tak abych upresnil...co na tom ma bezet je dedikovany BF server pro Linux, pricemz na Slacku jsem vyhazel snad vse co melo co delat s desktopem. taky se priklanim k tomu ze na to ma vliv jadro, az se mi dostane do ruky CD Slackware-Current tak vyzkousim jeho vliv...
nastaveni HDD byl defaultni, jak jste si vsimli tak se jedna o SCSI disky ktere se pres hdparm ne ve vsem daji nastavit (holt je to delany na IDE spis), a ja po instalaci linuxu disky neprenastavoval, takze jedou tak jak si je jednotliva distra vzala...dnes jsem na druhy (4GB SCSI) disk hodil znovu MDK10, takze muzu primo porovnavat vykona na stejne masine, kde na kazdem disku je jine distro, a v MDK mi ten hdparm ukazal lepsi vysledky (cca 300MBps cache-buffered), coz dost kontrastuje, jelo to na jadre 2.4.2x bez SMP, jadro 2.6.x jsem jeste nezkousel...az budu mit dalsi redukcu Slot1->PPGA ci lepsi disk IDE do druhe desky tak budu moct porovnat vykon i na SMP
btw: pokud by nektere distro melo "upraveny" hdparm, tak by mu to nepomohlo, mam totiz primo status monitor toho BF serveru, kde vidim hodnoty...a tam to zatim vyhrava MDK
jinak trochu jsem uvazoval udelat z tech 2 kompu cluster...2x2C366@550, ale asi to tomu BF serveru nepomuze...![]()