Jelikož sem to opravdu nikde nenašel chci se zeptat jak se dělá, čili co se změnilo. Slyšel sem že můstky nejsou vůbec spojené s cestami, no ale ať je to udělaný jakkoliv odkud by procesor bral informace o svém nastavení?.
Jelikož sem to opravdu nikde nenašel chci se zeptat jak se dělá, čili co se změnilo. Slyšel sem že můstky nejsou vůbec spojené s cestami, no ale ať je to udělaný jakkoliv odkud by procesor bral informace o svém nastavení?.
Tipuju EPROM uvnitř čipu. A spoje jsou zcela nepochybně odstřihnuté, někdo kdysi odstranil na locknutém Bartonovi jádro a pak rozřezával vrstvy... zjistil, že dráty do jádra vedou, ale co je uvnitř, to už nikdo neví.
Asi ako na Inteli... Aj tam boli rôzne špekulácie o násobiči a riešenie veškeré žádné...Původně odeslal Puťas
Podstatnejšie je to, že to podľa Eaglovho návodu po HW zákroku ide meniť softwarovo...
i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX
Cache softwarově neodemkneš a to je o co mi hlavně běží.
Jde alespoň zkontrolovat jestli je odemykatelná, nebo zda je procesor superlock? Zkoušel sem barton crc, píše underterminate multiplier a já nevim co tim myslí.
Barton CRC checker je program k ničemu, zakládá na Minor / Major Mask Set Revision Number, což jsou jakési údaje uložené v MSR procesoru. Ty porovnává s databází sestavenou z postřehů od lidí, kteří autorovi řekli, zda mají lock/unlock a jaké tyto údaje má jejich CPU. Ale zda je tato teorie aspoň trochu úspěšná, to nelze prokázat (podle mě není). Píše mi Locked Multiplier, přitom mám násobič odemčený!
Pokud je nějaká šance, že se dá EPROM přeprogramovat nějakou kombinací instrukcí, je šance na odhalení prakticky nulová (viz. Intel, kde se to taky nikdy nepodařilo).
V případě, že procesor je superlock, cache odemknout nelze.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)