Citace Původně odeslal Marsellus Wallace
win9x občas laicky řečeno devastují systémové soubory WinXP, pokud je vidí, tzn. pokud jsou na fat32. vřele tudíž nedoporučuju, aby ty win9x viděly ten oddíl s WinXP.
Mám trochu obavu, aby mě s WinXP na NTFS nepostihl onen občas komentovaný problém změny systému souborů z NTFS na blíže nekomentovaný RAW a tím pádem k "zneviditelnění" celé particie a následně (s velmi nejistým výsledkem) k pokusům o návrat "k použitelnosti". Ghostovat (dost přeplněný) disk z WinXP každou chvíli kvůli možnému pádu (a kromě toho samozřejmě zálohovat data) se mi moc nechce. Ohledně příčin takovéto NTFS to RAW konverze jsem se nikde nic nedočetl: naprostá většina vyguglených odkazů pouze popisuje nářek postižených a jejich různě úspěšnou/neúspěšnou snahu problém vyřešit (pomocí Get Data Back a spol. - často docela drahých utilit). Pokud mi někdo vysvětlí/zaručí, jak se toho rawového problému vyvarovat, NTFS by mi nevadilo. Ale jinak mám z toho strach... U posledního disku mi NTFS nevadí: měl by sloužit hlavně pro konverzi digitálního videa z kamery či záznamů z TV do "skladnějších" formátů.

K té "devastaci" WinXP z Win98: podle mě by k tomu nemělo docházet; vždyť adresář D:\Windows nebo D:\Program Files je pro Win98 z C:\Windows jen zcela obyčejný nesystémový adresář jako každý jiný.