Stránka 31 z 42 PrvníPrvní ... 2127282930313233343541 ... PosledníPoslední
Výsledky 751 až 775 z 1034

Téma: Vse o 8KRA2+ a 8KRAl

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal rehor1
    vyzkoušet, no to je takovy koupit grafiku a skoušet jestli mi v komu pude ... to se mi moc nelibi skoda toho displaye...

uprava:
    a NVIDA tam běhaj na 100%? žeby 5600XT to je v podstate to samy jako ATI 9600SE... Ikdyž ATI je podle tetů lepší...
    Vyzkouset = ne koupit a zkusit, ale zajit do kramu a zkusit nez koupis
    Jinak na to co jsem si nemohl vzpomet s tema 9600 odpovedel svaca - vypnes Fastwrites a misto agp8x das 4x (zadny vliv na vykon u obou polozek, neboj) a jede to vzdy

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Citace Původně odeslal rehor1
    neni na internetu nahodou nekde recenze týhle desky(EPOX 8KRAI) ja sem ji nikde nena sel tet semnato kokal ze to tam dost lidí má
    Hledej 8KRA2+ (coz je vlastne stejna deska a recenzi je dost, uplne stejny BIOS)... ))

Rozhodne s koupi 8KRAI budes VELMI spokojen ...
    8KRA2+ a 8KRAI su dost odlisne dosky, pricom 8KRAI je podstatne horsia. Tolko asi k tvojmu prispevku ze su vlastne rovnake = nezmysel.
    Dell Inspiron 1520

Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal hr
    8KRA2+ a 8KRAI su dost odlisne dosky, pricom 8KRAI je podstatne horsia. Tolko asi k tvojmu prispevku ze su vlastne rovnake = nezmysel.
    Tak nam tu znalce vyjmenuj rozdily a vcem vsem je PODSTATNE horsi Co tu prosimte placas za nesmysly? Asi moc ctes Computer...
    V biosu neni rozdil zadny, obe umi sw chlazeni, krai ma o 1 PCI min a nema diagnostiku na desce, ma imho lepe rozvrzene PCB a nema IDE Raid radic.

Vyjmenuj nam prosim proc je podstatne horsi (imho je bez radice a levnejsi - tudiz stejna, neochuzena o zadne ficurky)...

Standardní

Citace Původně odeslal Rhapsody
    Citace Původně odeslal hr
    Tak nam tu znalce vyjmenuj rozdily a vcem vsem je PODSTATNE horsi Co tu prosimte placas za nesmysly? Asi moc ctes Computer...
    V biosu neni rozdil zadny, obe umi sw chlazeni, krai ma o 1 PCI min a nema diagnostiku na desce, ma imho lepe rozvrzene PCB a nema IDE Raid radic.

Vyjmenuj nam prosim proc je podstatne horsi (imho je bez radice a levnejsi - tudiz stejna, neochuzena o zadne ficurky)...
    Necitam ziadne casopisy o pocitacoch. Netvrdil som ze je rozdiel v biose. Preco je horsia som pisal uz o niekolko stranok spat. Mal som 8kra2i a ta
    bola o dost lepsia. Takze o 1 PCI menej, bez ledky, minus konektor na fan
    nieje ziaden rozdiel? Aha to som nevedel. Este mi vysvetli v com je to rozlozenie PCB lepsie. Zle umiestneni Fdd konektor - ty mas Fdd (ak nejaku mas) umiestnenu naspodu casu? Je mensia co je skor nevyhoda pretoze ked chcem nieco zapojit/vytiahnut mam miestami problem prestrcit ruku skrz kabely/kondiky/karty a zvycajne kvoli blbostiam musim
    vytiahnut veci na okolo. Otocenie socketu tiez nieje bohvieco - na druhej strane pri kondikoch je dost obtiazne zalozit sponu. Posunutie pamati je dalsie minus pretoze ked chcem vytiahnut procak musim aj pamate a ja osobne castejsie bastrngujem z procesorom ako z grafarnou. Vykon a stabilita su rovnake. Ano pre niekoho kto to zlozi a 3 roky alebo kym sa to nepokazi to neotvori je to rovnaka doska, tu sme vsak na overclocking fore a myslim ze ludia tu s pocitacmi bastrnguju castejsie ako raz za 3 roky.
    Dell Inspiron 1520

Vliv
    284

Standardní

Me to rozlozeni na krai lepsi pripada, fdd konektor je dole a s tim nejak nemanipuluju - flopinu zapojim jednou a hotovo.

Chybejici fan konektor - na kra2+/i sou sice 3, ale otacky to meri stejne jen u 2, sam rikas ze sme na oc 4u, ja mam vetraku 5, takze je jedno jestli napajeni jde do desky nebo do rozdvojky, protoze tu musim pouzit stejne

Rozmery desky jsou spis vyhodou, protoze kra2+/i se do leckterych case ani nevleze (pokud mas suplik na disk bo delsi cdromku)

5x PCI staci prakticky vzdy, kdyz je na desce integrovana sitovka, bo mas zalpnenych vsech 5 slotu

Diagnostika je krasna vec, ale pokud nejses vylozene lama, tak je stejne tak akorad pro okrasu, protoze udaj na ni mi casto dle manualu prozradi kulovy (pokud neudelas nejakou zasadni botu).

Celkove zmenseni a posunuti je celkem male, ze by ti tam ted jako nevlezla ruka A pokud vim, tak na kra2+/i pri delsi grafice nesla dobre vytahnout RAMka, takze tady se pamet vytahuje lip

VSECHNY tyhlety rozdily jsou tu nekolikrat popisovany a ze by z techhle detailu plynulo ze je deska PODSTATNE horsi, tak to je pekna KRAVOVINA, to se nezlob. Rozdily jsou minimalni, funkcni dle me zadny - ze ej deska mensi je dle me vazne vyhoda, kvuli kra2+ sem musel koupit hlubsi a vetsi case...

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal Rhapsody
    Me to rozlozeni na krai lepsi pripada, fdd konektor je dole a s tim nejak nemanipuluju - flopinu zapojim jednou a hotovo.

Chybejici fan konektor - na kra2+/i sou sice 3, ale otacky to meri stejne jen u 2, sam rikas ze sme na oc 4u, ja mam vetraku 5, takze je jedno jestli napajeni jde do desky nebo do rozdvojky, protoze tu musim pouzit stejne

Rozmery desky jsou spis vyhodou, protoze kra2+/i se do leckterych case ani nevleze (pokud mas suplik na disk bo delsi cdromku)

5x PCI staci prakticky vzdy, kdyz je na desce integrovana sitovka, bo mas zalpnenych vsech 5 slotu

Diagnostika je krasna vec, ale pokud nejses vylozene lama, tak je stejne tak akorad pro okrasu, protoze udaj na ni mi casto dle manualu prozradi kulovy (pokud neudelas nejakou zasadni botu).

Celkove zmenseni a posunuti je celkem male, ze by ti tam ted jako nevlezla ruka A pokud vim, tak na kra2+/i pri delsi grafice nesla dobre vytahnout RAMka, takze tady se pamet vytahuje lip

VSECHNY tyhlety rozdily jsou tu nekolikrat popisovany a ze by z techhle detailu plynulo ze je deska PODSTATNE horsi, tak to je pekna KRAVOVINA, to se nezlob. Rozdily jsou minimalni, funkcni dle me zadny - ze ej deska mensi je dle me vazne vyhoda, kvuli kra2+ sem musel koupit hlubsi a vetsi case...
    Tak tak, uz jsem chtel reagovat, jedine, co popsal je BLBY layout, a co To vubec nevadi, ale jinak stejny vykon, stejny BIOS a SW chlazeni k nezaplaceni .....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no tak pokud chce nekdo vedet zatim konec meho problemu ( nebyl cas ani lidi ). tak grafika se dala jina ( saphire r9800pro ) a problem nadale pretrvava ( nutne zvyseni voltaze pameti na 2.8V, obcasny zakus ). takze posledni moznosti je, ze prehodim veci do meho pocitace a nejspis se bude reklamovat deska ( krai ). chjo a zbyl mi tu tedy asus r9600xt...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no tak pokud chce nekdo vedet zatim konec meho problemu ( nebyl cas ani lidi ). tak grafika se dala jina ( saphire r9800pro ) a problem nadale pretrvava ( nutne zvyseni voltaze pameti na 2.8V, obcasny zakus ). takze posledni moznosti je, ze prehodim veci do meho pocitace a nejspis se bude reklamovat deska ( krai ). chjo a zbyl mi tu tedy asus r9600xt...
    Jo, jo, nemuzem ho porad vychvalovat (EPoX) ... vyzkousej a napis ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Vliv
    357

