Mám přesně opačný názor... podle mne, jakmile dojde vinou zákazníka k mechanickému poškození výrobku (což ulomená noha je), jedná se o porušení záručních podmínek (špatné zacházení s výrobkem... blablabla...) a záruka pak na takový výrobek v podstatě padá, takže i když vada nemá s tímto poškozením nic společného tak prodejce/distributor/výrobce tuto vadu neuzná jako oprávněnou...Původně odeslal Jezevec
v podstatě na všech záručních listech a ve všech reklamačních řádech se dočteš že se záruka nevztahuje na mechanická poškození...
Pokud by sis všimnul, že je ta nožička ulomená hned po rozbalení, chtělo to jít okamžitě reklamovat, pak bys měl nějakou šanci... Jestli to šlo poštou, tak to zkusit i na ně![]()
Ale je pravda, že už jsem někde četl/slyšel i přesně opačný názor...
Nicméně z praxe: Na naši firmu poslal nějaký zákazník ČOI kvůli obdobnému případu, a ČOI dala za pravdu nám (odmítli jsme mu to vzít i jen do reklamačního řízení, protože na výrobku bylo vidět jasné mechanické poškození, které nemohlo být způsobeno běžným opotřebením). Jenomže to může být bráno jako jiný případ... zkus se kdyžtak přímo optat na sdružení spotřebitelů, jestli by ti byli schopni pomoci...