Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Zapínání PC

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní Zapínání PC

PC vypínám většinou přes tlačítko na klávesnici a už několikrát se mi stalo že jsem se vrátil domů a kompl jel. Prostě se někdy jen tak zapne. Kde mám hledat chybu, myslíte deska, nebo zdroj
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

mas vypli wakeon events?
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

No, to sice asi ne, ale přes myš se mi PC nezapne, WOL mám vyplé, Přes klávesku ho zapínám normálně a v nastaveném čase viz:
    http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=52873 .

To by byl černý humor, kdyby se mi to zapínalo přes wakeup events, když nechcu a nezapínalo, když chcu.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

jasny, ale muzes mit start after AC loss a staci drobny vypadek ( predpokladam, ze upsku nemas ) a uz to jede. i kdyz v defaultu je to nastaveno na auto
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    jasny, ale muzes mit start after AC loss a staci drobny vypadek ( predpokladam, ze upsku nemas ) a uz to jede. i kdyz v defaultu je to nastaveno na auto
    jj presne to to na 99% bude, taky mi to comp delal.
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Ja mam neco uplne jinyho, ale pri tom stejne hodne podobnyho a mam taky silne v podezreni poruch ze site a z eteru. Muj kousek je prastarej, kterej normalne sjedu a pak vypnu vypinacem na tvrdo, pocemz se sam zapnout nemuze, ale zkusil jsem ho nastavit, aby si po urcity dobe necinnosti sel schrupnout, ze ho vzbudim klavesnici a nicim jinym. A nikdy nevydrzel spat dyl nez hodinu, casto se mu disk rozjel uz behem prvni minuty. Dnes mam nastaveny akorat vypinani hadru po 3 minutach a ty se mi taky obcas z cista jasna rozjedou, aniz bych na komp sahnul. Jo a monitor se mi taky vypina, a ten kupodivu vypnutej drzi.

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Caught in the act!

Aspon si to myslim. Tady se pravidelne po siti prenasej ruzny ridici data na centralne ovladany technicky zarizeni, a ten signal je tak silnej, ze je prakticky ze vseho slyset - reparaky a trafa audiozarizeni (idealni, kdyz si clovek pusti k narocnymu poslechu neco na hifi nerku-li chce neco nahrat ), televize, kompy, kamna, silnejsi zarovky, samozrejme zarivky, nejvic toho chodi kazdou celou hodinu (jeste vic ve 22'00, 6'00 a o pulnoci; jednou jsem to videl na osciloskopu, je to par V par kHz nasuperponovanejch na 50 Hz). Dnes ve 4'00 to akorat spustilo a v tom momente mi prisla takova ta hlaska o naky smrtelny chybe - v W98 okynko, kde jsou vedle sebe 2 velky knofliky na zavrit nebo ignorovat a vlevo nahore potrefena aplikace. Byl to explorer, na prikaz k ignorovani to nereagovalo, tak jsem mu rek zavrit. Zavrel asi polovinu otevrenejc oken, vzal s sebou nekolik knofliku z task-listy vpravo dole. Otevreny okno exploreru mi zustalo (forum), bezelo jeste asi hodinu, kdy se tam nacpalo dalsi chybovy okynko, ktery se sice dalo prozatim ignorovat, ale prudilo tam, a kdyz jsem ho odcvaknul nahore na [X], tak prislo modry z nebe pres celej monitor a rebutu jsem neunik; proste od ty prvni chyby ocividne vyvolany tim VF-signalem v siti uz to bezelo jen z posledni vule bozi.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal mikus
    Caught in the act!

Aspon si to myslim. Tady se pravidelne po siti prenasej ruzny ridici data na centralne ovladany technicky zarizeni, a ten signal je tak silnej, ze je prakticky ze vseho slyset - reparaky a trafa audiozarizeni (idealni, kdyz si clovek pusti k narocnymu poslechu neco na hifi nerku-li chce neco nahrat ), televize, kompy, kamna, silnejsi zarovky, samozrejme zarivky, nejvic toho chodi kazdou celou hodinu (jeste vic ve 22'00, 6'00 a o pulnoci; jednou jsem to videl na osciloskopu, je to par V par kHz nasuperponovanejch na 50 Hz). Dnes ve 4'00 to akorat spustilo a v tom momente mi prisla takova ta hlaska o naky smrtelny chybe - v W98 okynko, kde jsou vedle sebe 2 velky knofliky na zavrit nebo ignorovat a vlevo nahore potrefena aplikace. Byl to explorer, na prikaz k ignorovani to nereagovalo, tak jsem mu rek zavrit. Zavrel asi polovinu otevrenejc oken, vzal s sebou nekolik knofliku z task-listy vpravo dole. Otevreny okno exploreru mi zustalo (forum), bezelo jeste asi hodinu, kdy se tam nacpalo dalsi chybovy okynko, ktery se sice dalo prozatim ignorovat, ale prudilo tam, a kdyz jsem ho odcvaknul nahore na [X], tak prislo modry z nebe pres celej monitor a rebutu jsem neunik; proste od ty prvni chyby ocividne vyvolany tim VF-signalem v siti uz to bezelo jen z posledni vule bozi.
    hmmm tak toto vypada jako nehomologovane zarizeni poskozujici parametry site. na to pozor. ale asi by tu pomohla upska, ktera by odfiltrovala prebytecny bordel na siti pripadne pocitac na tu chvili od site uplne odpojila...

EDIT: ony totiz zdroje v pocitaci jsou dost kvalitni na to, aby dokazaly odfiltrovat ten bordel. nicmene poskozeni vstupniho napeti ( V / Hz ) zpusobi snizeni ucinnosti a tim padem i schopnosti dodavat potrebnou energii. takze je mozne, ze v inkriminovany cas proste zdroj prestane byt schopen zivit pocitac a z toho ta BSOD.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

2mikus: No, to probouzení, jak už jsem někde psal. Já když dám k myši, obyč. geniusce za pár kaček mobil, na který mi někdo volá, myš začne posílat signály, jako bych točil kolečkem(třeba u TVkarty mi tato situace začala přehazovat pogramy). Takže tak.

2all: AC back mám stále OFF. K mému problému jsem učinil zajímavé zjištění. Když si nastavím zapnutí PC v nějaký určitý čas, najedu do win, shodím je a čekám, PC se opravdu zapne. Když ale nastavím ten čas v BIOSu a jen z něj vyjedu a PC vypnu, ať už na PWR buttonu nebo vypínači, PC prostě nenajede. Nevím jak to, ale prostě po nastavení času musím nechat najet winy a pak to funguje(podotýkám, že nemyslím nějaké S3, ale norm. najet win a vypnout PC).
    Hmm naozaj zajimavé...

Vliv
    357

Standardní

no tak problem by mohl byt v jedne veci se kterou jsem se shodou okolnosti setkal na nove epox 8rda3i. okamzite po volbe exit&save se restartuje system a na obrazovku to hodi hlaseni "Dont turn off or reset your system". Je mozne, ze tam probiha nejaky test ci co. Zkus to natvrdo vypnout ale pozdeji nez hned po ulozeni hodnot.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak jsem to zkusil, nechal proběhnout POST, vypnul ááá......nic

Takže to zapínání bylo tím, že jsem to měl nastavené a nevěděl, že to funguje, a funguje to pouze tehdy, když PC vypínám z WIN. Zajímavé a napůl vyřešené, mno..

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no tak problem by mohl byt v jedne veci se kterou jsem se shodou okolnosti setkal na nove epox 8rda3i. okamzite po volbe exit&save se restartuje system a na obrazovku to hodi hlaseni "Dont turn off or reset your system". Je mozne, ze tam probiha nejaky test ci co. Zkus to natvrdo vypnout ale pozdeji nez hned po ulozeni hodnot.
    To nie je test - ale srackovy navrh chipsetu nForce2. Niektore nastavenia su ulozene vo flash ROM na nejakych divnych miestach, takze sa to pri zmene musi flashovat. A ked to pocas toho vypnes alebo to zamrzne, tak mas BIOS v ***.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání