Citace Původně odeslal riksa
Citace Původně odeslal daso
a nevim koho napadlo tahat z useru penize. to je asi omyl.
to jsem psal ja, ale bylo to mysleno dost s nadsazkou
No pprv som to spomenul ja, a stojim si za tym, su totiz 2 moznosti:
1) clenmi iba ADM/MOD
vyhoda -> paci sa to dasovi , ciastocne zjednodusenie organizacie
nevyhoda-> efekt"sekty" z pohladu userov, hrozba rovnakeho efektu ako teraz -> skupina ludi co to zakladala sa na to vysere a je po 4e
2) navrh kt. som vyssie pisal.,
vyhoda-> myslim ze je to najkorektnejsi pristup, dalej podla mna dlhodobo stabilnejsia konfiguracia
nevyhoda-> o nieco narocnejsie na spravnu formulaciu stanov + na prevadzku

To clenske co som navrhoval nie je "tahanie penasi od uzivatelov" ale jednoduchy sposob ako zabezpecit automaticky odliv ludi co uz o to stratili zaujem. Vyhoda clensta je najma v pocite ze si podporil spravnu vec. Nemusi byt za vsetkym osobny prospech. Bolo by to akesi sformalizovanie sucasnej kvazi-legalnej zbierky. Viem si predstavit napr. 2EUR/rok kludne.

inakvacsinou taketo zdruzenia vznikaju stylom realiz. tym to pripravi + vznikne kostra, ta sa par mesiacov stabilizuje, a ked je zabehane tak sa zacnu primat radovi clenovia. Cize daso-v pristup by na zac. urcite bol aj tak. Ale si myslim ze je tu dost ludi kt. nechcu byt modi, ale radi by pomohli v ramci svojich moznosti/zapojili sa do projektu.

Dalej si nemyslim ze by sa tu jednalo o nejake elitarstvo -> nikdo nepovedal ze by clen ziskaval na 4e niake super prava alebo rank. To su az tretorade veci.