Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: Sapphire 800pro - nejede na EPOX 8HDA3+

Standardní Sapphire 800pro - nejede na EPOX 8HDA3+

Už jsem z toho na prášky. ATI SAPPHIRE X800PRO, nemůžu rozchodit na desce EPOX 8HDA3+. Několikrát jsem ji vyndal a zase nasadil (pečlivě), napájení taky připojený, poslední BIOS na desce a při zapnutí ani ťuk. Nesepne vůbec monitor přes dig. ani analog. výstup. Odpojim napájení grafiky a vůbec se mi nezobrazí varování o napájení. Jo a displ. na desce okamžitě po zapnutí naskočí FF. Připadá mi to, jako kdyby bios desky tu grafárnu vůbec nenašel.

Potom grafiku šoupnu na desku 8RDA3+ a normálně jede.

Nenapadá někoho co bych měl ještě zkusit. Jo, zkoušel jsem jiný HDD i paměti a taky odpojit všechny disky a mechaniky. Zdroj je Chieftec 360 W.

Member
    Vliv
    259

Standardní

Pockaj si na novy BIOS!
    Aky stary je ten co si skusal?
    Ine karty si neskusal na novej doske?

Junior Member Avatar uživatele DAeVid
    Vliv
    265

Standardní

Problem vidim v doske EPoX. Mal som 8RDA+ na ktorej mi nesla R9500. Sice ManLi ale aj tak. Na ostatnych chodila.
    GIGABYTE P55-UD3 rev.1.0 LGA-1156; Intel Core i5-750 2.66GHz@4000Mhz Lynnfield (20x200MHz); Noctua NH-D14 cooler; A-DATA X-Series 2x2048 MB RAM DDR3 2000MHz; ASUS ATi Radeon 4890 TOP 1GB PCI-E @900/4000MHz; HDD1 WD RAID0 4x160GB; HDD2 WD Caviar Black 640GB SATA 32MB cache; HDD3 Seagate 250GB SATA 8MB cache; LG DVD-RAM GSA-H20N SATA; LCD SAMSUNG 26" SyncMaster T260; PSU Corsair TX650W; Case CoolerMaster Cosmos 1000; TV Kworld Hybrid DVB-T 210SE

Member Avatar uživatele AkaKarma
    Závod SK (50km od Bratislavy, 80km od Brna)
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

skusal si tam aj ine grafiky? ja mam tiez epox a ked mi tam hned po zapnuti zasvietilo FF, tak doska bola v cudu.

Standardní

No jasně že jiný grafiky tam jedou. PC normalně jede s Radkem 9800XT a po výměně za X800Pro to ani neškrtne. BIOS mam někdy z dubna 2004.

Standardní

Teď jsem našel ještě novější Bios z června 2004, takže asi poslední pokus a kdyžtak v pondělí deska na reklamaci.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal AkaKarma
    skusal si tam aj ine grafiky? ja mam tiez epox a ked mi tam hned po zapnuti zasvietilo FF, tak doska bola v cudu.
    mam naprosto stejnou zkusenost. jestlize displej okamzite skoci rovnou na FF a ani neprobehne zadny naznak iniciace grafiky, tak je zrejme deska v haji
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Member
    Vliv
    259

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    Citace Původně odeslal AkaKarma
    mam naprosto stejnou zkusenost. jestlize displej okamzite skoci rovnou na FF a ani neprobehne zadny naznak iniciace grafiky, tak je zrejme deska v haji
    Aj to moze byt

Standardní

Ale vždyť říkám, že když tam vrazim zpátky radlo 9800XT , tak to jede uplně v pohodě. Podle mě deska v háji nejni, jenom asi nedetekuje X800ku.

Standardní

dej vědět jak to dopadlo, zajímalo by mě to
    PS: to ti asi nepomůže ale na desce EPOX jsem měl podobnou zkušenost s CD-RW

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Tak to nevim cim to mas? Me jede v pohode,a ten konektor co ses ptal je VIVO konektor.Ale spise to vidim na spatnou kartu a ne desku.Sapphire je kram cekam az dorazi ASUS a jdu do ni.

Standardní

Tak jsem se přehlíd, ten poslední bios neni z června, ale z 26.5.2004 označení 4512. Ale ani s ním to nemaká. Teď už fakt nevim co bych ještě zkoušel. Jsem zvědavej co mi řeknou na reklamaci.

Senior Member
    Vliv
    305

Standardní

Ještě si můžeš vyměnit desku, když ti ta karta na jiný jede...
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal Jaudak
    Tak jsem se přehlíd, ten poslední bios neni z června, ale z 26.5.2004 označení 4512. Ale ani s ním to nemaká. Teď už fakt nevim co bych ještě zkoušel. Jsem zvědavej co mi řeknou na reklamaci.
    Já si teda nejsem jistej... ale mám nepříjemný pocit, že ti řeknou že je vše OK, deska je funkční a že prodejce neručí za to, že se ti něco v komplu nepohodne...

beztak to vyřeší nový bios (snad), ale EPoX v poslední době usnul na vavřínech a třeba poslední bios na 8RDA3 je někdy z února...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

Tak chlapi raďte, definitivně jsem skončil s EPOX 8HDA3+, zejtra jim ji hodim na hlavu. Jakou jinou desku mám vzít. Nejjednodušší by pro mě byla výměna za EPOX 8KDA3+ s nVidia nForce3 250Gb. Ale beru všechny rady. Jak je na tom v současné době Gigabyte a Albatron, co se desek týče ? A co MSI- v poslední době (zhruba půl roku zpátky) jsem reklamoval tři gr.karty a dvě zakl. desky, takže MSI mi moc nevoní, i když jsem na desku od MSI pro A64 slyšel dost chvály.

Standardní

Jak premyslim tak premyslim, nenapadaji me jine moznosti nez:

-Opravdu je X800 nekompatibilni s 8HDA3+ a proste ji tam nerozjedes
    -Pokus se od kamose, nebo primo v tom shopiku vypujcit jinou 8HDA3/+ a zkusit na ni toho Sapphira, nebo naopak sehnat jinou X800(treba od stejne firmy)
    -Pockat nakej ten cas dokud Epox nevyda novej BIOS(mozna pomuze poslat jim kratkej email)
    -blbost, ale mozna pomuze Zvys napeti na AGP

Rady vcelku naprd
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Jak premyslim tak premyslim, nenapadaji me jine moznosti nez:

-Opravdu je X800 nekompatibilni s 8HDA3+ a proste ji tam nerozjedes
    -Pokus se od kamose, nebo primo v tom shopiku vypujcit jinou 8HDA3/+ a zkusit na ni toho Sapphira, nebo naopak sehnat jinou X800(treba od stejne firmy)
    -Pockat nakej ten cas dokud Epox nevyda novej BIOS(mozna pomuze poslat jim kratkej email)
    -blbost, ale mozna pomuze :arrow: Zvys napeti na AGP

Rady vcelku naprd :?:
    Díky za rady, cenim si snahu pomoct, ale doufám že ta rada abych si počkal na new BIOS, byla míněná spíš jako sranda. Přeci si nestrčím grafárnu za bratru 14 kolíků do šuplíku a nebudu čekat na new BIOS. To bych se taky nemusel dočkat.
    Napětí na AGP jsem zkoušel - nepomohlo to. Dík za pokus poradit.

Member
    Vliv
    259

Standardní

Díky za rady, cenim si snahu pomoct, ale doufám že ta rada abych si počkal na new BIOS, byla míněná spíš jako sranda. Přeci si nestrčím grafárnu za bratru 14 kolíků do šuplíku a nebudu čekat na new BIOS. To bych se taky nemusel dočkat.
    Napětí na AGP jsem zkoušel - nepomohlo to. Dík za pokus poradit.
    A co s tym teda xces robit?

Standardní

No co, vezmu desku a grafiku (naštěstí jsou ze stejnýho kšeftu) a řeknu jim, že jedno z toho nefunguje, ať si to vyzkoušej. Obě jsou od nich, já je koupil k sobě a že spolu nefungujou, to snad není můj problém, ale jejich, aspoň doufám. Pokud budou mít jakýkoliv řeči, tak budu chtít aby mi to předvedli v chodu. No a myslim, že když jsem grafiku koupil v pátek, tak ji můžu do tří dnů vrátit. Jasně že bych radši vyměnil desku, protože tu grafárnu jsem si koupil, protože jsem ji chtěl a ne abych ji hned vracel. Deska je v záruce, mám s prodejcem dobré zkušenosti a tak doufám, že doplatím a dostanu jinou desku. Ale to uvidim až zítra. Čabas :)

Senior Member Avatar uživatele Jirka_koffee
    Vliv
    282

Standardní

No co, vezmu desku a grafiku (naštěstí jsou ze stejnýho kšeftu) a řeknu jim, že jedno z toho nefunguje, ať si to vyzkoušej. Obě jsou od nich, já je koupil k sobě a že spolu nefungujou, to snad není můj problém, ale jejich, aspoň doufám. Pokud budou mít jakýkoliv řeči, tak budu chtít aby mi to předvedli v chodu. No a myslim, že když jsem grafiku koupil v pátek, tak ji můžu do tří dnů vrátit. Jasně že bych radši vyměnil desku, protože tu grafárnu jsem si koupil, protože jsem ji chtěl a ne abych ji hned vracel. Deska je v záruce, mám s prodejcem dobré zkušenosti a tak doufám, že doplatím a dostanu jinou desku. Ale to uvidim až zítra. Čabas
    Reci by mit nemeli, ja sem taky koupil modem a v my desce mi nejel, tak sem ho tam sel vratit a oni mi hoh¨bez kecu vymenili.. Takze jestli sou trosku solidni, tak by to nemel byt problem..
    Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW

Standardní

Tak si sedněte na židli a držte se.
    Zdroje ENERMAX 460W, Fortron 400W a Chieftec 340W : ani na jednom z těchto zdrojů to nejede !
    Při reklamaci mi předvedli, že je vše funkční a tak jsem doma nasadil no name zdroj 350W a vono to jede. To se z toho pose.. . Jelikož v tom kompu jsou dvě mechaniky a 4x HDD + Wi-fi karta + ten Radek X800Pro ,nechce se mi tam davat ňákej obyč. 350W zdroj.
    Takže na rozjezd jsem tam pověsil jen jednu mechaniku a jeden HDD a zkoušim. Podotýkám, že všechny značkové zdroje ve všech parametrech jsou nesrovnatelně lepší, než ten na kterém jsem to rozchodil !!!

Testy narychlo, po instalaci bez jakékoli změny nastavení, tzn. vše v základu.
    3DMark 2001SE 22.759 bodů
    3DMark 2003 9.591 bodů

Na HDD 80GB S-ATA HITACHI 65GB bordelu + WXP SP1, 1GB Ram. Zítra budu řešit zdroj, a potom čistá instalace a pak pořádné testy. Zatim čus.

Standardní

Tak tomu rikam haluz
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Tak si sedněte na židli a držte se.
    Zdroje ENERMAX 460W, Fortron 400W a Chieftec 340W : ani na jednom z těchto zdrojů to nejede !
    TAK TO ČUMIM
    Ale už máš lepší náladu, že?

Standardní

Citace Původně odeslal sofokless
    TAK TO ČUMIM
    Ale už máš lepší náladu, že?
    Zato já moc ne asi to taky budu muset řešit
    EDIT: a neni to jen kombinací určitý desky a určitýho zdroje?

Standardní

Ani nevim jestli mam lepší náladu. Samo že jsem rád že to jede, ale furt mi vrtá hlavou, že na značkovejch zdrojích to nejede. Asi víte co dokáže nekvalitní zdroj nadělat za neplechu a tím nemyslím jen aféru zdrojů tuším MOREX, kdy odešel zdroj a vzal ssebou do věčných lovišť v lepším případě vše na IDE, nebo i desku a VGA. Já sám jsem řešil reklamace osmi takto postižených PC a můžu vám říct, že to lítání okolo už nechci zažít. Máte někdo zkušenosti s neznačkovým, alespoň 400W, lépe s 500W zdrojem ? Možná je to problém jen toho jednoho kusu VGA v kombinaci se zákl. deskou, nevím. Takže, mám vlastně důvod mít lepší náladu ? Někdy je lepší když je něco posra.. , než když jen čekáte, jestli se to pose.. , nebo ne. Vyspim se na to a ráno uvidim co dál.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání