Tak nové poznání. Case mám v těchto dnech na kolejích. Na pokoji bývá vždy výšší teplota než je obvyklá pokojová a v těchto dnech obzvlášt.
Teploty MB Probe - Při popisovaném uspořádání ( Nexus - primecooler - pasiv ) vdzuch nasáván zvenčí na pasiv (primecooler 1800 ot. Nexus cca 650 ot. (teda snad, odpor 33 ohm, otáčky nesnímány, předtím byl odpor na 69 ohmech a dávaloto cca 500 ot.)) se teplota pohybovala při běžné práci (word, powerpoint, net, cad) na 48°C. Zkoušel jsem zvýšit otáčky Primecooleru na cca 3000 ( hluk nehorázný ... no, dle mých uší, ale i tak jsem slyšel daleko větší hrůzy) teplota 44°C. K poznání: Sem se trošku nudil a napadlo mě vyzkoušet vzduch tahat z case tzn. pasiv neofukován, ale horký vzduch táhnut ven. Otočil jsem tedy Nexuse (vzhled nic moc, ach jo), dal pryč ventilátor Primecooler co byl připevněn na pasivu, k Nexusu šoupnul jen 10 ohm. odpor, vše spojil Alu hadicí. A JSEM OPĚT NA 48°C. PC JEN PŘEDE, TICHO. Nexus dle mého názoru jede tak na 900 otáčkách a oproti opačné (původní) poloze je nesrovnatelně tišší. Žádný hukot nasávaného vzduchu přes mřížku. Shrunutí. Teplota sice není dle mých představ, ale : 1. Je to daleko mín hlučné a výkonější než samotný Nexus vzduch nasávající, 2. stejně výkoné, jako kaskáda popisována výše a opět tišší . Asi začnu pracovat na nějakém solidním pasivu na CPU. Chtěl bych něco jako Zalman, jen prostor pro ventilátor raději vyplněný žebry chladiče.