-hlási, že médium nie je v mechanike. Keď som na inom DVD-RW (tiež Imation) skúsil dať kompletné vymazanie,tak toto fungovalo normálne. Teraz som kúpil DVD+RW TDK (odporúčané aj od LG),a neviem či mám mazať len kompletne - nechcem mať na stene ďalšie pokazené RW .
    Na vymazávanie som skúšal 3 typy programov a stále to isté ...
    to dvd-rw co ti nejde(ti ho nebere)....skusil si ho dat dakomu inému nech ho zmaze abo tam daco napáli?mozno ze ina palicka ho zobere...cert nikdy nevie

Standardní

Rychlým formátem smažeš pouze FATku, úplným formátem se vymaže celé médium. Je to lepší, ale dlouho to trvá.

Standardní

Ja jakeli RW kdyz je nove mazu uplne, pak mazu uplne jen kdyz je problem

a prave "neformatova" RW delaji paseku

Standardní

Ja som raz na LG-4081B vymazal rýchlym spôsobom DVD-RW, potom ho mechanika nenašla, tak som ho musel premazať v napaľovačke TEAC, potom už fungovalo normálne
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

Rychly format u DVD+RW je rychlejsi nez u CD muj Verbatim byl uz hodnekrat mazan a stale je jak novy, takze kompletni format media se mi zda jako velka zbytecnost.
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    Rychlým formátem smažeš pouze FATku, úplným formátem se vymaže celé médium. Je to lepší, ale dlouho to trvá.
    WOW tak FATku na CD/DVD jsem vazne jeste nevidel Jak to funguje?
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Citace Původně odeslal .Voivod.
    WOW tak FATku na CD/DVD jsem vazne jeste nevidel Jak to funguje?
    Při rychlém formátu nedojde k fyzickému smazání dat, ale pouze k vymazání alokační tabulky souborů. Sice to není harddisk, abych to nazval FAT, ale princip je dost podobný a každý snad pochopil, co jsem tím myslel.
    Tady se tomu taky nikdo nedivil: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...cde4ac9ea6ae1f

btw: víš jako to říkal Bolek Polívka v K.u.r.v.a.hoši....... já jsem vaši p**u sice neviděl, přesto věřím, že ji máte ......

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání