Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Oracle 9 - jak smazat obrovsky UNDOTBS01.DBF

Standardní Oracle 9 - jak smazat obrovsky UNDOTBS01.DBF

Mam Oracle 9 a v posledni dobe sem provadel casto velke importy dat (radove miliony INSERTu) a taky vymazy databazi.

Zjistil jsem, ze mam na disku v adresari D:\oracle\oradata\orcl\ je spousta velkych souboru, jeden je obvzlast obrovsky UNDOTBS01.DBF, ma 8 GB, lze se toho nejak zbavit?

Zkousim enterprase manager console...nasel sem sekci Storage - datafiles....tam je prehled vsech DBF souboru, klepnu na ten 8gigovej...je tam moznost menit velikost, at zadam jakekoli mensi cislo nez 8 giga, tak mi pise, ze tento datovy soubor obsahuje data presahujici zadanou hodnotu, proste ho nemuzu zmensit.

Jde s tim neco delat? 8 GB je strasne moc, nutne potrebuju misto na neco jineho, je nesmysl preinstalovavat oracle (i kdyz tak bych se toho zbavil).
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Ten soubor porad roste, uz ma 8,2 GB.

Nekdo mi poradil, abych restartoval widle, tak sem je po mesici behu restartoval, ale soubor nezmizel.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

jukni sem, ach jo...kdyby lidi cetli manualy...ale to se deje az kdyz u pr.... hori

https://cwisdb.cc.kuleuven.ac.be/ora...10739/undo.htm

Standardní Vyreseno.

Jelikož mi bylo porazeno a problém se vyřešil, tak si to sem napíšu.

Soubor se nalézal zde: D:\oracle\oradata\orcl\UNDOTBS01.DBF

Přihlásit se za SYS.
    SQL příkazy lze vkládat např. v Enterprise Manager Consoli -> vlevo je ikonka "kouzelná hůlka a sada talířů" -> SQL Scratchpad. Ale lze totéž provést "myší" v Storage -> Tablespace.

Nejprve vytvorit novy UNDO soubor:

Kód:
    CREATE UNDO
        TABLESPACE "UNDOTBS2"
        DATAFILE 'D:\oracle\oradata\orcl\UNDOTBS02.DBF' SIZE 100M REUSE
        AUTOEXTEND
        ON NEXT  5120K MAXSIZE  1024M;
    Nastavit nový UNDO soubor:
    Kód:
    ALTER SYSTEM SET UNDO_TABLESPACE =UNDOTBS2;
    Odstavit starý UNDO soubor:
    Kód:
    ALTER TABLESPACE "UNDOTBS1" OFFLINE;
    Restartovat oracle. Pak by měl jít původni undo soubor vymazat.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání