Doporučuji zamyslet se nad nějakou rohovou konstrukcí, kdy je monitor v rohu, tedy dále od očí, člověk sedí přímo proti němu a nemusí se otáček na žádnou stranu (tím se dost šetří páteř). Např. něco jako tady: http://www.hobis.cz/integral.htm - rohový oblouk u klávesnice můžeš udělat i rovně, třeba po úhlem 40 stupňů od zadní hrany...(podobně to mám já). Nevím, jestli má ten stůl být jen pro práci na pc, nebo taky pro papírování, a na jakou práci ho vlastně potřebuješ.... ale popřemýšlel bych, jestli neudělat polohovatelnou výšku stolu.... (Chvíli pracovat ve stoje, chvíli v sedě).
Na klávesnici a myš bych doporučoval vysouvací šuplík pod stůl.
Nech hodně místa pro nohy, vyrob si i podložku pod nohy (nestatickou, houpavou)...
Určitě bych si udělal kulaté hrany, ostré mi nevyhovují, případně bych se zamyslel nad hranami z něčeho měkčího, než je dřevo....
Já jsem kupoval hotový stůl. Dost dlouho jsem vybíral, protože se mi nedařilo sehnat přesně to, co jsem chtěl. Doporučuji probrouzdat net - alespoň pro inspiraci.... a kromě stránek s nábytkem si přečti i něco o zdravotních aspektech (ergonomii)
(btw. jestli nechceš vyrábět celý stůl, ale třeba jen desku, tak např. v OBI se dají koupit samotné nohy ke stolu - i s polohovatelou výškou, ale bohužel nejsou dost vysoké na stání)