Co napsat? No, mrkněte na http://www.webpark.cz/pierce a uvidíte. Asi nic pro modemáky.
Co napsat? No, mrkněte na http://www.webpark.cz/pierce a uvidíte. Asi nic pro modemáky.
no tak nevim, ale z těch fotek je vidět tak akorát kulový. Jak jsi uchytil tu rouru na case, na chladič, proč jsi na začátek toho tunelu cpal další větroň? a nebo jsi sundal větrák z toho zalmana a máš tam jen ten pasiv?
procík: AMD Barton 2500+@3200+ fsb400MHz def. V; chladič: AC3 fan na pasivu AC CS2; deska: ASUS A7V880; ramka: 2x512MB DDR 400 CL2 - dual channel; grafika: GeForce 6600 GT; mechaniky: LG GSA 4081b a DVD-R TEAC; disky: 80+40GB Seagate; moňtas: LG 19"; zvuk: Genius HT SW 5.1; a nějaké bastlení na kysni jako flexo, okno do case a DVD mechaniky + nějaké modré diody a pár dalších kravinek :-)
zelman bude, predpokladam, holej. jinak cista prace. jak jsi na tom s hlukem oproti originalu? jakej vetrak jsi pouzil (otacky).
co barva, neplanujes?
btw: opera ty sranky nebere
ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
---
◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ► On the 8th day God created David Bowie.
ani firefox![]()
https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla
Tak předek k Opeře a Firefoxu........., no, je to má první "www" stránka, a vytvořená za chviličku, tak se prosím nezlobte. Foteček mám plno, ale web prostor je poněkud menší. Chladič, pasiv, není od Zalmanu, ale Primecoleru, myslím si, že podle jedné fotky to jde bez problému napsat. V horní pozici je Nexus 120tka. Je zbržděna odporem ( 69 ohm ), na 12 V dělal průtok vzduchu přes mřížku hrozný hluk. ( V PC mám 5 ventilátorů od AC na 1100 ot.) Na pasivu jsem ventilátor od Primecoleru nechal. Je to o dost výkonější než samotný Nexus. Ventilátory, oba, nasávají vzduch z venčí, teplota je dost ovlivněna teplotou okolní. Otáčky Nexusu kolem 600 ot./min, otáčky Primecoleru 1800 ot./min. Chtěl jsem jít níž, z Primecooloerem....., no nede to. Sestavení vypadá asi tak, mřížka, plech case, gumová podložka, příruba ( zpracováno přítelkyně tatíkem ), alu hadice průměr (světlost) 106 mm, ventilátor Primecooler, pasiv Primecoler a XP 1700+ na 2,1 GHz (1,75V). Pro Dwarfus: Původně jsem chtěl mít za Alu hadicí jen ten pasiv z Primecooleru, ale teplota šla přes 50°C a 120tka na těch 12V společně s mřížkou byla dost hlučná. Hlučnost...........nízká, ale jak všichni víme, odhlučnění PC je vytloukání klínu klínem. Jen příkladek, jsem na takových teplotách, co zvládal Primecooler na 1800 ot. s XPčkem na 1,75 GHz a 1,4 V, a Primecoler na 1800 otáčkách je celkem tichý.
Dva větráky jsou asi nutnost při tomhle uspořádání - ohyb, povrch stěny...
E2160
poznávám case Avance B031 black![]()
pěkná práce, něco podobného mě bude taky čekat... jak si přidělal tunel ke chladiči na CPU ?
Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde na blízku svítí světlo.
PHOENIX II || C2Q Q9300@3225MHz || Gigabyte P35-DS4 2.0 || 4GB DDR2 A-Data EE 1066 || Gigabyte GTX560 1GB || Intel SSD 320 40GB + WD 250GB || 24" HP LP2465
NAS cube || INTEL D510MO Mount Olive || 1GB DDR2 ZEPPELIN 800 || Samsung EcoGreen 1TB RAID 1 + WD 640GB
ThinkPad X60s || CoreDuo L2400@1,66GHz || 2GB DDR2 || 80GB SSD Intel X25-M || 12" XGA || Patriot X-Porter 200x 16GB
Canon EOS 1D Mark II || 16-35/2,8L || 50/1,8 || 70-200/2,8L IS || SpeedLight 580EX II || http://www.jakubgeier.com
Tak k těm dvěma ventilátorům. Jak jsem psal, měl být jen ten 120 mm Nexus, ale nestačil a na 12V dělal proud vzduchu přes mřízku dost hluk. Přidal jsem Primecooler ( originál k pasivu ) a teplota je parádní. Pravda ale je, že by se ten Primecooler bez Nexusu určitě obešel. Co jsem zkoušel, tak Nexus má za následek snížení teploty max. o 2°C Pravda druhá, prostě se mi kombinace černá/stříbrná/oranžová libí![]()
Uchycení hadice na chladič prostě není. Hadice je na chladič jednoduše nastrčena. K Nexusu je připevněna přes přírubu. Na net jsem přidal další obrázek, je na nem vidět detail příruby.
Koukam celkem presna dira jak si ji vyrabel ? Myslim tu vrchni![]()
[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201
Díra? Oblepeno papírovou lepící páskou, tužka, pravítko, kružítko...., dále jeden otvor vrtákem (vrtáky) o průměru větším než plátek kmitací (přímočaré) pilky a nakonec samotná ruční prácička samotnou pilkou.
proc se to oblepuje? jo a co mas za pilku,me to primocarkou teda moc neslo![]()
https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
oblepuje se to proto,aby se ti neloupala barva z case)
new PC in progress...
diky,ja rezu predtim nez barvimPůvodně odeslal worm.ak
![]()
ale on to ma cierny od vyroby a bolo by to skoda dosrkrabat nastrojmi, takze maskovacka rulez ..inak fajn diera
MC
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Přesně přesně. Je to oblepeno, aby se zbytečně neloupala barva při řezání. Za barvu nemůžu já, ale výrobce, jinak bych taky prvně řezal a pak natíral
. Přímočarka je obyč z Baumaxu, za nějakých 750 Kč, značka myslím O.K., nebo tak nějak. To myslím nehraje roli, důležité je koupit ten správný pilový plát na řezání plechů a potom se jen držet narýsované stopy
.
Tak nové poznání. Case mám v těchto dnech na kolejích. Na pokoji bývá vždy výšší teplota než je obvyklá pokojová a v těchto dnech obzvlášt.
Teploty MB Probe - Při popisovaném uspořádání ( Nexus - primecooler - pasiv ) vdzuch nasáván zvenčí na pasiv (primecooler 1800 ot. Nexus cca 650 ot. (teda snad, odpor 33 ohm, otáčky nesnímány, předtím byl odpor na 69 ohmech a dávaloto cca 500 ot.)) se teplota pohybovala při běžné práci (word, powerpoint, net, cad) na 48°C. Zkoušel jsem zvýšit otáčky Primecooleru na cca 3000 ( hluk nehorázný ... no, dle mých uší, ale i tak jsem slyšel daleko větší hrůzy) teplota 44°C. K poznání: Sem se trošku nudil a napadlo mě vyzkoušet vzduch tahat z case tzn. pasiv neofukován, ale horký vzduch táhnut ven. Otočil jsem tedy Nexuse (vzhled nic moc, ach jo), dal pryč ventilátor Primecooler co byl připevněn na pasivu, k Nexusu šoupnul jen 10 ohm. odpor, vše spojil Alu hadicí. A JSEM OPĚT NA 48°C. PC JEN PŘEDE, TICHO. Nexus dle mého názoru jede tak na 900 otáčkách a oproti opačné (původní) poloze je nesrovnatelně tišší. Žádný hukot nasávaného vzduchu přes mřížku. Shrunutí. Teplota sice není dle mých představ, ale : 1. Je to daleko mín hlučné a výkonější než samotný Nexus vzduch nasávající, 2. stejně výkoné, jako kaskáda popisována výše a opět tišší . Asi začnu pracovat na nějakém solidním pasivu na CPU. Chtěl bych něco jako Zalman, jen prostor pro ventilátor raději vyplněný žebry chladiče.
Potřeboval jsem také vyrobit tunýlek k uchlazení P4 silně přetaktovaného, sedícího v IS7 Abitu. U uvedené case je perfektně umístěný 12cm větrák na zadku skříně (skoro stejná výška s CPU). Takže nemaje lepší nápad jsem použil lepenku z krabice (výborná je od základní desky - musí být dostatečně dlouhá, formát A4 nestačí), vyndal zadní větrák a otočil ho (aby hnal vzduch dovnitř a ne ven), no a pak obtočil lepenkou ( tu jsem nahoře a dole ohnul tak, že větrák ji tlačí na case a tak drží celý tunýlek). Lepenku jsem samozřejmě předtím vystříhal dle polohy větráku a CPU tak, aby složením vznikl kýžený tunýlek (dá se složit z jediného kusu lepenky). Ten jsem ohnutím příslušných částí lepenky složil a celý tunýlek, ve kterém je i 12 cm větrák jsem nasadil do case. Celkem to pěkně vypadá, dá to asi tak hodinu a půl práci, potřebujete jenom papír z krabice a nůžky a funkčnost je parádní. Celeron 2,8@3,348 jede jenom na větrák z CPU a Prime95 i ostatní prg jsou OK. Když pak pustím ještě na chlazení ten 12 cm větrák vzadu v tunýlku - má hodně stupňů regulace zepředu case - tak se dostávám k 3,5 GHz. Takže paráda. Jo a pokud by to někdo chtěl zkusit, tak nechte asi 1 cm škvíru nad kondenzátory vedle CPU. Budou také trochu chlazeny a když si na ně položíte ruku při plném výkonu, tak pochopíte, že jim to udělá moc dobře.
Tak to je hustej poznatek, něco takovýho sem nečekal. Je vidět, že se musí dost experimentovat noPůvodně odeslal pierce
![]()
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
Moc pekna praca, hlavne ten otvor je perfektny a ta trubica nema chybu![]()
Chlape
To Wolferine:
Firefox to bere ( mam 0.8 )
AsRock 4Core 1333-FullHD - Intel Pentium Dual Core E2140@2.8GHz + Arctic Freezer 7 PRO - 1024 MB DDR II A-Data 800 MHz- 120GB HDD Seagate Barracuda 7200.2 ATA + Tominek Silent MOD- 19" Sony Multiscan E430 - Inno3D GeForce 7600 GST 256MB - Enermax 250W - Razer Krait
"Padl jsem na kolena, hlaveň křísla o podlahu, ale co je to na mě: Red Baron se po krátké odmlce znovu rozburácel." And my mobile workstation: IBM ThinkPad T60
Děkuji za chválu. Jinak poznatek další: Zkusil jsem prohodit "odsávaný" pasiv od Primecooleru (Hypercool) za psiv z Aritic Slim silenta. Rozdíl:
1. Slimovi trvá delší čas, než se dostane na "pracovní teplotu" a samozřejmě než se na pracovní teplotu po zátěži vrátí. Oproti Primecooleru bych řek, že je ten čas desetinásobný (odhad)
2. Pracovní teplota obou je dost podobná. Rozdíl cca 1°C v neprospěch Slima - 48°C/49°C - běžná práce.
Dovolil bych si otázečku, jaký je dle vás nejlepší pasiv dostupný na trhu?
Moc rád bych vyzkoušel nějaký heatpipe, např. Gigabyte, nebo Silent tower od Termaltakeu nebo oba 7k kluky od Zalmanu
EDIT: Tak zalman nebo Thermaltake ? http://www.tweakers4u.de/new/do.php?...wer/seite1.php
Reknete mi pliz,kde se tohle ALU potrubi da sehnat...dik.
Tak to mi rve koule!
*Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
*Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut
Al hadici jsem koupil v v Baumarktu v Pardubicích u Globusu. Stála tuším 130 Kč, délka 1m ( hadice roztažená ).
nic ve zlym, ale TENTO zpusob windtunelu je ponekud nestastny, protoze je tam to KOLENO, kdyz uz windtunel, tak jedine z bocnice KOLMO na pasiv, zadny koleno, ani nahoru ani dolu, proste primo rovne k pasivu, nejlip mit SLK900A a 92(80 je dneska malo a hlucny...)mm, nejakou redukci, jako tady autor dredu predved na tom vetraku na pasivu, od toho nejakou (staci pet lahev) rouru do bocnice, tam pripevnit napr silikonem (snadno bez prasaren de dolu), tu pet flasku muzete obalit nejakym odhlucnovacim matrosem.......napadum se meze nekladou![]()
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
jestli chcete foto tak neco takovyhleho
http://www.pcarea.org/images/casemod/007/image018.jpg
ale jeste sem vydel vymluvnejsi, to bylo uplne precizni, a pritom jednoduchy, nemuzu to najit, sakra!![]()
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
Nevim nevim, jestli je to zrovna neštastné řešení. Původně jsem taky chtěl jen přímou rouru k chladiči, ale ....? Přiklad. Koupím si novou desku a stane se, že socket tzn. i chladič procesoru je najednou tak trošku mimo díry v bočnici, kruci. Tak jsem si řek, že teda místo trubky dám hadici, kterou půjde v případě nutnosti rozdíl korigovat. Jenže, když jsem si představil, jak tu hadici budu muset při brouzdání po vnitřu PC neustále sundávat.........., a tak jsem začal hledat vhodnější místo. Nejlepší by bylo asi vzduch nasávat ze spodu, ale to bych neuplatnil tu krásnou mřížku
a hlavně jaksi nebylo místa. A nahoře ano
![]()
Myslím si, že to vypadá solidně a relativně profesionálně. Co se týče tlumení skříní čímkoli, mám vyzkoušeno....., diky nechci. Zhrnuto...windtunel dle libosti každého soudruha![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)