Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Prozměnu problém gdm a Numlock -> SOLVED

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní Prozměnu problém gdm a Numlock -> SOLVED

Poté, co jsem nainstaloval gdm, tak se vypíná numlock po jeho spuštění... už nevím kde hledat... služba numlock běží a funguje(v konzolích)... Ale po startu Xfree / gdm je vyplý... V gdm.conf sem nic nenašel a po přečtení referncí na xf86config jsem taky nic nenašel.

MDK10, Xfree 4.3, gdm 2.4.7
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

cervene tlacitko hledat
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

To neni chyba, to je vlastnost. X Window System VZDY pri startu NumLock vypina. Takze ho musis nejakym softwarem nahodit (nebo rukou). GDM za to opravdu nemuze, leda snad tim, ze neposkytuje moznost NumLock softwarove zapnout.
    Programek na zapnuti hledej treba tady: http://linux.sm-net.cz/modules.php?n...article&sid=69

Vliv
    293

Standardní

2Wohmatak: Tak tohle tlačítko jsem použil... zkus zadat slovo numlock a přečti si co ti z toho vyleze... nic můj problém neřeší!

2tosuja: To je mi asi jasný že si to dělá Xfree, jenže fór je v tom, že dokud jsem používal kdm, tak numlock byl při loginu zaplej a poté, co jsem naistaloval a začal používat gdm, tak se tak nedělo. Tak jsem usoudil, že za to může přímo gdm(zkrátka kdm jak říkáš si ho zapíná softwarově).

Každopádně gdm to taky teoreticky umí... v konfu gdm jsem narazil na řádek s pre- a post skriptama, standartně se spouštějí všechny v adresáři gdm/Init. Tam je ted jeden skript, který je very simply, zjistí jestli existuje a jde spustit služba numlock a pokud ano, tak ji spustí(jenže ona existuje ale nic se nestane)... zkoušel jsem si stím hrát, ale zatím bezvýsledně.
    BA95 positive

Standardní

grep -ir numlock /etc/X11/*
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    2Wohmatak: Tak tohle tlačítko jsem použil... zkus zadat slovo numlock a přečti si co ti z toho vyleze... nic můj problém neřeší!

tak nevim kdo je tu slepejs
    staci ti do te session kterou poustis pridat program numlock, na ktery ti mimochodem velmi neprozirave dal link tosuja...
    Photoblog | Kapela

Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    Citace Původně odeslal Arteee

tak nevim kdo je tu slepejs
    staci ti do te session kterou poustis pridat program numlock, na ktery ti mimochodem velmi neprozirave dal link tosuja...
    OT:Nevim, proc bych mel byt slepejs... to co napsal tosuja nikde tady na foru napsany není a on mi odpovedel... kazdopadne tohle jsem dělal hned na začátku, než jsem sem napsal a právě že to nefunguje....

No pokrocil jsem... standart program numlock pracuje jen s terminalama Xfree bežící v terminalu jej ignoruje... má vlastní program a to enable_X11_numlock... když ho zkouším externě tak funguje, jenže zatím se mi nedaří ho zařadit do spouštěcích skriptů Xek.
    BA95 positive

Standardní

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...hlight=numlock
    neresilo se to tu a pokud vydrzis a doscrollujes asi ke 3. postu tak tam je presne ta sajta co hazel tosuja.. RTFOC4um!
    Photoblog | Kapela

Vliv
    293

Standardní

Jak jsen již psal, tohle jsem přečetl a nic to neřeší!!!!! Prostě progrma xnumlock nemám, ale enable..... viz výše... v spouštěcím skriptu ho mám a stejně se nezapne Ale jinak dík za pomoc, radši to vyřeším sám, než se pořád s někým přít, jestli tu to bylo či nikoliv, když už na začátku jsem psal, že to nejspíš dělá gdm a néééé Xfree a že obecné postupy jsem zkoušel
    BA95 positive

Standardní

tak mi prosimte vysvetli co ti brani nechat po startu poustet tady ten program?
    Photoblog | Kapela

Vliv
    293

Standardní

Zřejmě nic, ale ono to vypadá, že Xfree numlock zapne a gdm ho následně vypne, ikdyž mám v spouštěcích skriptech gdm ten prográmek... Problém bude právě asi ve zdvojení/ztrojení.... spuštění toho prográmku(každé spuštění přepne stav numlocku)..

Kde všude by mohl být inicalizovaný(myslím tím soubory, kde bych mohl být napsaný ke spuštění(xinit, xinitrc ... ?))
    BA95 positive

Standardní

no jelikoz GDM je programove nehoraznej bordel (ted me navic nastvali ze presunuli Sessions z celkem intuitivniho /etc/X11/gdm/Sessions kamsi do bordelu do /usr > ), tak nevim jestli to ma cenu vubec hledat
    jestli to nevygooglis tak proste hod ten numlock skript do sessiony a neres to
    Photoblog | Kapela

Vliv
    293

Standardní

To že gdm je bordel souhlasím, zvlášť když z ničeho nic se mi teď projevil ten bug s configem, který neví nikdo jak odstraňit(blala.... sg_logo in config.glade is corrupted... blabla), a to jsem jenom jednou byl línej spuštět ten jeho graf. config a editoval jsem přímo

No každopáně když to cpu přímo do session, tak to právě nejde... tak jsem se opět soustředil na ty jeho post a pre skripty(/etc/X11/gdm/Init/Default) a už to funguje.... když jsem to zkoušel prvně, tak jsem napsal špatnou cestu (zvláštní že v logu to nebylo... přišel jsem na to náhodou... omylem jsem ho spustil sólo.),

Ale nevím, proč to ignoruje když to dávám do init skriptů přímo Xfree
    BA95 positive

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání