Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 32 z 32

Téma: REPRO PRO POSLECH HUDBY - TECHNICKÉ INFO - HELP

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Tak to nakonec dostalo zcela jiný rozměr. Dokoupil jsem ještě Harman DVD25 a reproduktory jsem nakonec vybral parádní KEF Q1. Jsou sice dražší, ale trochu jsem přehodnotil to omezení na 8tis. I s centrem Q6c mě stáli asi 19tis. Dozádu na surroundy si zatím ponechám starší Grungigy.

No a hrajou naprosto sqele !!! S Harmanem taky hraje sqele skoro všechno )
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Jsem moc rád, že mám ve své třídě nedostižné Tannoy Revolution R3, které fabrika přestala loni bez náhrady vyrábět (respektive zrušila celou řadu), asi proto, že konkurovala bednám o třídu výše....

Zesilovač do břetna jsem měl osm let Denon 1550, teď AV kombajn Yamaha RX-V 640, surroundy doplňují ELACy Cinema 3, nestěžuji si....

Jinak bych asi doporučil něco od Mordaunt Short nebo Monitor Audio, pokud se bavíme o kritickém HI-FI poslechu....

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Rado
    ...Jinak bych asi doporučil něco od Mordaunt Short nebo Monitor Audio, pokud se bavíme o kritickém HI-FI poslechu....
    ...mno nechcem moc rypat, ale prave Mord.Short boli zatial pre mna najvacsim sklamanim - teda vhladom na to, ake oslavne ody na ne pisali v casopisoch, tak som si ich mal moznost vypocut a bol som dost sklamany - ale mozno bol navine nevhodny zosik Denon a Maranz - mozno by to hralo lepsie s Rotelom alebo NAD-om ...tazko povedat ...
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Marcelino
    Citace Původně odeslal Rado
    ...Jinak bych asi doporučil něco od Mordaunt Short nebo Monitor Audio, pokud se bavíme o kritickém HI-FI poslechu....
    ...mno nechcem moc rypat, ale prave Mord.Short boli zatial pre mna najvacsim sklamanim - teda vhladom na to, ake oslavne ody na ne pisali v casopisoch, tak som si ich mal moznost vypocut a bol som dost sklamany - ale mozno bol navine nevhodny zosik Denon a Maranz - mozno by to hralo lepsie s Rotelom alebo NAD-om ...tazko povedat ...
    Poslouchal jsem MS 906 přes svůj zesík Denon a kamarádův elektronkový Edgar a hrály dobře, ale je fakt, ře ty Tannoye R3 byly lepší.... Ale zase byly mnohem lepší než za stejné peníze Tannoy Mx4

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Poslouchali jsme MS912. Zapůjčili nám je domů. Vážně hráli dobře. Na Denon 1604. Kámoš u kterýho jsme je zkoušeli, si je hned nechal, protože ho uchvátily a sedí mu k nábytku. 912 jsou taky ale lepší, než 906ky. Dokoupil ještě centr a je spokojen. Mě nevyhovoval basreflex vzadu a celkový design. Je to slyšet při poslechu náročnější hudby. Nesmí to stát u zdi a to bylo pro mě neakceptovatelné.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    ...Poslouchali jsme MS912. Zapůjčili nám je domů. Vážně hráli dobře. Na Denon 1604. Kámoš u kterýho jsme je zkoušeli, si je hned nechal, protože ho uchvátily a sedí mu k nábytku. Dokoupil ještě centr a je spokojen. mě nevyhovoval basreflex vzadu. Je to slyšet při poslechu náročnější hudby. Nesmí to stát u zdi a to bylo pro mě neakceptovatelné.
    ...to je idealny stav -gratulujem- dufam ze budes ty aj kamos spokojny - tak sa maju kupovat bedne - pozicat domov a zapojit na vlastnu zostavu - ak ti ich zvuk a prevedenie vyhovuje, tak sa mozes zvusoka vykaslat na negativne ci naopak pozitivne recenzie v casakoch ci rady ostatnych...
    ...kazdy mame ine usi a ine zvuk preferencie... a hlavne malokto ma moznost urobit stavebne upravy svojej posluchovej miestnosti, takze aj na to treba brat ohlad - vid. tie moje skusenosti - predajna -studium OK, ale doma naprd... skoda mohol som mat tie vysnivane Dynaudia... ale co uz, u kamosa a aj v studiu hrali fantasticky, ale ked u mna hrali naprd... ...hmm a zas tie moje hraju u mna aj v studiu vyborne, ale u kamosa sa to neda pocuvat
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Dovolil by som si zovseobecnit, ze tak:
    2% podiel na kvalite zvuku maju kable *)
    15% podiel na kvalite zvuku maju zosik a zdroj signalu (CD, DVD)
    43% podiel na kvalite zvuku maju reprosustavy
    40% podiel na kvalite zvuku ma posluchova miestnost !!!
    S tím se nedá nesouhlasit, taky jsem téhož názoru. Přesto budu kabely vyměňovat alespoň pro přední bedny a centr, přestože tam mám 4mm klasickou průhlednou eletrikářskou dvoulinku. Je moc tvrdá. Svazkované (zaplétané) reprokabely jsou jednak hezčí a jednak měkoučké a dobře se s nimi pracuje. A když je jeden svazek udělaný ve stříbře, tak to už je vážně moc hezký kabel. To ocení i ženská, která normálně pro realizaci domácího hi-fi kina nemá od přírody pochopení.

*) Audio kabely však mají na zvuk vliv podstatně větší, než ony 2%. Např. v mém případě jsem měl původně propojen DVD s AVR optickým kabelem Bandridge za cca 360Kč. Domníval jsem se, že by to mohlo stačit. Když jsem ale porovnával poslech u kámoše, kterej měl digitální propojení speciálním koaxem, zdálo se mi, že mu to hraje lépe. Zapujčil jsem si ho domů a vyměnil za tu optiku. Nárůst v kvalitě hudby byl naprosto zřetelně slyšitelný i v obyčejném obýváku. je to až neuvěřitelné, jak může levný, byť optický kabel znehodnotit hudební přednes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání