Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Slack 2.4.26 ma sitovku ok ale 2.6.7 ne

Standardní Slack 2.4.26 ma sitovku ok ale 2.6.7 ne

takze...
    protoze slack10 nema Sata podporu v jadre tak jsem ji tam zakompiloval a rovnou jsem tam teda hodil jadro 2.6.7. Problem je v tom ze od teto chvile nemuzu rozjet sitovku Intel 1Gbps tak aby jela v siti. pokud nastavim napevno IP atd tak mi ifconfig vypise co ma, ale neni schopen pingnout cokoli mimo PC. dhcp uz nejede vubec. zkousel jsem vyhodit i podporu IPv6 apod, v jadre zapnout modularne vse mozne tykajici se site, ale porad mi to nejede. dmesg vypise: eth0 link down, ale duvod se nedozvim...iptables jsem mezi jadrama nemenil, moduly jedou ok atd...
    nejaka rada ?
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

1) slack 10 podporu SATA ma
    2) zrejme sis nezkompiloval modul ovladace sitovky
    3) pokud nevis co delas, radsi "vse mozne" nezapinej
    4) precti si slackware-HOWTO

co treba: lsmod ...najdes modul pro tvoji sitovku? kdyz ne tak modprobe nazev_ovladace
    skontroluj...dmesg
    ve slackware se sitovka konfiguruje v /etc/rc.d/rc.inet1.conf, skript rc.inet1 pak spousti ifconfig a pridava route
    Slackware...because it works

Standardní

Citace Původně odeslal lempour

co treba: lsmod ...najdes modul pro tvoji sitovku? kdyz ne tak modprobe nazev_ovladace
    skontroluj...dmesg
    ve slackware se sitovka konfiguruje v /etc/rc.d/rc.inet1.conf, skript rc.inet1 pak spousti ifconfig a pridava route
    cetl jsi co psal?

Airwolf: co presne je to za sitovku a na jaky desce?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER

skontroluj...dmesg
    cetl jsi co psal?

Airwolf: co presne je to za sitovku a na jaky desce?
    hm..cetl kecam nesmysly?

jeste mne napadlo ze by to mohl byt IRQ konflikt anebo poskozeny kabl

EDIT: neni dobre psat prispevky pod vlivem omamnych latek
    Slackware...because it works

Standardní

jeste mne napadlo ze by to mohl byt IRQ konflikt anebo poskozeny kabl

EDIT: neni dobre psat prispevky pod vlivem omamnych latek
    neni to tak hrozny ale kdyz ma eth0: link down ... tak na 100% bude mit modul v jadre
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Co takhle zkusit tomu modulu neco nastavit "natvrdo" ? Nejaky parametry ? Mozna to v 2.4 je defaultne nastaveny jinak. Merkni do zdojaku kernelu, bude tam popis.

treba neco tak:

Kód:
    alias eth1 3c59x
    options eth1 options=4
    # options eth1 options=4 full_duplex=1
    Nebo se na ni zkus merknout pres ethtool.

BTW: Napis co to je konkretne za sitovku.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

takze deska: FIC 865Dynasty, sitovka Intel(R) PRO 100/1000 MT Desktop Adapter (dle WXP)

takze zadny alias jsem prekvapive nenasel, prohledl jsem modules.conf i modprobe.conf. zkusim to do nich nastavit, bohuzel ze stareho jadra konfiguracaky nemam, a nerad bych odpojil SATA z LVM disku...no co asi mi nic jineho nezbyde, nebo to prepojim na pomalou 100Mbps

a nakonec chyba nalezena... eth0 byla zminena integrovana, ta gigabitova je jako eth1...

dekuji jezevci za "ethtool", tim jsem zjistil ze eth0 je nejaka pomala a pak mi to doslo...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání