Citace Původně odeslal Locke
Jinak ja nikdy problem s crt nemel (i kdyz to byly relativne shity). Ale co je to boleni oci mi ukazalo LCD (samozrejme pripojene pres DVI, lcd pres analog imho ztraci smysl, takze otazka grafiky je pak lehce mimo...). Proste pokud vidim lcd, staci jednoduchy test - tabulka v excelu a parkrat rychle scrolnout koleckem mysi. Timto testem neproslo zadny LCD (a to zkousim pomerne casto, treba na ruznych vystavach a pod, abych si skusil vsemozne modely). A dokud to nebude OK jako na crt, tak proste lcd nekoupim.
abych se taky vyjádřil...
nezáleží jenom na samotném monitoru, ale hlavně na okolním prostředí a to na dostatku a druhu světla, vyváženosti barev v okolí monitoru a vzálenosti od něj. Proto je nejlepší porovnávat rozdíly při stejných podmínkách.
k tomu Excelu, přijde mi to jako naprostá pitomost to porovnávat... teď sem to zkoušel ( EIZO F56 vs. Neovo X17AV s 25ms ) a výsledek byl naprosto stejný.
a taky nesmíš zapomenout na to, že LCD panely mají několikrát vyšší jas a kontrast, takže si oči musí na ten přechod zvyknout.

takže dost OT. Tento thread se jmenuje Chci koupit 19" LCD na hry do 20tis...poraďte pls. Proto všechny další příspěvky mimo toto téma budou bez váhání smazány. Případné nejasnosti se budou řešit přes SZ.

můj tip je ACER AL1912 http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=ACE-611653