chtel sem se zeptat s jakym BIOSEM tuto kartu provozujete? ja jsem zkousel zkousel BIOSy z FX5950 Ultra a ty byly super, ale nejak me s nima (aspons tim od Leadteku) nejde zapnou AA ani Anizo. Takze se chcu zeptat, jakej BIOS mam pouzit. Diky
chtel sem se zeptat s jakym BIOSEM tuto kartu provozujete? ja jsem zkousel zkousel BIOSy z FX5950 Ultra a ty byly super, ale nejak me s nima (aspons tim od Leadteku) nejde zapnou AA ani Anizo. Takze se chcu zeptat, jakej BIOS mam pouzit. Diky
°°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°
no a proč nezkusíš origoš ASUS na 5950?
taky ho používám a jsem spokojenejPůvodně odeslal Over
![]()
jen škoda, že ani u tohoto nefunguje TV-out![]()
s tim Leadtekem mam vyssi vykon, ale ten BIOS od ASUSe mam dtaky nekde doma, tak ho zkusim.Původně odeslal Over
°°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°
Hoj...mam Leadtek 350 xtecko a dnes sem zkousel flashnout na leadtek ultra 5950 a na asus 5950 a taky na ten modified bios jak o nem mluvil masakr...normalne mi karta jede na 450 930 kvuli far cry pri vyssich frekvencich jsou artefakty...u jinych her jedu casto 520 950....
Ten bios od leadteku me rozhazel obraz..od asusu sel ok ale neslo moc taktit jean asi na 480 ...a stejne sel 3dmark03 hrozne..vykonem tak na urovni mx 440 a far cry nemluve tam se to skoro nehejbalo...ten modified sel celkem good ale delal artefakty a to tak ze mrte...
No moje otazka zni, mam forton 300W muze to byt tim ze se s tim ultra asusem nechytam? nemam po ruce lepsi zdroj, jen dalsi 300..pomuze dyz dam kartu na samostatnou tristovku nebo tam de vic stavi z agpecka?
Jinak chlazenim to neni na GPU mam box z bartona chladi to na 35 stupnu pri plny zatezi a na ramkach thermaltake.
predem dik
BARTON 2500@3300+(11*210) ,Aero cooler light ,Forton 300W, Abit NF7 (Bios 10beta4x2) , Winfast Leadtek 350 FX-5900xt (470/952), 512 Ram A-Data 420Mhz , Hitachi 120GB , Lite-On Rw , Case fortrex
3Dmark03+patch 6250 bodu... own ya
Nevíte někdo jak omezit hluk větráčků na ASUS Geforce FX 5900,V9950? Někde jsem četl o přepínání mezi 2D a 3D módem. V mém případě jedou oba větráčky na plné kule i třeba ve Wordu nebo v režimu spánku. Ovladače mám z CD přiložených v krabici, BIOS 4.35.20.21.Díky za rady.
P.S. Určitě tady nějaký příspěvek o tom je,nicméně se připojuju přes modem,tak nemám čas to prohledávat.sorry
díky moc!!
Epox 8RDA+rev. 1.1,1700+@2200Mhz,DLT3C,1.675V,AC CS2 , 2x256 Kingston HyperX 333(184,5.2.2.2.),Asus V9950/TD 128MB(520/950) TEAC W540E,LG GSA 4082,Fortron 350W(120mm fan)Creative Labs 5.1 5300,SB Live!,17 Liteon 1770L,160 Gb Hitachi
Tieto karty od Asusu nepoznaju 2D/3D mod , frcia furt iba v jednom mode , tym padom sa nemenia ani otacky vetrakov.Původně odeslal Milas
Intel Core 2 Duo 6600 , 2x1024 DDR2 800 , Asus P5B-E ,MSI GeForce 8800 GTX , Leadtek WinFast DV 2000, LCD 24" BenQ FP241W , Creative® X-Fi Pro + Creative® GigaWorks™ S750 + Creative® Decoder DDTS-100 , SATA 3x200 GB Maxtor + 36 GB WD RAPTOR
Mno, v recenzi na Pctuningu píší toto: "Na kartě jsou dva větráčky - ty jsou řízené a navíc velmi tiché.",
takže z toho jsem usoudil,že se regulují podle toho jestli je 2D mod nebo 3D, jinak nevím podle čeho by měli být regulované(řízené),podle teploty si nemyslím protože při různých teplotách jsou otáčky furt stejné.
Jinak se myslel že 2D a 3D mod je u všech Geforce FX 5900,opravte mě jestli se pletu.
Epox 8RDA+rev. 1.1,1700+@2200Mhz,DLT3C,1.675V,AC CS2 , 2x256 Kingston HyperX 333(184,5.2.2.2.),Asus V9950/TD 128MB(520/950) TEAC W540E,LG GSA 4082,Fortron 350W(120mm fan)Creative Labs 5.1 5300,SB Live!,17 Liteon 1770L,160 Gb Hitachi
Pletes se, Asus nema 2D/3D mod, ale pomoci SmartDoctoru se rychlost otacek regulovat da.Původně odeslal Milas
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
fakt? Zkusim to...Původně odeslal Masster
![]()
no u FX9590 určitě NEPůvodně odeslal Masster
![]()
demontuj původní větráčky a dej tam vlastní, např nějakou 80ku na 5VPůvodně odeslal Milas
![]()
Nemyslel jsem to tak, ze si muzes presne nastavit otacky jake chces, ale me jedna verze SmartDoctoru, tu kterou jsem dostal ke karte, vzdycky po spusteni zpomalila vetracek na graficePůvodně odeslal Over
![]()
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
a jaká verze to byla je nebo byla??Původně odeslal Masster
Ta má 4.33 tu vobu nemá![]()
Asi tam fakt namontuju jinej větrák a bude po prd*li![]()
Chtel bych se vratit Z5 k tematu. Stala se mi takova vec: zase jsem zkousel par novych BIOSu a nejak mi zacala blbnout karta. Projevuje se to tak, ze po instalaci ovladacu a aktivovani COOLBITS, zacnu kartu taktovat (uz vim jaky hodnoty tam mam dat, takze je to rychly) se me v
3D Marku 03 i v Aquamarku zacne trhat obraz a karta je vaykona asi jako nejaky GF2 (proste hruza). tak se vratim do ovladacu a chci zmenit frekvenci, ale posilcka s nastavenim-taktovanim, jsou zasedla a neda se na nich nic menit. Nevite co to je? Kamarad mi rikal, ze se tu nekde objevil thread, kde nekdo psal, ze se muze karta po castym flashovanim znicit-ja sem to tady nenasel, nevite o tom nekdo neco? nebo mi pls nekdo dejte link na thread, kde se o tom mluvi diky.
ps: meli jstne nekdo podobny problemy? jak jste je vyresili?
Původně odeslal Neller
trhanie v 2003 mi sposobovalo ICQ
C2D E6750 2,66@3,6GHz (450*8@1.375V),Asus MF, 2x1GB DDRII 800 Corsair, Maxtor 80GB 8mb, BFG 8800GTS OC G92
neviem ci to bude tvoj problem ale mne toto sposobovali nove ovladace 61,.. rady a pritom bios na karte mam povodny v defaulte u tychto ovladacov nemam ziaden problem ale akonahle aktivujem coolbits staci len aktivovat nie pretaktovavat kartu tak sa neuveritelne spomali cca 1500 bodov v 3d marku 03 inac mavam cca 6400 toto je len priklad spomaluje sa to vo vsetkych 3d aplikaciach.Nepomohol ani novy BIOS na tuto kartu ani directX 9c skus si vyskusat ovladace 56.64 alebo 56.72 s tymto problemom sa potykaju viaceri majitelia ASUS V9950.
INTEL E6600@3,2GHz def V ;Thermalright Ultra 120 ; ASUS P5W DH ;Corsair 6400CL4 2x1Gb ;EVGA 8800GTX;WD Raptor 150Gb,Thermaltake Tai-Chi,SEASONIC S12 650W,EIZO S2110W
Znicena neni, bude to tim, ze mas ovladace verze 6x.xx a nahodil si bios od Asusu, nikdo zatim nevi presne proc u tehle verze nefunguje pretaktovani, ale nejspis je to tim, ze Asus nema 2D/3D mod.Původně odeslal Neller
Takze jedina moznost, nahod jiny bios, ne Asus a muzes taktovat, chces TV-out nahod original Asus, ale prozatim muzes na taktovani zapomenout.
Původně odeslal Masster
Hmm, to je divny. Mel jsem pred tim 61.21 a pred nima tusim 61.11 a s tema me to neblblo (to vim jiste). Jinak ja ICQ nepouzivam, takze tim to nebude.
ps: a co si myslite o myslence zniceni karty pri castym flashovanim BIOSu. (ja jsem kartu flashoval tak 10-15x)
Ja bych to s tim flashovanim neprehanel, nevim jestli se da karta znicit flashovanim, ale jednou se neco nepovede a .... Btw. o problemech s oc se pise na guru3d a ty problemy maji lidi jen co maji Asus a vsem se to projevilo az od 6x.xx, nevim presne, ale bohuzel tyhle ovladace jsou nejlepsi, ja oc ozelim, protoze potrebuju tv-out.
no flashoval jsem ji už asi 5x a vždy se vše povedlo, ale taky bych neriskoval... A to, že se karta ničí flashováním je nesmysl! Vždyť jenom přepíšeš programovatelnou pamět...Původně odeslal Masster
![]()
Ale dokážu pochopit, že GeForceFX 5900 moc bios od FX 5950ultra neprospěje..![]()
Musim se pridat ja zatim zadne problemy z flesen na 5950U nemam, karta bezi bez problemu. T![]()
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax 460W EG 465AX-VE (FMA), Asus A8N-SLI Premium, AMD Athlon 64 4000+ w/ Zalman CNPS7700-Cu, 4x512MB Kingston HyperX DDR500 CL 2-2-3-5-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, Asus Extreme N6800ULTRA/2TD 256MB, Sound Blaster Audigy 4 Pro, Creative Labs 5.1 DTT 2500 Digital, DVD±RW Teac DV-W516G, CD-RW Teac CD-W552G, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19\" ADI MicroScan G910 FD Trinitron 121kHz 1920x1440@70Hz
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)