Tak pred dvema mesici jsem koupil ZM-NB47J i prestoze jsem vedel, ze se na moji desku (P4P800) nepujde standardne prichytit. Premyslel jsem o tom, jak ho tam pridelat bezpecne a s dostatecnym pritlakem. Reseni typu "merkur" nebo pomoci spony z IC7 jsem odmitl a hledal dal. Na zadnem zahranicnim 4u jsem nenalezl nic, co by se mi libilo.
Pote se mi dostal do ruky Revoltec chipset freezer. Ma prichyceni jak na diry u chipsetu, tak ma sponku na "hacky" u I876/865. Po blizsim prezkoumani jsem zjistil, ze "by se ta sponka dala pouzit i na Zalmana". Pouzit Revolteca jsem nechtel, protoze ma jen polovicni hmotnost Zalmana a navic ma i malou ucinnou plochu. Takze jsem tu sponku nasilim vyndal a lehce ji domluvil, aby sla na Zalmana. Ze zacatku jsem ji musel premlouvat, ale pak si dala rict, kdyz jsem vybral jine misto (mezi hrotama u ZM-NB47J). Pote uz jen oddelat ten puvodni chladic, ocistit tu hnusnou zvejkacku a nanest pastu a pridelat. Rikal jsem si, ze tam nedam tu ochrannou folii okolo jadra, ale jak jsem tam ten chladic daval, tak to vydavalo celkem zajimave zvuky, priste bych ji tam radsi dal![]()
A vysledky? Zatim zadne, snad zitra budu mit cas a zkusim vyssi fsb. Jinak pri FSB250 to hreje, ze neni problem si o ten chladic spalit ruku!
FOTO 1
FOTO 2