Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Sitova rychlost

Member
    Vliv
    280

Standardní Sitova rychlost

Mam 3pc na 2 bezi windousy a na 1 linux kopirovani ftp,samba.. kolem 9 mega .Nastal problem v linuxu a musel jsem ho preinstalovat zkousel jsem nejaky sitovy prenos a rychlost 900kb -+ ale vzdy je to min jak mega nikdy to nepresahne tuto hranici . Pripominam pred i po jsem pouzival stejne jadro i stejny driver sitovky takze v tom bych problem nevidel zkousel jsem i vypnout/zapnout firewall a nic . Mam takove podezreni ze to takto kleslo po nainstalovani samby ale nejsem si tim jist .je to vubec mozne aby samba ovlivnovala treba prenos ftp ? Jo a problem je urcite v preinstalovanem linuxu protoze to pred tim takhle spatne neslo zkousel jsem jeste tahat z jineho linuxu a taktez pod mega . Nevite nekdo v cem by mohl byt problem ?

zkousel jsem jeste zahybat kabely ve swici a nic a jeste neco jako quoty atd stim jsem si nehral jeste zpomenu ze to jede stejne jak na roota tak i na ostatni usery .

Standardní

na switchi i v ifconfigu mas spravny nastaveni(tj na switchi ti sviti 100MBit/FD a v ifconfigu taky vidis 100MBit/FD)?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member
    Vliv
    280

Standardní

Takze sem na to zpulky prisel pri bootu to ukazovalo ze sitovka jede na half-duplex 10mbit. po pridani parametru modulu 8139too full_duplex=1 a rebootu se to "opravilo" a je tam :

Sun kernel: 8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
    Sun kernel: eth0: RealTek RTL8139 at 0xe6849000, 00:50:fc:a8:01:e7, IRQ 11
    Sun kernel: eth0: Media type forced to Full Duplex.

tedy udajne full duplex ale rychlost je stejna jako predtim .KOntroloval jsem i druhou stranu tedy win tam je vse dobre nastavene dale jsem zkontroloval switch taky jede na 100mbit a na vsech sitovkach sviti zelena dioda tedy 100mbit mod . Fakt nevim cim to muze byt

EDIT:
    pouzil jsem utilitu eth-tool -s eth0 speed 100 a nastavil to do rc.local aby se to nacitalo pri startu tak to sice funguje ale stejne je rychlost "nic moc" kolem 4mega predtim 9 no ale alespon 4 lepsi jak 900kb

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání