Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: A co tak pouzit vodnika na podlahove kurenie?

Standardní A co tak pouzit vodnika na podlahove kurenie?

no akoze by voda miesto cez radiator pretekala podlahovym kurenim, niake silnejsie cerpadlo a tak...

ASUS P5LD2 i945 | P4 D Presler 2800@3750, TT SilentTower 5V | Shappire X1800GTO@XT 256MB DDR3 | 1G DDRAM2 677 dual | HDD Maxtor 250GB | Case 3RSystem BL 12cm FAN | Enermax Liberty 400W 12cm FAN.

Standardní

uz to tu nekoho napadlo ale nevim jak to skoncilo..asi jen napadem
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

tema 100W toho ale moc nevytopis ledaze bys mel quad xeon se 4MB cache a tocil je aspon o 100%
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

no mozna by to slo, kdyz by sis dal na CPU a na grafiku 200W peltiery, tak by to bylo jen 400W z peltieru, pak bys mohl i vic tocit ten CPU a GPU, takze dohromady urcite dalsich 200W a s celkovym ztratovym vykonem 600W uz by se dalo neco delat

p.s. akorat bych nechtel videt ten ucet za elektrinu
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Standardní

já jsem si takhle jednou v zimě udělal vytápění nohou. Prostě jsem si radiátor dal pod stůl a na něj nohy
    A mohu jen doporučit, v zimě se u nás moc netopilo a 30°C na radiátoru bylo pro nohy akorát

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    tema 100W toho ale moc nevytopis ledaze bys mel quad xeon se 4MB cache a tocil je aspon o 100%
    Já myslím,že mu ani tak nejde o topení,jako o chlazení-a takový radiátor pod celou podlahou pokoje už NĚCO uchladí.
    PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100
    NTB: ASUS Eee 1000H black

Standardní

Citace Původně odeslal Tomas
    Já myslím,že mu ani tak nejde o topení,jako o chlazení-a takový radiátor pod celou podlahou pokoje už NĚCO uchladí.
    neni tam radiator ale ruzne stoceny trubky ktery predavaj teplo betonu takze spatnej odvod tepla a teplo se tam akorat akumuluje protoze beton to nestaci dostatecne odvadet takze pro pohodu domova dobra vec pro chlazeni PC dost spatna skoro nulova
    velká bedna pod stolem s C2D a ATi....

Member
    Vliv
    271

Standardní

A co takhle neporušenej chladící okruh z ledničky?
    Já vím-neporušenej to bude chtít kus práce...,ale můj táta likviduje ledničky,a s hydraulickýma kleštěma to je možný,ale ještě ho tak nějak utěsnit těsnicí pěnou a je to-hmm,kdo si to dovede představit,ať mi nakreslí plánek.

PS:sorry,že odbočuju od témata

Standardní

Citace Původně odeslal zap
    neni tam radiator ale ruzne stoceny trubky ktery predavaj teplo betonu takze spatnej odvod tepla a teplo se tam akorat akumuluje protoze beton to nestaci dostatecne odvadet takze pro pohodu domova dobra vec pro chlazeni PC dost spatna skoro nulova
    mimo vykurovacej sezony by sa to urcite dalo - objem vody v topeni je par stoviek litrov a to sa tak skoro nezohreje-cerpadlo predsa mas v okruhu uz namontovane(v kotolni)-len by si musel pripojit svoj PC okruh(rozrezat trubku ,narezat zavity a vsadit odbocky...kopec prace).
    -ale do vykurovacich okruhov sa dava nejaky sajrajt kvoli ochrane pred koroziou-staci,ked vypustis trocha vody-skor je to taky cierny humus...za chvilku by si asi mal blok zaneseny.Radsej zozen na vrakovisku chladic z buldozera a urob si externe chladenie PC
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

Nevim, nevim,tady bych s Tebou i polemizoval-jednak i takovéhle trubky se pracovně dají nazvat radiátor(ale nebudeme slovíčkařit) a pokud si vezmeš tu výparnou plochu,kterou disponují,tak bych se vzhledem k relativně nízkému tepelnému výkonu PC vůbec nebál je použít!Ale to už musí Miso posoudit sám,já nevím,jestli tam mají 10 nebo 100m trubek...
    PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100

Standardní

Nevim, nevim,tady bych s Tebou i polemizoval-jednak i takovéhle trubky se pracovně dají nazvat radiátor(ale nebudeme slovíčkařit) a pokud si vezmeš tu výparnou plochu,kterou disponují,tak bych se vzhledem k relativně nízkému tepelnému výkonu PC vůbec nebál je použít!Ale to už musí Miso posoudit sám,já nevím,jestli tam mají 10 nebo 100m trubek...
    nez se podlahovka ohreje to trva nejakou tu hodku dle tlousty betonu a kdyz se ohreje tak uz teplo neprijima jsou to trubky a neni to radiator nemaz zebra pro dostatecnej odvod tepla pro pouziti s PC je to na nic nehlede na to ze cerpadlo mu roztrha wb

Standardní

nez se podlahovka ohreje to trva nejakou tu hodku dle tlousty betonu a kdyz se ohreje tak uz teplo neprijima jsou to trubky a neni to radiator nemaz zebra pro dostatecnej odvod tepla pro pouziti s PC je to na nic nehlede na to ze cerpadlo mu roztrha wb
    A proč by podlaha neměla dál přijímat teplo?Copak po jejím ohřátí přestanou fungovat termodynamické zákony?Vždyť to teplo zase vyzáří do místnosti.A sám jsi uvedl,že to ohřátí nějakou dobu trvá?Vezmi,si,že normálně se radiátory plní žhavou vodou,tímhle bys proháněl vlahoučkou vodičku!

Standardní

A proč by podlaha neměla dál přijímat teplo?Copak po jejím ohřátí přestanou fungovat termodynamické zákony?Vždyť to teplo zase vyzáří do místnosti.A sám jsi uvedl,že to ohřátí nějakou dobu trvá?Vezmi,si,že normálně se radiátory plní žhavou vodou,tímhle bys proháněl vlahoučkou vodičku!
    co ti mam napsat trubka(v podlaze) nema dostatecnej ucinek jako radiator nedokaze tu "vlaznouckou vodu" skrz material predat dal takze se bude ohrejvat na teplotu pri ktere bude az schopna prenaset teplo dal napr.20° ale pak uz se bude jen akumulovat teplota (tepla trubka-teplej beton a potrebuje vetsi teplotu nez to proleze podlahou) a pri tom objemu vody stejne potrebuje poradny cerpadlo ktery se stejne neda s ohledem na wb pouzit!
    edit:u vodniho chlazeni potrebujes rychle odvest teplotu pryc a to se da jedine radiatorem

Standardní

Já chápu,co máš na mysli,neboj.Jenom se tady pořád bavíme v obecné rovině-kdo ví, jak to má udělané-může mít krátkou tlustou trubku nebo dlóóóuhatánskou tenkou a to je pak podle mě rozdíl.Takže bych to ukončil se slovy-Míšo,rozhodni se podle toho,co v té podlaze máš.

Standardní

Ono to už tady bylo před časem i s fotkama.
    Klučina měl natáhnuté měděné trubky od pecka do dílny - 4 až 6 vln délky asi 3 metry.
    V té dílně ( garáži ) to bylo podél jedné stěny a prý to bylo účinné.

Standardní

ja podlahove nemam, ale prislo mi to ako zaujmavy napad, mal som pretstavu ze by to bolo na takych 5x5m, a pod niakou plavajucou podlahou vyplnene niakym tep. vodivejsim materialom

ASUS P5LD2 i945 | P4 D Presler 2800@3750, TT SilentTower 5V | Shappire X1800GTO@XT 256MB DDR3 | 1G DDRAM2 677 dual | HDD Maxtor 250GB | Case 3RSystem BL 12cm FAN | Enermax Liberty 400W 12cm FAN.

Standardní Jde to

Určitě by to šlo. Jenže tak vysoký náklady na tak malou výhřevnost to si asi nemůže nikdo dovolit. To co píše Zap je nesmysl. Podlahový topení v běžným pokoji počítač v pohodě uchladí. Jinak teď mám v plánu spájet pár měděných trubiček a udělat hada jen tak na koberec aby mě to hřálo na nohy. (Ach to stáří).
    Barton 2800 Vodník domácí EPOX 8rda3+ RAM 512MB DDR 433 OCZ dual Hercules Prophet 9800 non pro Hitachi Deskstar 7k250 2x80GB sata raid Fortron 350W 3R Systém AIR DVD NEC 3520A

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní Re: Jde to

Citace Původně odeslal unavený
    Určitě by to šlo. Jenže tak vysoký náklady na tak malou výhřevnost to si asi nemůže nikdo dovolit. To co píše Zap je nesmysl. Podlahový topení v běžným pokoji počítač v pohodě uchladí. Jinak teď mám v plánu spájet pár měděných trubiček a udělat hada jen tak na koberec aby mě to hřálo na nohy. (Ach to stáří).
    to nestoji za tu praci!!!
    normalne si kup dva vymeniky a mas to
    na kazkou nohu jeden a jeste se to bude poradne ochlazovat!!!
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání