No keď sa tu zvrhla takáto diskusia, tak skúsim napísať sem:
Mám takýto problém: Doska MSI s chipsetom I875, CPU P4 2.8GHz, 2x512MB RAM, Seagate SATA disk Radeon9200 a ďalšie nepodstatné vecičky okolo.
Problém: Neviem nainštalovať WinXP! K doske bola pravdepodobne dodávaná nejaká disketa s SATA ovládačmi ale ja ju nemám k dispozícii. Skúšal som stiahnuť od intelu nejaké ovladače (inak hrozná stránka, nájsť tam, čo potrebujem.... bolo jednoduchšie to vygoogliť) stiahol som aj vyslovene sata ovládač na disketu (priamo sa to inštalovalo na disketu) ale vždy skončí inštalácia s modrou obrazovkou. Jednoducho "Starting Windows XP" dlho sa nič nedeje a zrazu boom a je modrá. Niekedy je tam v popise chyby ten sata driver, niekedy nie. Ked som v biose nastavil sata na legacy mode, tak raz sa aj podarilo prejsť (bez ovládačov) caz
základnú inštaláciu systému, ktorá ešte prebieha v textovom režime, ale po reštarte už systém nevedel nájsť inštalačné súbory...
Už som bezradný, v biose je kopa nastavení pre SATA aj PATA (tam sú len dvdrom a cdrw) ale netuším, že ako to má byť správne nastavené, lebo niekedy nájde len 1 dvdrom, inokedy dvdrom aj cdrw a zase inokedy mechaniky aj disk, záleží od toho, že čo nastavím. Ešte pre istotu: systém už na tomto PC BOL nainštalovaný, takže by sa nemalo jednať o chybu HW. Hľadal som aj tu na fóre nejaké návody ale nič v konečnom dôsledku nefungovalo. Pomôžte ak môžetePS: Viete ja som taký AMD-čkár a s P4 sa stretám len výnimočne ale teraz som z neho úplne mimo. A ešte jeden dotaz: Ako majú byť osadené pamäte, sú tam 4 sloty, 2 sú (tuším) zelené a 2 fialové, tie zelené sú označené ako bank 1 a fialové ako bank 2. Majú byť pamäťe jedna v zelenom a jedna vo fialovom alebo obe v zelenom? Lebo keď to priniesli ku mne, tak boli obe v zelenom slote
![]()
Dík všetkým za pomoc.