Citace Původně odeslal daso
Myslim, ze Dawe ma v leccem pravdu. Nebude to jenom ruzovy. Ale co si nedokazu predstavit, je to ze OS bude mit 200 clenu. Takovy reseni je k nicemu. Primarne jde preci o to, aby se vyresila reklama, domena pripadne vypujcky hw. nebo v budoucnu i sponzori apod. A to se stejne bude resit na urovni adminu (pripadne nekterych moderatoru)
A na co clensky prispevky? To nejak nechapu...
200 som hovoril ako hornu hranicu, nad ktoru je to o nicom. Clenske prispevky su prirodzena forma ziskavania prostriedkov, a zaroven sluzia na eliminaciu clenov kt. o clenstvo v OS stratia zaujem(samocistiaci efekt). Tymto nevravim ze maju byt vysoke... Nikto takisto nepovedal ze hned na zaciatku sa musi nakopit 200 clenov, len som chcel povedat ze ~150 sa mi zda ako dobra horna hranica, cez kt. by mala byt snaha nepreliezt, a zaroven by mali byt stanovy stavane na takyto pocet clenov(ine stanovy su vhodne pre 20 cl, a ine pre 100 ci 1000...)

V principe OS funguje tak ze Valne zhromazdenie dava mandat predsednictvu, a to potom ma vykonnu pravomoc. Jediny problem s OS je, ze MINIMALNE 1x do roka sa musi konat UZNASANIASCHOPNE VZ, to znamena, ze minimalne 1x do roka sa musi zist aspon 1/2 clenov na 1 mieste.
Ak sa mylim opravte ma prosim.

Inak to VZ by sa MOZNO mohlo konat aj elektronicky(to ale neplati pre ustanovujuce VZ), a zaroven jeden clen moze zastupovat na VZ 2 hlasy(neviem ci aj viac) pokial ma plnu moc.

2Dawe: u nas takymto sposobom funguje Ynet(www.ynet.sk) a skutocnost je taka ze na tom ludia pracovali cca pol roka kym to rozbehali a vsetko vybavili., ked uz sa to rozbeha, potom uz tak vela roboty z prevadzkou nie je. Co sa snazim podotknut je, ze keby sme chceli zacat cinnost cca od noveho roku, tak je najlepsie zacat sondovat/dohodovat sa uz teraz => tzn. vytvorit realizacny tym, navrh stanov, atd. atd. . Pricom tato faza vzniku moze byt lubovolne dlha, ale raz zacat treba .

2riksa: No s tym aby mohol byt clenom ktokolvek suhlasim, ale musi to byt tak aby to odsuhlasovalo predsednictvo (alebno elektronickou formou clenovia), je to z toho dovodu, aby nevznikali take problemy s blbcami ako na 4e, pretoze toto je uz trochu vaznejsie. Vazne si nemyslim ze by nam prospelo, keby sa s nami idiot zacal sudit pre nejaku hovadinu.
Co sa tyka diferenciacie userov, tak ta tu uz teraz je, ci uz vo forme minci alebo toho, ze napr. MadCap ma kompletne ine postavenie ako napr. eraser (iba priklad).

2all: Co sa tyka clenstva z ineho statu, tak podla EU ma kazdy obcan clenskeho statu v inom cl. st. take iste prava, takze problem by (dufam) nemal byt. (nechce sa mi ziadat o CZ obcianstvo :).

Aby bolo jasne tym, ze pisem v 1. osobe mn.c., nechcem zdoraznit ze som na realizacii niako osobne zainteresovany(zatial), jednoducho sa to v 3. osobe blbo pise :)

EDIT: drobne upravy + grammar