Použi maskovaciu pásku... Predávajú to hocikde. Vcelku dobre to drží, ale dá sa ľahko odlepiť bez poškodenia laku. Je určená na takéto práce.
Ak si dostatočne šikovný, tak si môžeš šablónu opatrne vyrezať ostrou žiletkou priamo na kejse.
1) Celú plochu polepíš maskovacou páskou.
2) Na pásku obkreslíš požadovaný motív.
3) Obrysy opatrne prerežeš žiletkou. Odporúčam skutočne použiť novú ostrú žiletku, nie nejaký modelársky nožík alebo niečo podobné. Ak zarežeš vedľa žiletkou, tak sa nič vážne nestane a po uhladení povrchu je rez neviditeľný. To nedosiahneš nijakým nožíkom.
4) Vylúpneš tie časti, ktoré chceš nastriekať a uhladíš šablónu.

... a ďalej je to už klasika.

BTW: Ako písal Marty: len tenkú vrstvu farby, na poriadne zaschnutý podklad (ja odporúčam rozhodne viac, ako jeden deň). Šablónu odlepovať zas až po zaschnutí. Ak chceš skutočne perfektný výsledok, tak zľahka pod vodou prebrúsiť tým najjemnejším brúsnym papierom (ešte lepšia je jemná brúsna pasta) - zraziť hrany čo zostali na okraji kde bola šablóna. Potom dôkladne prelakovať bezfarebným lakom.

Odporúčam použiť všetky farby "z tej istej série" - rovnaký výrobca aj typ farby. Tak isto aj lak.

EDIT: alternatíva B) http://www.bit-tech.net/article/134/9 - špeciálny maskovací pásik - vytvaruješ si hrany priamo na mieru bez vyrezávania. (to fialové ja maskovacia páska, o ktorej som hovoril - u nás sa väčšinou predáva svetložltá, alebo svetlozelená, zľahka krepovaná)