Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Poslání SMS ci emailu z příkazové řádky

Standardní Poslání SMS ci emailu z příkazové řádky

DD,
    potřeboval bych udělat takové menší zabezpečení:
    Mám program SVOX. který při nějakém ruchu apod. Začne nahrávat zvuk pomocí Microfonu a následně ho uloží. A já bycj potřeboval, aby když uloží nějaký soubor do složky, tak aby se mi poslala SMS na OSCAR ci Eurotel nebo mail.

Jak na to? - predstava
    mám uložený obsah adresáře se soubory ve dir.txt a potom ho pomocí nějakého příkazu (ten právě nevím) porovná s aktuálním vypísem souborů a jestli se bude lišit, tak odešle email ci SMS. (prikaz na odeslani emailu ci SMS taky neznam, mozna by to slo jako parametr nejakeho programu)

Jak to vyresit?

Standardní

Možná zkusit bejt míň paranoidní :))))))
    ne, teď vážně :)

na ty SMS zkusit nějakej klient možná - nevim, jestli třeba DreamCom tohle podporuje, ale ono by stačilo i obyčejnej mail klient, kterej by tohle uměl (koneckonců, smsky se daj posílat i mailem)
    ...všechno lze nějak udělat, otázkou je jak...

Standardní

Citace Původně odeslal Gappa
    Možná zkusit bejt míň paranoidní )))))
    ne, teď vážně

na ty SMS zkusit nějakej klient možná - nevim, jestli třeba DreamCom tohle podporuje, ale ono by stačilo i obyčejnej mail klient, kterej by tohle uměl (koneckonců, smsky se daj posílat i mailem)
    No s tou sms, by to fakt nebyl problem pomoci mailu, ale jak poslat mail z prikazove radky? /rikam i pomoci externiho programu/

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Mám toto...teď si musíš sehnat nějaký ten "sendmail", který ti pošle ten email....

obsah nějakého baťáku...
    Kód:
    @echo off
    dir /B > newdir.txt
    fc olddir.txt newdir.txt
    if %errorlevel% NEQ 0 goto SENDMSG
    echo "Vse OK"
    goto END

:SENDMSG
        rem sendmail...doplnit
        echo "Mail odeslan"

:END
        move /Y newdir.txt olddir.txt
        echo "Konec bataku.."
    EDIT: sendmail.exe
    http://www.spencernetwork.com/Common...dmail.exe.html

nebo google a vyhledej sendmail.exe a je tam toho plno...
    Doufám, že to pomohlo

EDIT2: ...pokud to má být pro win...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

nepises co mas za os, ale soude dle tveho avataru usuzuji linux.
    takze
    Kód:
    mail -s *** predmet *** recipient@domain.com < ~/file-with-body
    simple

a dat to do crona asi nejak takhle:

Kód:
    5 * * * * &#91; -e ~/nahrane/bla.wav &#93; && mail -s *** predmet *** recipient@domain.com < ~/file-with-body
    quite very simple
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

Super, dik za rychlou odpoved! Ten script funguje, dik ze jsi mi ho napsal, nevim jestli bych zvladl to if. Dik moc.

Problem je u toho odeslani mailu. Tohle je: http://www.spencernetwork.com/Common...dmail.exe.html snad v japonštině. Potom jsem našel tohle: , ale ještě jsem to nerozchodil. Kdyby jste někdo něco našel určitě napište, dík!

Jinak je to pro Win. Miluji sice Linux, ale kopletne jsem jeste neprestoupil. Takze pro Lin to budu resit tak za par mesicu. Navic je tu problem, ze asi nebude existovat program jako SVOX /odposlech/, zase kdyby nekdo nasel at napise, ale tohle asi fakt existovat nebude.

EDIT: Málem bych zapomněl, jak udělat aby se mi ten příkaz spouštěl na pozadí každých 5min? /půjde to jen pomoci Plánovače úloh? V help jsem našel i příkaz "at", ale nevím jestli je to to pravé ořechové.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Plánovač úloh mi funguje dobře, takže myslím, že když tam zadáš ten baťák, tak to pojede...
    můžeš vytvořit jednoducho takto:
    schtasks /CREATE /SC MIN. /MO 5 /TN check /TR D:\batak.bat
    --mělo by to vytvořit úlohu s názvem check která se pustí každých 5 minut...a nebo to naklikej pomocí klasického průvodce...

Sendmail:
    Stáhni si ho z glob.com.au/sendmail/ a nakonfiguruj soubor sendmail.ini - nastav smtp server a doménu (nezáleží ale musíš změnit).

A tady upravený baťák:
    Kód:
    @echo off
    dir /B > newdir.txt
    fc olddir.txt newdir.txt
    echo %errorlevel%
    echo "Vse OK"
    goto END

&#58;SENDMSG
        echo To&#58; tvu@mail.cz > mail.txt
        echo From&#58; od@koho.cz >> mail.txt
        echo Subject&#58; Predmet >> mail.txt
        echo Zprava >> mail.txt
        dir /B >> mail.txt
        sendmail -t < mail.txt
        echo "Mail odeslan"
        del mail.txt

&#58;END
        echo "Konec bataku.."
    a změň si ty maily...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Mrkni na http://www.beyondlogic.org/solutions...mdlinemail.htm
    Taky nakej cmdline mail (freeware).

Standardní

Citace Původně odeslal MaPa
    Jo tohle mi funguje. Ale ulpne super by bylo kdyby to umelo posilat i prilohy /jako myslim ty soubory se zvukem/.

Jeste jsem to vsechno nedal dohromady. Ale myslim ze to bude vse fungovat. To bude zabezpeceni jako prase. A vypinat to budu pres dalkove ovladani od Hifi veze . To abych si nespustil ten alarm sám

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Citace Původně odeslal MaPa
    Jo tohle mi funguje. Ale ulpne super by bylo kdyby to umelo posilat i prilohy /jako myslim ty soubory se zvukem/.
    No na ty strance pise: With mpack you can use bmail to send mime attachments.

Tak si to stahni (ftp://ftp.andrew.cmu.edu/pub/mpack/old/mpack15d.zip) z kus to pres to.

Standardní

No tak tohle je snad kopletní script, ale jedna věc mi tam furt nefunguje, a to kdyz se dole snazim prejmenovat soubor, tak mi to napise, ze soubor se pouziva. A tak ho to neprejmenuje.

Kód:
    @echo off 
    cd "C&#58;\Program Files\bmail\"
    date /T >> mesg.txt
    time /T >> mesg.txt
    dir /B "C&#58;\Program Files\svox\voice\" > newdir.txt
    echo "Upozorneni na zvysenou aktivitu kolem PC." >> bodymesg.txt
    fc olddir.txt newdir.txt 
    echo "Vse OK." 
    goto END 

&#58;SENDMSG 
    cd "C&#58;\Program Files\svox\voice"
    	"C&#58;\Program Files\Rar\rar.exe" a archiv.rar < "C&#58;\Program Files\bmail\newdir.txt"
    	move /Y "C&#58;\Program Files\svox\voice\archiv.rar" "C&#58;\Program Files\bmail\archiv.rar"
    	echo "Zabalen archiv.rar"
    cd "C&#58;\Program Files\bmail"
    	"C&#58;\Program Files\bmail\mpack.exe" -s Upozorneni -d bodymesg.txt -o mesg.txt archiv.rar
        	echo "Vytvoren a zasifrovan mail." 
    	"C&#58;\Program Files\bmail\bmail.exe" -s smtp.tiscali.cz -t Dominik.Dominator@centrum.cz -f Dominik.Dominator@centrum.cz  -h -a Upozorneni_na_zvysenou_aktivitu -m mesg.txt
    	echo "Mail odeslan." 

&#58;END 
    	del archiv.rar
    	del mesg.txt
    	del bodymesg.txt
    echo "Dokonceno."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání