Původně odeslal Halen
Vytrhavas z kontextu. Do crt monitoru za 5k bych necumel, protoze je to o oslepnutiJenze repas neni monitor za 5k, ale zpravidla monitor, co jeste v roce 2001 stal 50-100k a tyhle monitory vydrzi 10 let behu uplne v pohode. Ja mam doma repasly Eizo uz asi 4 roky, a nadherne drzi a je ve vybornem stavu, nepozoroval jsem, ze by se za tu dobu zhorsilo (a to nejede pod 10 hodin dene). Jinak pokud se po case zhorsi, staci zajit do servisu, nechat za 400,- seridit a zase ukazuje jako novy. Stejny kauf jsem doporucil kamosum, nakupili taky repasly eiza a uz roky slintaji blahem, jak maji krasny obraz skoro zadarmo. Nikdo nerikal, ze by s tim pak mel nejaky problem. A jenom se smejou lidem, kteri "museli" mit novy monitor a nakoupili shitky za par litru, hlavne ze byly nove.
Muj nazor je takovy, ze pokud ma nekdo 5k na monitor, tak je nesmysl kupovat cokoliv jineho nez repas, protoze novy monitory za 5k jsou vsechny strasny shit. Cokoliv co tedka koupi clovek za 5k, bude stejne za par let totalne nepouzitelny, protoze na tehle levnych monitorech se silene setri a ma to trvanlivost 1-3 roky dle znacky. Nehlede na to, ze stejne jako u lcd, dela obrazovky par firem na svete a vyrobci to jen kupuji a davaji tam svoji elektroniku. Takze at kupujete co kupujete, je v podstate porad to samy, jenom se to trosku lisi podle toho, jak kdo setril na elektronice (v teto cenove kategori jde vzdy o setreni).
Kdyz si za stejnou cenu koupi repas nejake kvalitky (ostatne jiste jste si vsimli, ze repasy se delaji jen u kvalitnich znacek, proc asi....), tak ziska nekonecnekrat lepsi obraz a vydrzi mu to minimalne stejnou dobu....
Jinak co se tyce repasu, tak mam kamose, ktery do nich dost dela. A jak to tam chodi? Oni nakoupi ze zahranici vyhozene monitory za par supu a pokusi se je opravit. A DOST casto se stane, ze zavada, kvuli ktere monitor vyhodili (treba nesel zapnout) se da opravit preletovanim jednoho kondiku, nebo priserny obraz ktery mel se da ostranit vymenou jedne soucastky ktera nahodou odesla. Kupodivu je to pomerne velke procento pripadu a tak zpravidla vznikaji repasy. V zadnem pripade to nechodi tak, ze se nakoupi vybehane a vysvicene monitory, to by totiz nikdo nekoupil, protoze na repas se jde kazdy, kdo ma mozek, nejprve podivat...
2halen: Je vcelku jasne, ze kdyz tvuj bratr presel ze shitky za 5k na lcd za cca 15-20k (nevim kdy to kupoval), tak ze chrochta blahem. Pokud by prechazel z crt za 20k, tak uz by tak spokojeny nebyl, spis by byl nasrany...
Jinak ja u lcd sedim spousty hodin dene u programovani a rozhodne mi to unavuje oci vice, nez kdyz totez delam doma na crt. Prace s textem na lcd totiz dost unavuje oci, diky tomu jak je lcd pomale a pri scrolovani se text desne maze..
Jinak nechapu lidi, proc si zakladaji na foru thready ze chteji poradit, kdyz si stejne poradit nenechaji. Ale co, alespon dostanou lekci![]()