Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Vypinani HDD - ze by byl v haji?

Standardní Re: Vypinani HDD - ze by byl v haji?

Citace Původně odeslal JERROME
    Citace Původně odeslal : PRASoR :
    .... no proste mam WDcko JBcko 80tku .... posledni dobou se mi stava, je to ofsem dost nevystihnutelnej debakl, v ruznejch casovejch prodlevach, ze proste neco delam (cokoliv), tak proste z niceho nic lup, HDD se vypne, komp vypada, ze je z toho prekvapenej, rozhodne se tedy restartovat .. provede restart a chvilku nato se zapina HDD .... kurwa, myslite, ze je f pedeli? .... zdrojem to urcite neni, mam tam chieftekovskej a zkousel sem i nakej slabsi nounejm a rozhodne je to furt stejny ....
    Hele a cim to teda sakra je co mam za disk je videt z podpisu to co ty a uplne to samy a taky si myslim spis ze by to bylo diskem nebo cim i kdyz ze bych jeste zkusil jiny pameti nevim uz sakra ale proste je to votres slyset jak disk dojede a pak se treba ani chvili nezapne to me chyta infarkt a nepomoh ani format a novy xp ze by naka chyba v tech sp1 dela to pri hre pri zapinani a docela hodne zdroj sem taky skousel a nic..A ty XP pak kdyz konecne nabehnou tak napisou cinost obnovena po zavazne chybe da se nekde najit co jakou chybu zpusobilo zpusobuje jeste sem taky nasel neco ze muze vadit kdyz jsou 2 zarizeni na jednom napajecim kabelu ja mam treba cd rom a zrovna ten disk na jednom a jinak uz me nic nenapada ale je zajimavy ze jsme 2 s tim samym problemem u tehoz disku...
    To co píšeš, se mi přesně stává taky stává taky. Nevíš, jak to řešit. Paměť i zdroj mám v pořádku. ale co se mi stalo, měl jsem otevřenej case, najednou jsem drknul do ATA kabelu a ta mrcha se vypla a hned zapla, tak jsem drkal víckrát a ono se ti pořád vypínalo a zapínalo. Vyměnil jsem kábl ale stejně to nepomohlo. Jestli o ten disk přijdu, taksi hodim mašličku.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Senior Member Avatar uživatele Haldo
    Vliv
    283

Standardní Re: Vypinani HDD - ze by byl v haji?

Citace Původně odeslal Pinďoureček
    To co píšeš, se mi přesně stává taky stává taky. Nevíš, jak to řešit. Paměť i zdroj mám v pořádku. ale co se mi stalo, měl jsem otevřenej case, najednou jsem drknul do ATA kabelu a ta mrcha se vypla a hned zapla, tak jsem drkal víckrát a ono se ti pořád vypínalo a zapínalo. Vyměnil jsem kábl ale stejně to nepomohlo. Jestli o ten disk přijdu, taksi hodim mašličku.
    Ak tomu spravne rozumiem, tak ti ten disk znova nabehol po prvom drgnuti. Preco si potom do nho drgal este viac ak isiel
    - When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
    - Being happy insn't having everything in your life be perfect.

Standardní

No přeci, abych zjistil, zda to bylo tím kabelem, nebo zda to byla náhoda. Stejně to ale kabelem nebylo. Ale dělá to, když do toho drknu (stačí maličko dotknout a žuch)
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Standardní Správné "označení disku" v PQM a vypínání disku

Mám takovej problém, můj disk Hitachi 7k250. Mi jede na starší desce s blockem na 32GB (pomocí pinů). Tato část je rozdělena na 3 partyšny cca: C=10/D=19/E=zbytek. I když to asi není podstatné. Vše je to FAT32 pod W2k+SP2 na "C". System bootuje vpořádku a je vidět "plná" 32GB kapacita (nastavená). Nyní mám již bios (pravděpodobně i) s možností podpory plné kapacity disku, avšak prvně chci toto vyřešit. Nerad bych přišel o data. Než si ho flashnu

A teď k problémku:
    Když si bootnu do PQMagic, tak po nalezneí disku ihned zahlásí toto:
    ==========================================
    Power Quest Parition Magic pro has decered an error 110 on the partition starting at sector 63 on disk1.
    ----------------------------------------------------------------------------
    - the length of the partition in the partition table is incorrect
    - thechs length is 3088323, the lba length is 6144705, and the file system leght is 6144705
    - power quest partirio magic pro has derermined that the legth can be changed to the correct value of 6144705
    ----------------------------------------------------------------------------
    Would you like powerQuest Partition Magic pro to fix this error?(Y/N)
    ==========================================
    Nikdy, jsem ho to nenechal opravovat - takže místo jednotlivých partition (po zvolení NO), vidím jen žulutý pruh s nápiskem Partition table error #108 Found

Pokud vám to někomu něco říká tak, na kolik % si mohu uškodit fixací, popřípadě čím to spravit? (pokud to zle)

Také se mi projevuje problém, se samovolným vypnutím disku s následným restartem a znovuroztočením ploten, něco jak je zde napsáno. A u mne platí, tak od každého trochu: vypínání je nahodilé, někdy je to méně časté - pak něco dělám s HW uvnitř (asi drcnu i do ATA kabelu) a je to častější. Za chodu jsem s nimi hýbat nezkoušel. To nastevení co zde uvádíte, teprve testuji. Zdroj mám 300w (a to je na můj comp až, až). Ta kšanda co je tam teď je již 3-tí a pořád to dělá.

Občas se po nějaký čas dělá při každém statartu Woken, nějaká kontrola konzistence dat (a M$ mi ji doporučuje nechat doběhnout), ta skončí bez jediné hlášky a jede to dále do systému.

thx za každou radu ohledně chyby v PQMagicu....[/b]

Senior Member Avatar uživatele Haldo
    Vliv
    283

Standardní

Pomohla by konfiguracia tvojho PC.
    Ja by som skusil najprv zrusit jumper na 32GB na HDD, potom by som pozrel BIOS. Pravdepodobne verzia PQM co mas taha veci z BIOSu.

S tym restartom disku to robi aj mne. Mam SP4 + vsetky patche potom, ale raz za cas to urobi. Ja si myslim ze to je nejaka kombinacia driverov co to sposobuje, lebo sa to deje velmi nahodne a vzdy pri zatazi systemu (grafika, zvuk, RAID ). Kablami ani doskou to nie je (kedze som menil pomerne nedavno za ASUS P4P800). Jo, mozno este drivre na chipset, neviem preco, ale u mna ide system do 2tyzdnov do kytek ked ich nainstalujem, tak teraz som ich nedal, tak uvidime co sa udeje,
    - When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
    - Being happy insn't having everything in your life be perfect.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Alzasoft - Martin Jakubec: reklamace grafiky :-(
    Založil Jey v sekci fóra Zkušenosti s prodejci
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.01.2005, 12:39
  2. Uz bych ty parchanty nejradsi postrilel !!! POKRACOVANI
    Založil Miro2 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 23.07.2003, 06:59
  3. Help, samovolné vypínaní hdd!!!???
    Založil Vojjta v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9