Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: ako zmenit voltaz Applebred dratovanim socketu

Standardní ako zmenit voltaz Applebred dratovanim socketu

Davnejsie som menil dratovanim multiplikator (Duron Applebred) podla zobrazenia:
    http://www.ocinside.de/go_d.html?/ht..._pinmod_d.html

Dnes som chcel menit voltaz na nizsiu (novsia doska vie menit FSB, MP, voltaz RAM, zvysit voltaz CPU o +3/6% ale znizit ani zaboha) a vysledky podla navodu hore (btw. v anglickej verzii sa mi zobrazila min. voltaz 1.450V co je vyssie nez potrebujem):
    ma byt 1.325V - je 1.800V
    ma byt 1.275V - je 1.750V
    ma byt 1.250V - je 1.550V

Vie mi pls niekto poradit ako maju vyzerat droty pre nastavenie povedzme 1.300V pre Duron Applebred (Thoroughbred B0)?

Resp. je to riadna uchylnost, ze doska vie troska zvysit voltaz cez BIOS, ale inak nie, vazne neexistuje utilita ktora umozni zmenu voltaze softverovo (ked je jasne vidiet ze to doska vie)?

EDIT: Dik Eagle, ale to je mna komplikovane hladat ktory mostik je ktory pin podla datasheetu, ja bych radej cosi pre blbcov ako ocinside.de pre voltaz 1.300V

Standardní

Hmm, tak je to super uz sa nedivim preco to nejde, ako som si pozrel na odkaze vyssie i tu:
    http://www.ocinside.de/html/workshop..._painting.html

pre voltaz nizsiu ako standardna (1.500V) je nutne vzdy bud rozpojit mostiky alebo izolovat niektore piny (pokial to nevie doska v BIOSe), takze sa nedivim preco som s dratovanim vedel ist len hore s voltazou...

a mila doska vie zmenu voltaze len +3 alebo +6%, ako keby tym ze povolia jej znizenie mohol niekto nieco skazit

Naozaj nikto nie schopny naprogramovat SW umoznujuci zmenu voltaze (ked to SW k niektorym doskam umoznuje) ked je jasne ze doska jej SW zmenu vie?

EDIT: AsRock K7S41

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Podle popisu usuzuju, že máš desku GB 7N400Pro2... tam nikdy snižovat napětí nepůjde z fyzických důvodů.... použili zpět jen 4vrstvou desku, takže museli zoptimalizovat všechno včetně Vcore IO.

Tuhle desku mám, a mám Mobile athlon... Díky nešvaru téhle desky v přečení VID do něj peče default 1.675 místo 1,425V ... prostě u týhle desky je normální že u některých procesorů dává o 0,3V víc (např Barton)
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání