Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Divná grafika, divné zvuky

Standardní Divná grafika, divné zvuky

Zdravím,
    z čista jasna se o mě objevil takový problém, a sice že u her (Deser Rats vs. Afrika Korps, Blitzkrieg..) mi blbne grafika, např. když přejedu myší nad postavičkou tak zmizí, nebo bliká budova apod. A dál mě trápí např. mixování zvukových stop ve Vegasu 5 - když cokoliv udělám se zvukem (mixování, gain, volume pan...) tak v něm začne lupkat a praskat a to hlavně v levém kanále, pokud je to stereo. Ovladače na grafiku, zvukovku a chipset používám stále stejné (tedy stejné jako v dobách kdy běželo vše jak má) a navíc nepomáhá ani nová čistá instalace Windows XP SP1 nebo podtaktování CPU na normální hodnotu. Nevíte čím to může být? Může být na vině deska? Nebo grafika? Zvukovkou to není, zkoušel jsem integrovanou a chová se stejně jako moje stávající Live! Ještě mi při přehrávání třeba mp3 semtam slabě praská zvuk, to také dřív nedělalo. Už jsem vyloučil vadu na bednách, kabelu nebo zvukovce

Standardní

Zkousel si nejaky benchmarky? napr. 3D Mark 2001 se, 2003, AQUAMark
    Zajimavy by bylo porovnani pred vyskytem potizi a potom.

Taky mozna zkusit nejakou tu SiSoft Sandru, proskenovat cely pocitac. (vcera vysla nova verze...viz www.qr.cz).

Zkusil bych nainstalovat nejnovejsi verzi ovladacu na grafiku. Ale to si asi udelal. Nejakyho vira tam nemas?
    Co si nainstaloval naposled? Resp. v te dobe, kdy se objevili potize? Pises, ze potize pretrvavaji i v nove instalaci...mozna, ze si to "ňeco", co to zpusobuje, nainstaloval i v nove instalaci XPcek. Vic me nenapada.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Virem to určitě nebude (vždy před instalací Windows zformátuju disk), ovladače jsem zkoušel jak nejnovější, tak i ty starší (na grafiku používám 45.23) ktéré byly bez problémů. Jinak vždycky to zkouším na úplně čistou instalaci Windows - jenom ovladače pro zvukovku, grafiku a DirectX 9. Všechno tohle sem ale používal předtím, takže tam snad chyba není.
    Dnes jsem navíc zkoušel vyměnit grafickou kartou, a problémy přetrvávají (i po nové instalaci Windows - už mi z toho hrabe )
    Snažil jsem se zachytit obrázky ze hry Desert Rats... jak to asi zhruba vypadá. Tady jsou:
    Obrázek 1
    Obrázek 2
    Obrázek 3
    K těm obrázkům: vadí mi tam hlavně ty černé plochy, které blikají tak 3x za sekundu různě po celé obrazovce. Na jednom z těch obrázků dokonce chybí ten panel s ikonkama vojáků. A to samozřejmě není jenom u této hry (a u her vůbec, jak sem už uvedl, jsou problémy hlavně se zvukem v jiných programech - Vegas, Winamp atd), jinak bych to neřešil.
    Benchmark jsem zkoušel jedenkrát, a to 3Dmark 01SE, ten ale hned po načítání prvního dema skočil z5 do Windows (předtím zase bez problémů, výkon kolem 11500)

Standardní

Ja sem mel taky naky problemy s grafikou, nakonec sem si vsiml, ze neni docvakla do slotu.
    Toto je zapeklity problem, nevim, co poradit, kdyz uz jsi zkusil i jinou grafiku, a taky to delalo problemy, tak logicky muzeme hledat problem uz pouze v zakladni desce, pametech, chipsetu, procesoru.

Omrkni, jestli se dobre chladi procak (mas amd ci intel?), take bych zkusil jine pameti, prip. vycistit ty sloty pro pameti, vyfoukat, ...

Ale jedna vec me ted napadla -> BIOS.
    Me to pripada, jako kdyby ti nekdo (nebo ty) zmenil neco v nastaveni BIOSU. Pretaktovano nemas, tak hledej neco jinyho, mozna si neco zkousel a zapomnel si to vratit, cert vi.
    Nemas naky jumpery na desce? Neprehazoval si neco? Nemohlo se ti nekde neco prehrat?

Uvidime, co napises, pak se muzem snazit dal.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Přetaktováno sice mám, ale to jsem měl i předtím a samozřejmě jsem zkoušel i podtaktovat na standardní hodnoty, samozřejmě se nic nezměnilo. V procesoru jako takovém bych přímo chybu neviděl, to už spíše v pamětech, ale vzhledem k tomu že je PC opravdu dokonale stabilní, tak se mi ani tomu nechce věřit. Zbývá deska a pokud mě nic lepšího nenapadne tak zkusím kontaktovat Czech Computer, kde jsem ji kupoval, jestli by to mohla být reklamovatelná vada. Žádný jiný software jsem neinstaloval těsně předtím než to začalo dělat, a už vůbec hardware (celou skříň jsem měl naposled rozdělanou tak před 2 měsíci - takže nový nekompatibilní hardware nebo propojky také nehrozí). BIOS mě taky napadnul, ten jsem kontroloval a je nastavený přesně tak jak má být. Teplota (mám AMD Barton 2500+ přetaktovaný) je snad dobrá - 49 stupňů, 35 stupňů má northbridge.
    Já myslím že to může být jenom tou deskou, jinak fakt už si to nedovedu racionálně vysvětlit. Nejpodivnější je na tom právě fakt, že to začalo dělat ze dne na den, při žádné instalaci jak softwaru nebo hardwaru, a nepomůže ani čistá instalace Windows.

Standardní

No, tak ted uz nevim.
    Jeste tedy ty pameti bych zkusil dat jiny.
    Take bys mohl vyzkouset vsechny sve komponenty vyjma zakl.desky na jinem pocitaci.

EDIT: zkus GoldMemory 6.64 (www.qr.cz)

Standardní

Takže už jsem to vyřešil! Bylo to procesorem! Jen doufám že mi to uznají jako reklamačku - on se na první pohled tváří že funguje jak má

Standardní

Ja jsem si to myslel.
    Ale jak se ti to stalo? Nedelal si neco v bedne? Netuknul si do nej? Neprehral se ti nekde?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání