Jan napsal:
Hmmm, tak já si to pamatuju dobře a zezačátku to pro žádné "normální" lidi nebylo ani zdaleka - takovýho magora, jako mýho tehdejšího kolegu jsem snad neviděl - 2 ty karty od Diamondu stály 2x 12 kKč a co to bylo tenkrát za peníze snad není třeba rozvíjet ...
Jo, jenže tohle vyjde na 2x 20 000Kč + speciální základní deska, takže souhrnem, V2 sli vyšlo cca na polovic a stačila na to jakákoli deska, neaíc zabralo 2 sloty a ne 4... jen názor.

Dovolte mi, vyjádřit se k tomu antialiasingu )...

6800 umí RGMS, OGMS a OGSS. Sice se objevovaly zmínky a sliby týkající RGSS, ale kdy nic, tu nic... (taky jsem naletěl ). Sám o sobě by OGSS byl problém už z toho hlediska, že by musel být řešený podobně jako u 3Dfx - identické skupiny pipeline by renderovaly každá jeden snímek - a to vzhledem k nekonstantnímu počtu (12 pip na 6800, 16 pip na GéTéčku a Ultra) - moc dobře nejde. Sice by to šlo praktikovat i jinak, ale bylo by to složitější a do složitých věcí (které se týkají FSAA) se nVidie moc nepouští (viz. třeba AA na nV3x vs R3xx).

Ještě k SS na nVidiích: nv40 jsem sice ještě nezkoušel, ale na 5900 je to dost bída - zkusil jsem UT(1), framerate jde (>80fps), ale podivně se to po celou hru pocukává, je to nehratelný (samozřejmě jsem zkoušel různá nastvaní v-sync, dvoje drivery atp., ale nic). Jen pokud použiju MS, jede vše plynule. Pokud je tento syndrom i na nv40, tak je tohle SLI celkem zbytečný, protože s MS na 6800U běhá stejně vše a SS by bylo nepoužitelný kvůli cukání ...

No a ještě mě napadlo, že teoreticky by bylo možný, aby každá karta v SLI počítala vlastní frame, takže touto cestou by bylo RGSS (nejsnáze) realizovatelné... Samozřejmě jen 2x.