Standardní

no tak k prehozeni se dostanu az v utery. vyzkousel sem ten pocitac tady a vypadalo to ze bezi ( default vsechno + 2.8V na pametech ). nebo bezi ale ne tak stabilne ( chladic ok ). ovsem pry dnes ten pocitac zapnul a po najeti do woken silene zpomaleni a pri pusteni trebas totalcmd ( pristup na mechaniky ) totalni vytuh.

tzn bych rekl, ze byla nacnuta deska a ted pomalu odchazi do vecnych lovist

Vliv
    357

Standardní

telenovela pokracuje

tak jsem prohodil vsechno nainstaloval system a pohoda. jen sem si rikal, ze je nejak vysoka teplota. no kamarad mi povida at zkusim dat vetrak na chladic z jineho ( toho sameho ) chladice a cumim jak puk. teplota klesla o 14'C neuveritelne. vetrak se toci ale skoro nefouka. takze sem slozil poc zpet, slozil chladic do puvodniho stavu a odnesl na reklamaci. do kompu sem koupil arctic cooling 2tc tak uvidime jak to pobezi ted ( pokracovani zas az bude cas )

Member
    Vliv
    257

Standardní

Mam dotazek. Koupil sem KRAi. Začal se mi srát systém a nevěděl jsem proč. Myslel jsem, že odešla paměť. nespočet Modrých smrtí následoval. Reinstalnul jsem s tim, že se to zlepší. Znova to samé. Odkázal jsem to na spoluráci Outpost firewallu a NOD32, jelikož na jejich fóru tahle kombinace působila tyhle chyby. Nepomohlo odinstalování Firewallu, tak jsem pro jistotu ještě několikrát zkoušel reinstall. Někdyd nedoběhl celej a naskočila Blue Death. Řek sem si, že je špatná deska a vrazil tam ECS K7VTA3, bo se mi tu válela. Nainstalil jsem systém a bez problémů. Nedalo mi to a ještě jednou dal šanci KRAi a vrazil jí tam. Windousy si s tim poradili a vše běhalo ok. Prime byl Rockstable, Memtest nevykazoval nic, Scandisk jakbysmet. Pohoda. Koupil jsem nový ramky. 256MB A-DATA 466MHz. Vrazil je tam a ani hovno. Zatím co s původníma Seitecama běžel můj Duron 1600, při 1,65V na 2000, s novejma paměťma se to začlo podělávat. Trochu jsem je prohazoval a teď na nich běžim (jsou podtaktklý na 1:1 s fsb, čili 333MHz a časování 3-4-4-7) a memtest mi nevykazuje žádnou chybu. Zatímco Prime95 mi vyhodí po chvilce Torture Testu (blend) chybu a ukončí se. Co je ale na prd je to, že mi to udělá už i s těma pamětma, se kterejma mi to předtim nedělalo

Nevíte někdo, co to může bejt? Když zkusim trochu osolit procák a dám fsb na 180 (360), nenaběhne comp. Zhasne monitor a jenom na prázdno maže cdromka

Vliv
    357

Standardní

tohle vypada bud na nekompatibilitu pameti anebo velke tepelne pretizeni systemu. navic je mozne ze davas cpu malo stavy na takove pretaktovani.

to ze ti nenabehne system a zustanou svitit disky znamena, ze si neco ( vetsinou ohledne cpu ) prehnal.

a nezapomen, ze nejdriv musis nastavit napeti na desce > ulozit > a po restartu teprve nastavovat vyssi fsb / nasobic!

