A sakra, je to nak horsi nez sem mysel. Notebook se baterku snazi nabijet, na tlustejch pinech je napeti, ale baterka nic, neleze to do ni.
Tak sem se pak nasral a baterku kuchnul, stejne byla uz v haji. Vevnitr sem nasel docela huste osazenou desku elektroniky se dvema tlacitkama - jedno na test a jedno bylo skryte! pod plastem. Dale zde bylo 8 clanku, takovy vetsi tuzkovky. Tyto byly spojeny vzdy po dvou paralelne a ty dvojce pak do serie opet po dvou. Pruser byl, ze vzdy z jednoho seriovyho bloku byl jeden par v hajzlu - no to je prave problem seriovyho zapojeni, slabsi clanek se prepoluje a umre. Zkousel sem je ruzne nabijet, davat jim proudovy soky, ale sou uplne mrtvy. Proste je nabiju nejvys na 1,5V misto 3,6V a pak se stejne behem pul hodiny vybyjou na 0 a navic maj velkej vnitrni odpor, nic to neutahne.
Takze mi nezbyva nic nez sehnat bud nakou jinou nebo to ochcat.
Ale mam tu dalsi problem. Napadlo me, ze bych do toho pouzdra moh naskladat 12 NiMH tuzkovek, coz by mi dalo poterebnych 14,4V. Veslo by se to tam perfektne, no cenove sice tak 12*70~850Kc. A nebo bych pouzil externi Pb aku, neni problem koupit treba 7Ah a to uz by stacilo na den provozu.
Jenze noebook je mizera a odmita akceptovat napajeni z vnejsku, proste vubec nejde zapnout, ani nic neblikne. Proud bere asi 0,7mA a pri pokusu o zapnuti to nachnilku vyskoci asi na 2mA. Myslel sem ze problem je v tom, ze sem vyndal i elektroniku a tak nb o baterii proste nevi. Ale kdyz sem elektroniku (bez puvodnich clanku) vratil tak to stejne nejde. Jinak v setupu hlasi ze je baterka nabita na 100%.
Tak ted me nenapada v cem je chyba.

Odpověď s citací