Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: DivXový filmy na TV s Audiokabelem z compa do Hi-Fi u TV !?

Standardní DivXový filmy na TV s Audiokabelem z compa do Hi-Fi u TV !?

Zdravim
    Chtěl bych poprosit o radu.
    Nedávno sem si doma udělal menčí vychytávku, provrtal jsem z pokoje do obýváku díru do zdi a protáhl Tv-Out z compa do TV + audiokabel(klasickej kabel, na jedný straně Jack na druhy cervenej a bilej banán) kterej sem zapích ze zádu do Hifivěže. Vše bylo ok, ale do tý doby než jsem zapnul Hi-Fi a nastavil Aux. Po-té začal levý reproduktor hrozně divně nepatrně šumět a jakoby dunit, jako by ho něco rušilo Když koukám na filmy tak musim na HiFi věži (Panasonic) zesílit decibely alespoň na -30db aby se ten ošklyvej šumot (nebo jak bych to nazval) ztratil Což znamená že při některých hodně zvukově náročných scénách to neslyšim ale musim to trochu ztlumit aby to tak neřvalo a zase při některých scénách kdy nejni v pozadí žádná hudba nebo zvuk a herci se jenom baví tak je to docela znatelně prudérní ten šum
    Prosim o radu jestli někdo neví čim by to mohlo bejt třeba jestli to něco neruší?
    Tak před 2rokama jsem to praktikoval taky na skoro uplně samých komponentech a vše bylo v pořádku, tak v čem je problém? Poradíte...? Předem díky...
    Intel Pentium 4 2.8 GHz, 512-MB DDR400, Soltek SL75ERV2, Maxtor 160Gb Sata, Abit Siluro GForce FX 5600 128MB DDR,Creativ Inspire 6100(6.1), Gamessurround Fortissimo 7.1, CDRW TEAC 40x,12x,48x, DVD Teac 516, WinFast TV 2000 XP Deluxe.

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

A v TV máš píchlou kabelovku, že jo?

Standardní

U mě jsem podobný problém vyřešil kontrolou kabelu > měl jsem tu zvukovou dvoulinku nastavovanou o asi 2 metry vic, a spojka byla samec a samice normalniho jacka. Ta samice ale zda se nebyla nijak moc kvalitní, tak ten spoj nebyl 100%. Když sem to ale trošku rozkvrdlal, tak mi brum zmizel. Zda máš ale stejný problém si rozhodně nejsem jist..
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Member
    Vliv
    276

Standardní

Huh, podobnej system mam doma taky -> co je nejvetsi bomba ze opadne nevitana hlucnost/pa-zvuky poce a muzete se oddavat divx/xvid promitani uplne v klidku. Pro uplnou labuz ovsem je treba zakoupiti
    v CC jestli jeste maj ten ATI remotek! Dnes je k tomu uz hafo pluginu takze ovladate jak winamp, winplayer/bsplayer, realvideo nebo i desktop apod hezky z kresilka v ramci aktivniho ležingu..

Jedinej problem je ze me tim tunelem mezi pokojema ted chodi
    zkratkou takovej nas domaci multipavouk no ale to je spis vyhoda
    ne kdyz si zefektivni praci a sezere vic hmyzaku..

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal Rado
    A v TV máš píchlou kabelovku, že jo?
    Praveze odpojenie anteny z TV odstrani brum/sum len ked mas aj zvuk cez TV, ale on ma zvuk pusteny do veze.

Bude to na 100% nekvalitnym(zle spojenym kablom).
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

ja mam v rodinym baraku obyvak vzdalen ca. 25 metru od compa a vse celkem bez problemu, koupil sem si dooost tlusty koax (byl drazsi ale as i se vyplatil), a audio mam pres dvojliknu taky rovnou do veze (kdyz to hodne zesilim tak taky slysim mirnej brum). Kabelovku doma nemam..
    AMD Athlon XP 2000+, Titan D5TB TC, 512 MB DDR333 Transcend (čipy Samsung), MSI KT3 Ultra2 BR, MSI GeForce 4 Ti 4200 64 MB vivo @270/550, HDD Seagate Barracuda V. 120 GB 7200 ot., Sound Blaster Live! 5.1 Player, 3Com EtherLink XL (3C905C-TX), DVD Toshiba 16x48x, CD-RW HP 16ri 16x10x40x, Microsoft Intellimouse Explorer 3.0, 17\" Hyundai ImageQuest F790D flat, Case Eurocase 5492 + Fortron FSP300-60PN(PF) 300W

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal 6killer
    ja mam v rodinym baraku obyvak vzdalen ca. 25 metru od compa a vse celkem bez problemu, koupil sem si dooost tlusty koax (byl drazsi ale as i se vyplatil), a audio mam pres dvojliknu taky rovnou do veze (kdyz to hodne zesilim tak taky slysim mirnej brum). Kabelovku doma nemam..
    Tam nejde o to ci mas kabelovku alebo normalnu antenu.Ked tahas aj zvuk priamo do TV a nechas v nom pichnuty antenny koax tak je tam brum.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Marek
    Citace Původně odeslal 6killer
    Tam nejde o to ci mas kabelovku alebo normalnu antenu.Ked tahas aj zvuk priamo do TV a nechas v nom pichnuty antenny koax tak je tam brum.
    ...který vyrušíš propojením zemí od antény a ze síťové zásuvky přes kondík cca 100pF. Já osobně jsem ale zrušil ten brum jen tím, že jsem analogový zvukový propoj z PC do zesilovače nahradil digitálním....

Standardní

který vyrušíš propojením zemí od antény a ze síťové zásuvky přes kondík cca 100pF. Já osobně jsem ale zrušil ten brum jen tím, že jsem analogový zvukový propoj z PC do zesilovače nahradil digitálním....
    Chtěl bych se proto teda zeptat na to, jak mam ten analog.zvuk.propoj z PC do HiFi nahradit digitalnim? Co je to za propoj? popř. kde by se to dalo sehnat. A jestli to je 100% řešení tohodle prudérního problému <
    Intel Pentium 4 2.8 GHz, 512-MB DDR400, Soltek SL75ERV2, Maxtor 160Gb Sata, Abit Siluro GForce FX 5600 128MB DDR,Creativ Inspire 6100(6.1), Gamessurround Fortissimo 7.1, CDRW TEAC 40x,12x,48x, DVD Teac 516, WinFast TV 2000 XP Deluxe.

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Zerokey
    který vyrušíš propojením zemí od antény a ze síťové zásuvky přes kondík cca 100pF. Já osobně jsem ale zrušil ten brum jen tím, že jsem analogový zvukový propoj z PC do zesilovače nahradil digitálním....
    Chtěl bych se proto teda zeptat na to, jak mam ten analog.zvuk.propoj z PC do HiFi nahradit digitalnim? Co je to za propoj? popř. kde by se to dalo sehnat. A jestli to je 100% řešení tohodle prudérního problému <
    Já si ymslím, že to asi není úplně univerzální řešení problému, podle mě to byl jen nesoulad mého analogového výstupu na svukovce. Ale můžeš to zkusit, musíš však mit zesilovač s digitálním vstupem, což jsou ale jen zesilovače s dekodérem AC-3 a propoj je jednoduchý... stíněným kabelem cinch 3,5 (do SB Live) na druhé straně cinch do zesíku. Ta filtrace kondíkem je ale stopro.....

Standardní Thanx 4 all...

Tak uz sem to konecne vyresil. Stacilo vytahnout z HiFi radiovou antenu z kabelovky. Presne tak jak radil hned na zacatku "Rado" Dobra rada nad zlato
    Kdyz sem jen tak zkusil zapojit to audio do TV do scartu z videem tak to delalo ten samej problem. Ale hned po tom co jsem zkusil vytahnout z TV kabelovku tak to neprijemny vrrrrrneni zmizlo na porad
    Este jednou dikec za radu RADO

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Hmm je to v grafikach reseny asi 100x Staci hledat...
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání