Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Nejde mi zkompilovat 2.6.6 kernel

Standardní Nejde mi zkompilovat 2.6.6 kernel

Snazim se prejit na kernel 2.6.6 kernel ale porad se nedari pripojit root svazek.
    1.kompilace:
    Kód:
    VFS: Cannot open root device "306" or hda6
    Please append a correct "root=" boot option
    Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on hda6
    2.kompilace:
    Kód:
    VFS: Cannot open root device "306" or unknown block(3,6)
    Please append a correct "root=" boot option
    Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on unknown block(3,6)
    Kompilaci bylo uz ani nevim kolik, pro vetsi prehlednost tady davam tyhle dva pripady
    LILO uz mi kontrolovalo plno lidi na ICQ, pro ty kdo mi pres ICQ neradili pro jistotu posilam:
    Kód:
    boot = /dev/hda
    message = /boot/boot_message.txt
    prompt
    timeout = 100
    default = Linux
    change-rules
      reset

vga = 773

image = /boot/bzImage
      root = /dev/hda6
      label = Linux
      read-only

image = /boot/vmlinuz1.old
      root = /dev/hda6
      label = pokus
      read-only
    Pouzivam Slackware 9.1, zkousel jsem patchovat na 2.6.7rc2, se stejnyma vysledkama ...
    Pokus je fungujici 2.4.22 jadro, linux je 2.6.6 kernel.
    Filesystem mam ext3 - zakompilovan do jadra.
    Include IDE/ATA-2 disk support - zakompilovano do jadra.

Standardní

No to se mi stalo taky, ale uz si presne nepamatuju jak sem to vyresil. Jenom vim, ze sem bud neco z jadra vyhodil nebo naopak neco do jadra zahrnul. Nejspis to bylo neco v sekci Pseudo filesystems v .configu ke kernelu - asi CONFIG_PROC_FS.

Standardní

Mne sa verzia 2.6.6 bez problemov skompilovala, ale pri bootovani to vzdy zamrzlo pri detekcii IDE zariadeni. Pritom s 2.6.5 nie su ziadne problemy.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Taky se mi to stalo (2.6.5), ale taky uz nevim jaq jsem to vyresil. Paq sem to mozna s initrd zacal zavadet ramdiskem, kdovi...
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Pseudo Filesystem vypada takhle:
    Kód:
    [*] /dev file system support (OBSOLETE) 
    [*]   Automatically mount at boot 
    [ ]   Debug devfs
    [ ] /dev/pts Extended Attributes                               
    [*] Virtual memory file system support (former shm fs)         
    [ ] HugeTLB file system support

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Mne sa verzia 2.6.6 bez problemov skompilovala, ale pri bootovani to vzdy zamrzlo pri detekcii IDE zariadeni. Pritom s 2.6.5 nie su ziadne problemy.
    No me se to tehda taky skompilovalo vpohode, ale pak to pri bootu hodilo uplne stejnou hlasku. Co zkusit vyhodit: Virtual memory file system support (former shm fs)

Standardní

Citace Původně odeslal CompCrasher
    Taky se mi to stalo (2.6.5), ale taky uz nevim jaq jsem to vyresil. Paq sem to mozna s initrd zacal zavadet ramdiskem, kdovi...
    No mozna to byl i ten ramdisk, to je ale skleroza. Kdyz nezabere co sem psal posledne tak zkus vyhodit tem ramdisk - je to ve File systems -> ROM file system support.

Standardní

Ja osobne bych zustal u jader 2.4.x do doby nez 2.6.x bude normalni soucasti Slackware
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Standardní

Jsem teda vyhodil Virtual memory file system support (former shm fs) a problem zustava
    Ramdisk jsem vubec zkompilovany nemel.

Vsiml jsem si ze pri make to hlasi:
    Kód:
    arch/i386/boot/setup.S: Assembler messages:
    arch/i386/boot/setup.S:159: Warning: value 0x37ffffff truncated to 0x37ffffff
    Doted jsem postupoval:
    make
    make modulesl_install
    make install

Filesystems:
    <*> Second extended fs support
    <*> Ext3 journalling file system support[*] Ext3 extended attributes
    <*> Kernel automounter version 4 support (also supports v3)

IDE/ATAPI

<*> Enhanced IDE/MFM/RLL disk/cdrom/tape/floppy support
    --- Please see Documentation/ide.txt for help/info on IDE drives [*] Use old disk-only driver on primary interface
    <*> Include IDE/ATA-2 DISK support [*] Use multi-mode by default
    [ ] Auto-Geometry Resizing support
    <*> Include IDE/ATAPI CDROM support
    <*> Include IDE/ATAPI TAPE support (EXPERIMENTAL)
    <*> Include IDE/ATAPI FLOPPY support[*] IDE Taskfile IO (EXPERIMENTAL)
    <*> generic/default IDE chipset support
    <*> Intel PIIXn chipsets support

Standardní

jaka deska? zkousels pouzit konfigurak z kernelu kerej ti funguje ?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

nevim presne co obsahuje bzImage ale...
    po klasicke instalace linuxu je jadro pres vmlinuz...a pokud ma clovek disky na pridavnych zarizenich typu SCSI, SATA apod, tak tyhle se mapuji pres initrd (overeno na SCSI) - presne podobnou hlasku s rootem jsem mel kdyz jsem si vytvoril lilo konfiguraci na druhy linux na jinem disku...dokud jsem tam nepridal radek s initrd tak mi to proste SCSI disky nevzalo ! takze byt tebou, pokud mas disky jinde nez na klasickych IDE tak ten radek tam pridat a vyzkouset...ale predem upozornuju ze nemam jeste poneti zda to obsahuje uz bzImage...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

Citace Původně odeslal Airwolf
    nevim presne co obsahuje bzImage ale...
    po klasicke instalace linuxu je jadro pres vmlinuz...a pokud ma clovek disky na pridavnych zarizenich typu SCSI, SATA apod, tak tyhle se mapuji pres initrd (overeno na SCSI) - presne podobnou hlasku s rootem jsem mel kdyz jsem si vytvoril lilo konfiguraci na druhy linux na jinem disku...dokud jsem tam nepridal radek s initrd tak mi to proste SCSI disky nevzalo ! takze byt tebou, pokud mas disky jinde nez na klasickych IDE tak ten radek tam pridat a vyzkouset...ale predem upozornuju ze nemam jeste poneti zda to obsahuje uz bzImage...
    No ja bych nerek, ze to je kvuli SCSI. Mam dojem, ze SCSI existuje daleko dyl nez initrd.

Standardní

Zkusil jsem pouzit config z 2.6 mdk kernelu a rozbehlo se to, akorat to haze:
    kernel capi already in kernel atd, tech modulu je vic.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání