Máte někdo tuhle desku, nevíte zda jde u ní měnit multiplikátor i na neodemčených CPU - přes piny?
Díky.
Máte někdo tuhle desku, nevíte zda jde u ní měnit multiplikátor i na neodemčených CPU - přes piny?
Díky.
T-Bredy unlockne cez BIOS v pohode .
"Using a factory locked Athlon XP 2400+ processor, all we had to do was simply lower the CPU multiplier down to 8X and increase the FSB as high as we possibly could without jeopardizing stability and without increasing voltages. This was made possible by a great feature the ASUS A7N8X Deluxe affords (as do all nForce2 motherboards), and that's the ability to adjust the CPU multiplier in the BIOS without having to do physical modification to the CPU."
www.anandtech.com
ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||
To rád slyším, já totiž v manuálu našel (staženého z netu od Asusu) na str. 2-16:
CPU Frequency Multiple (5.0x)
This field is available to unlocked processors only. For unlocked processors, this field sets the frequency multiple between the CPU’s internal frequency (CPU speed) and the external frequency.
Tak nevím, že by spec. BIOSem![]()
Asi to nechceli dat do manualu - ze chcu pretaktovavat AMD procesory![]()
Skoro vsetky nFORCE2 to vedia ...
ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||
Díky moc, za potěšující zprávu. Doufám, že tu desku najdu pod stromkemPůvodně odeslal Deviant
![]()
No tak jestli ji najdeds pd stomkem tak budes dite stesteny,mas kontakty primo v asusu nebo existuje jezisek...
Marne tu desku shanim ´3 tejdny...
Nejdif v lednu... sand/snad![]()
Zaleží, kde ji sháníš, tak třeba v Czechcomputer ještě včera byla skladem: http://www.czechcomputer.czPůvodně odeslal Rampa
Jestli jí najdeš pod stromečkem, tak tě upřímně lituju. Je s ní tolik problémů, no škoda slov.
kolik?
pohlad po brusku nas, epoxakov![]()
Athlon XP T-bred B0 1700+/2200 MHz (10x220) | Volcano 7+ | Abit NF7 | TwinMOS 512 MB DDR433 CL2 | Sapphire ATi Radeon 9500/9700 350/290 | Seagate Barracuda IV 60 GB | Logitech Mouseman Dual Optical | Logitech Internet Navigator | Samsung 757p | NEC ND-1300
No tak například nekompatibilita s různými druhy pamětí, zamrzávání, chyby při přetaktování, přehřívání se...Původně odeslal miro
Tak ten multiplikátor, jde měnit u neodemčených XP jen směrem dolu. Mám tuto desku s XP 2600 (12.5*166)
Sandra 2003Pro:
Memory: 2577/2461
Jenom kdyby nekecali... to vůbec není v pohodě. Asus neumí měnit mezi sadami násobičů, pro odemčení Thoroughbredu je nutné ho zadrátovat!Původně odeslal Deviant
To také není pravda, násobič jde měnit nahoru i dolů, ale jen v rámci jedné sady.Původně odeslal rogam
Mně to nejde. Rád si nechám poradit, v rámci jaké sady? To jsem nepochopil, vysvětli mi to prosím, díky.Původně odeslal Eagle
Poradím v pondělí u nás na PCtPůvodně odeslal rogam
.
Tak sem před 2 dny naistaloval N7N8X. Někdo tu psal o problémemch s touto deskou (paměti,přehřívání, padání). No já mám zcela opačnou zkušenost. Instalace W-XP + driverů naprosto bez potíží, nastavení v BIOSu prostě už nevím co dál by mohlo jít nastavit. Zítra se chystám na nějaký testy, dám vědět. Jaké máte zkušenosti s touhle deskou (kam ste se dostaly při oc).
Athlon XP 1600+, 2x256 MB DDR 400 Kingmax.
Při OC nejede víc jak zhruba 185 až 190 MHz, při vyšších frekvencích jsou problémy se stabilitou. Jinak co se týče těch problémů, stačí si pročíst http://www.asusnetq.com.tw/inside.as...rd&Model=A7N8X. Naprosto stejné problémy mám i já, zrovna dnes deska 2x nenajela a pomohlo jen vypnout zdroj a znovu ho zapnout (jen tak pro zajímavost - mám Enermax EG365AX-VE FMA).Původně odeslal vahy
to Eagle :
Jakej máš orig. procesor ? - v popisu asi uvádíš stav po oc.
P.S. dostal sem se taky na 180, kolik si přidal na votáži procesoru ?
Procesor je 2700+, na 2300 MHz jede s napětím 1.75V. Je samozřejmě zadrátován, jinak se na nižší násobiče nedostanete.Původně odeslal vahy
Jo, hezký článek si napsal, z toho jsem to pochopil i jáPůvodně odeslal Eagle
![]()
Napsal, kdo byl rychlý, stihnul ho (podle počítadla asi 750 lidí). Bohužel poté zasáhnul šéfredaktor a změnil ho bez mého souhlasu (čímž porušil autorský zákon, jen tak BTW) natolik, že jsem se rozhodl zrušit právo k publikaci. Článek brzo upravím tak, aby mohl vyjít jinde.Původně odeslal rogam
Já jsem to nestihl přečíst, a jsem silně nasr....![]()
AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
3DMk01 3DMk03 3DMk05
Článek dnes vyšel v původním znění na Pretaktovanie.sk. Díky GABO!
ten puvodni je rek bych lepsi nez ten upraveny na pct
AMD Forever...
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)