Member
    Vliv
    257

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    a nezapomen, ze nejdriv musis nastavit napeti na desce > ulozit > a po restartu teprve nastavovat vyssi fsb / nasobic!
    AHA!

To bude možná ono... No zejtra zkusim a uvidíme. Zkoušel jsem do toho pustit i o mnoho víc (1,9...1,...ale je fakt, že bez restartu...zusim a uvidim
    MSI 970A-G43 III AMD Phenom II X4 955 III 2x4GB DDR3 III MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming III HP 24" lcd...Enermax Liberty 500W

Standardní

Mam dotaz ke desce kra2+, chci si ji poridit, ale chtel bych vedet jestli do ni lze zapojit vsech 10 ide a sata zarizeni naraz? Jestli to tady bylo nekde uvedeno, tak me prosim nekamenujte, ale nemel sem silu prosit celych 51 stranek Diky
    AMD ATHLON XP 1700+@2200 MHZ (11x200) | ABIT NF7-S rev.2 | OCZ Performance 2x512MB/400 CL2-3-3-6 | SAPPHIRE Radeon X1650Pro 256MB @655/1539 + Zalman VF900-CU | LEADTEK Winfast 2000XP Deluxe | SEAGATE 320GB SATA2, HITACHI 80GB 7200rpm PATA, MAXTOR 80GB 7200rpm PATA | DVD-RW LG - GSA 4165B | net onbord | Scanner MUSTEK Plug n´Scan | Monitor HYUNDAI Image Quest Q910 silver | mouse LOGITECH MX518 | printer HEWLETT PACKARD Desk Jet 840C | zdroj EUROCASE 500W (14cm fan)| chello light - UPC |

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal zed
    Mam dotaz ke desce kra2+, chci si ji poridit, ale chtel bych vedet jestli do ni lze zapojit vsech 10 ide a sata zarizeni naraz? Jestli to tady bylo nekde uvedeno, tak me prosim nekamenujte, ale nemel sem silu prosit celych 51 stranek Diky
    no poridit? ona se uz neprodava snad...

a chapu, ze si nemel silu. prave proto jsem udelal tento thread https://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=46225

jinak s tema zarizenima by nemel byt problem. sice nemam sata zarizeni, ale mam na onboard ide 1xhdd,1xcdrw a 1xdvdrw a na highpoint 3xhdd a zadny problem.

Vliv
    357

Standardní

pokracovani sagy...

vymena chladice ok. nastaveni lepsich parametru voltaze vcetne default hodnot taktovani cpu a pameti. ofukovani vnitrku poce ventilatorem ( teplota vyborna ). vysledek > opet pad. tzn deska pujde do reklamace a tu r9600xt mi snad vydobropisuji.

je to konec?

Standardní

ad kra2i
    a) se svoji deskou jsem mmmmax spokojeny (az na to ze na ni nevleze Zalman CNPS7000A)
    b) ma stejnej bios jako kra2+ to je fakt; ale podle vas ma krai bios taky stejnej, tak proc na vebu epoxu jsou distribovany zvlast?
    c) nikde jsem nedokazal najit jestli mi na kra2i vleze chladic Primecooler PC-HC HyperCool II+, teda bral bych i jinej chladak, ale nevim kterej jinej hustej vzduchovej za rozumny love a hlavne ne vrtulnik....

s epoxem na vecne casy...

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal zed
    Jde vyzkouseno ....

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal mokus
    ad kra2i
    a) se svoji deskou jsem mmmmax spokojeny (az na to ze na ni nevleze Zalman CNPS7000A)
    b) ma stejnej bios jako kra2+ to je fakt; ale podle vas ma krai bios taky stejnej, tak proc na vebu epoxu jsou distribovany zvlast?
    c) nikde jsem nedokazal najit jestli mi na kra2i vleze chladic Primecooler PC-HC HyperCool II+, teda bral bych i jinej chladak, ale nevim kterej jinej hustej vzduchovej za rozumny love a hlavne ne vrtulnik....

s epoxem na vecne casy...
    a) pravda
    b) podle me je to jinym PBC
    c) taky jsem nenasel a hledal jsem poctive - koupil jsem TT silent boost

Vliv
    357

Standardní

tak ze by predposledni dil sagy?

po stalych problemech jsem vymenil desku za epox 8rda3i. no vypadalo to lepe, ale stale to nebylo ono. a hlavne to delalo nejake problemky pri startu ( r9800pro se nejak nechtela rozjizdet ). jedine co jsem jeste nemenil je zdroj. takze nakup noveho zdroje a je po problemu se startem. prime95 hodil chybu az po 3hodinach 35minutach. coz pripisuju teplote ( 66'C ). po vyzkouseni 3dmark03 dema ( loop asi 3 hodiny ) sem mel dojem, ze to bylo vazne zdrojem. tzn premontovani na puvodni desku. pri startu je problemek v tom, ze to moc dlouho ceka na mechaniky ( nechapu proc. kdyz odpojim bud cdrw nebo dvd tak to najede okamzite, zkusim je jeste poprehazet navzajem ). prime95 bezel 3 hodiny 40 minut nez sem ho ukoncil ( taky se chci vyspat ). tak a ted babo rad...

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

2 mISHA:
    BIOS mas urcite nejnovejsi, ale jen pro jistotu se ptam, protoze ty prvni mely problemy s detekci mechanik.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal baros
    2 mISHA:
    BIOS mas urcite nejnovejsi, ale jen pro jistotu se ptam, protoze ty prvni mely problemy s detekci mechanik.
    bios mam nejnovejsi. ja to spatne napsal. ono to mechaniky nadetekuje ihned, ale po detekci v dobe, kdy se bud objevi souhrnny vypis biosu anebo zacina najizdet system to proste na 10 sec zatvrdne. s jednou mechanikou ( pripojenou na stejnou ksandu jako disk ) sem to vyresil postupnym vyzkousenim moznosti jumperu. ale kdyz sem pripojil druhou ksandu ( pouze s mechanikou a prazdnym suplem ) tak to zaclo delat znovu. ale to vyresim poprehazenim mechanik a jumperu.

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Jak to mas zapojene, zkousel´s:

IDE1: disk, disk
    IDE2: optika, optika

??

Proste nedavat disk s optikama ....

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Jak to mas zapojene, zkousel´s:

IDE1: disk, disk
    IDE2: optika, optika

??

Proste nedavat disk s optikama ....
    toto zkusim v dalsi fazi ( uz to bylo pripravene, ale casu malo )

Member Avatar uživatele Thomas
    Vliv
    273

Standardní

Sice se tady uz resila pametova propustnost, ale i presto prispeju svou troskou do mlyna... Jinak hodnoty jsem meril cca. 10x a pak je prumeroval, pamet viz podpis, nastaveni v biosu shora:

2.5/4bank/3/7/4/max/min/min
    Aida: memread - 2768,7 / memwr - 816,5
    sandra: ALU - 2977,9 / FPU - 2763,1

3.0/4bank/3/7/4/max/min/min
    Aida: memread - 2760,8 / memwr - 816,1
    sandra: ALU - 2981,6 / FPU - 2759,5

Docela prekvapivy zaver, v techto synt. testech rozdil temer nula, takze jaxe zda, frekvence a zase frekvence
    Athlon XP-M Barton 2600+@2,508GHz (12x209) 1.725V | Scythe Katana | Abit NF7-S rev 2.0 | 2x Kingston 512MB 3200 2-3-3-5| Leadtek GF6800XT 300/700@380/840 16/5 128MB & Primecooler PC-VGAHG2 AL| Hitachi 7K250 160GB 8MB | LG GSA-4167B | Fortron 350W 12cm | Xilence & Arctic 12cm fan | Logitech MX510 | Samsung 940BF | 3Dmark03 - 11066 CPUmark - 240

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vypinani disku - slaby zdroj? po vymene zdroje vse OK
    Založil Ssnake v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 11.05.2005, 19:52
  2. Problem s R9100 - vse do ZELENA
    Založil Ace_Ventura v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.06.2004, 13:11

Pravidla přispívání