Máte někdo zkušenosti s polarizačním filtrem? Je velký rozdíl mezi levnějšími a dražšími - například MARUMI, SOLIGOR a srovnání s originál třeba CANON,SONY....?
Máte někdo zkušenosti s polarizačním filtrem? Je velký rozdíl mezi levnějšími a dražšími - například MARUMI, SOLIGOR a srovnání s originál třeba CANON,SONY....?
Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO
Akurat v piatok som kupil 55mm Marumi.
Cely weekend som sa vytesoval.
Ja uz mam marumi nejakou tu dobu a jsem spokojen. U tech drazsich jsou zrejmne o neco lepsi natirefelexni vrstvy a efekt polarizace je silnejsi (ma to vic vrstev). Ale i to Marumi podle mne staci...Původně odeslal Antonín Plhal
PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...
btw, canon, sony delaji filtry ?![]()
lepsi firmy jsou B&W, Hoya atd.
PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...
Souhlas.Původně odeslal Chocen
1st: Cel800@1066,256MB,120GB,GF3Ti200,Toshiba,Asus,TVVi ew99,Eizo
2nd: Cel266@400,128MB,15GB,TNT2,Teac,Proview
NB IBM T21, PIII 800MHz, 256MB, 20GB, 14,1\", DVD
Olympus E-10 RIP, Nikon D70 + 28-80G + 70-300G + 50, Manfrotto 055CLB + 141RC
Koupil jsem tedy 52mm (na A80) polarizační MARUMI za 650,-. Teď ještě to počasí....Původně odeslal Wuuduu
2Chocen: určitě. Mám katalog Sony a tam filtry jsou přímo od nich. Canon dělá určitě taky.
no, delat muzou, ale jak to vypada, to cert vi. stejne si to pravdepodobne nechavaji nekym vyrabet. podle mne jsou firmy, o kterych ma smysl uvazovat Marumi (low end), Cokin, Hoya, B&W, a pro zbohatliky LEE.
Obecně čím dražší polarizák, tím lepší, na druhou stranu v DF se jejich výhody neprojevují zdaleka tak dobře jako v analogu a bývá často problém s korekcí úbytku světelnosti objektivu - to se netýká samozřejmě DSLR, nicméně automat si s tím neporadí a na manuálu to chce se zasnažit ...
Podle mých zjištění stačí na digi kompakty v pohodě polarizáky kolem 1 kKč - nejlepší výsledky v téhle ceně jsem dosáhl s Rowi (tuším, že střední model), ale ty rozdíly nejsou dramatické - kupovat drahé B&Wčka a spol. na kompakt nemá smysl - poměr např. cena 300 procent vs. polarizace lepší o 10-30 procent jsou imho vyhozené peníze ...
btw: třeba ve škodovce ve vodičkový není problém vyzkoušet si in natura všechno, co tam mají a pak se rozmyslet
EDIT: Filtry a předsádky od Sony (nevím, kdo je vyrábí) jsou dosti kvalitní, z dobrýho skla - taky nejsou za babku
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Předsádky předpokládám Kárl Cajz (Carl Zeiss). O filtrech se mlčí.
Předsádky? Asi nejlepší volba je přímo od výrobce foťáku, přesně pro daný typ. Přeci jen to mají asi nepřesněji spočítáno na své objektivy.Původně odeslal Antonín Plhal
Další alternativou je Soligor, ale namám s ním moc zkušeností. Viděl jsem jen pár fotek z C-740 s telepředsádkou Soligor a za moc to nestálo. Nevím ale, jak to ten dotyčný fotil a tak nechci na Soligor zbytečně házet špínu...
vyplati se na C5060 originalni Olympus za cca 2000?celkem by se hodil....
To měla být odpověď na předchozí post, ne doporučení.....Původně odeslal Chocen
![]()
diky... penize suxxPůvodně odeslal Antonín Plhal
![]()
co, předsádka nebo polarizák ?Původně odeslal ICE
jo... plarizak... nektery obrazy pod sklem se pekelne lesknou...Původně odeslal Chocen
Zrovna na Digineffu probiha o tech Soligorech diskuse a co se tak o nich bavi, tak to vetsinou neni nic moc...Původně odeslal Chocen
rally photos by stanis – fotky.stanis.info/rally ||| eWRC.cz
[mobile] IBM ThinkPad T61 | P M 1,8 GHz | 2048 MB RAM | 120 GB | 14" wide 1440 × 900 [photo] Olympus E-3 | Zuiko 14-54/2,8-3,5 | Zuiko 40-150/4,5-5,6 | FL-50R
tak 770 je nastupcem C-750, s nekolika drobnymi vylepsenimi, hlavne moznosti nahravat video v MPEG a je o neco malinko rychlejsi. Jinak se zda, ze vetsinu veci ma stejnou, jako 750 - objektiv, snimac atd.
Do zakladni vybavy si hned porid tubus CLA4 (tusim, ze je to on), pro moznost pripevneni filtru a predsadek.
Dale drzak systemu Cokin a nejake sede prechodove filtry + polarizak (budto cokin, nebo samostatne od jineho vyrobce). U filtru cokin mas tu vyhodu, ze az prejdes na jiny typ pristroje, krome redukce za asi 250,-Kc si vsechny filtry muzes pouzivat i na novem i na strem fotaku...
I filtr UV nebo Skylight se hodi jako krytka objektivu...
Jinak samozrejme alespon dve sady baterek - ted nevim, u te 770 je to reseno nejak pomoci Lion akumulatoru, ale chtelo by to nejak vykoumat...
No, a hodit se ti bude i stativa poradna brasna, kam to vsechno nacpes.
No k tym filtrom neviem ci sa dostanem hned teraz (chybaju € trocha), ale zvysok je v plane. Priamo k fotaku je 128MB karta, cize ja idem dokupit este jeden akumulator (je to taky divny oblzdnik), brasnu, mozno 256MB kartu a pocas dovolenky ak bude moc chybat (a ostanu €) aj stativ.
Tie filtry a polarizak. Mozes mi v skratke ovedat na co to je dobre presneAlebo aspon na ktorej stranke tu najdem vysvetlenie.
Inac celkovo oplati sa ten fotak kupovat![]()
- When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
- Being happy insn't having everything in your life be perfect.
polarizak a ty sede prechodove jsou hlavne na foceni venku.
zrovna o tom pisu jeden clanek...ale jeste neni hotov...
jestli se vyplati? to ti ted nepovim, neznam presne konkurenci. Ale mam 750 a jsem celkem spokojen. Za kolik ho muzes mit ?
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)