Jak často měníte destilovanou vodu a jakou přídavnou kapalinu do vodního chlazení používáte? Zkoušel jsem "search", ale na toto téma jsem toho mnoho nenašel.
Jak často měníte destilovanou vodu a jakou přídavnou kapalinu do vodního chlazení používáte? Zkoušel jsem "search", ale na toto téma jsem toho mnoho nenašel.
nemenim.. neni duvod, ja jsem tedkom komp neotevrel aspon dva tydny takze ani nevim jestli tam nejakej jeste jePůvodně odeslal Daniik
![]()
pouzivam demineralizovanou vodu + lekarskej lih.. spokojenost
.
Co znamená "demineralizovaná" voda? destilka? já jsem použil 2 litry destilované vody + 0.5 litru chladící směs od Innovateku (nemrznoucí kapalina s Ethandiolem), celkem tedy 2.5 litru a teď jsem po měsíci a půl sundal víčko z vodníka a podíval se jak to vypadá, podle vzhledu se na ní nic nezměnilo, těžko se v ní mohou tvořit nějaké řasy, ethandiol je takový jedovatý svinstvo, že by si to řasy rozmyslelyPůvodně odeslal Prokop
ale zatím ok, tak jsem zvědavej jestli to tam můžu nechat třeba půlrok bez výměny, nemá se na tom co kazit nebo usazovat.
je zbavena mineralnich latekPůvodně odeslal Daniik
![]()
pouziva se to u zname v praci na chlazeni nejakych drahych lekarskych pristroju..
jak mas vyresenej obeh kdyz tam mas 2,5litru kapaliny? ja tam mam okolo litru..
.
Jak to myslíš? Přímo ve věži výměníku je 2.5 litru, vejde se tam i 3 litry, ale v návodu doporučují max. 80-90% výšky Reseratoru.Původně odeslal Prokop
aha uz vidim ty mas Reserator tak to potom jo..nechces udelat nejaky review? je to ponekud zajimava vecicka.. /OT/Původně odeslal Daniik
jak to chladi?
.
Chladí to dokonale, při hraní her teplota nepřeleze přes 40stupňů, běžně cca 35 stupňů, (měřeno IR teploměrem, žádná nesmyslná hodnota z BIOSu)
Proste vodu protahnes pres reversni osmozu (treba) a zustane ti jenom kapalina bez jakychkoliv mineralnich latek, vitaminu atd. Proste se ti tam pak nema co usazovat a nemusis to tak casto menit.
EDIT: Taky by me zajimaly osobni zkusenosti s Reseratorem, ne ze byhc na nej mel ale vecicka je to pekna
a BIOS hlasi co pro informaci? vsak pestverky berou teplotu z jadra ne? takze?Původně odeslal Daniik
.
Bios na CPU hlásí podobné teploty, není tam moc velký rozdíl max 1-2 stupně, ale na čipsetu to ukazuje naprosté nesmysly, BIOS hlásí cca 32 stupňů (na pasivně chlazeném i875P) ale když jsem na pasiv sáhl, neudržel jsem na něm prst, změřil jsem teplotu IR teploměrem a hle: 64stupňů. BIOSu už tedy nějak moc nevěřim, radši si to změřím sám.
Jinak Reserator chladí velmi dobře, není vůbec slyšet, hlučnost 0dB, když mezi stojan Reseratoru a stůl dáte kvalitní izolační hmotu, tak se žádné rezonance nepřenáší ani do stolu, 2.5 litru vody tlumí hluk čerpadla velmi dobře (Eheim 300 Compact - 300l/hod), celá kapacita věže se vymění za 30 sekund, myslím že výkonnější čerpadlo je zbytečné, 300l/hod je více než dostatečné. Počítač téměř nevypínám, takže čerpadlo běží už 1.5 měsíce nonstop, a zatím není problém, určitě je dobré že se čerpadlo chladí vodou.
iirc i865/875 nemaj cidlo ... takze leda ze by bylo nejaky cidlo nabastleny pod chipem ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Mě to v Asus Probe normálně ukazuje teplotu MB, tak třeba to tam přidává Asus, každopádně to vůbec nefunguje!Původně odeslal Fox!MURDER
me to v MSI Core Centru taky ukazuje teplotu NB ale kdyz si projdes MSI fora tak se tam dozvis ze je to jen nejakej blud a ze to co to ukazuje je nejaka nahodne vygenerovana teplota (ktera treba zavisi na nejakym napeti nebo necem jinym) a rozhodne to nema nic spolecnyho s teplotou NB.
me to bezne ukazuje mezi 50 a 80 stupnema ... a na to ze je ten chladic na tom vlahounkej je to vazne moc ... (mam tam malej pasivek s vetrackem)
btw. kde/za kolik se da poridit ir teplomer ?to muze bejt sranda vec
![]()
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Ten prodávaj skoro všude, zkus třeba www.conrad.cz , já ho taky nevlastním, půjčuju si ho od kolegy, prý stál cca 7000Kč, ale dá se sehnat i kolem 4tis.Původně odeslal Fox!MURDER
no tag tomu IR teplomeru by som moc neveril , dokaze to robit celkom nechutne odchylky . ~ 5-10°C
a to nemam v robote zadny prdik za 7000KC ale RAYTECa za 60kSk
NTB - nejake Lenovo
PC - Intel i5 netaktovany
fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
technical diver , deep full nitrox 75m :)
Máš pravdu, musí se s tim umět měřit, to za prvý, záleží na úhlu, dále záleží na povrchu, pokud je materiál lesklý (např. měď na vodním bloku) může to zkreslovat, ale odchylka vlivem nepřesnosti měření by měla být max. 1-2 stupně Celsia, alespoň co jsem srovnával s dotykovým, tak to cca odpovídá.Původně odeslal proe
reserator som testoval nedavno .. faj hracka, potichu, uchladi to bezne procesory ale ked to preleze 100W tak je imho koniec ... proste neni zdrave mat 50-60stupnovu vodu, ktora vtedy vznikne ... takze na common pouzivanie fakt super ale hovadsky draha hracka .. inak ja som daval 54load 48noload ABIT IS-7 co znamena asi tak 13-15stupnov nad tvoj ASUS (http://www.legitreviews.com/Reviews/coretemp_2.shtml) takze to odpoveda (3,06HT no oc testovane), co je ale review na bit-techu tak tam im 3,2 prescott liezol na 70stupnov a voda uz bola pekne hnusne horuca co btw skodi cerpadlu co ma byt do 40 stupnov ... inak velke minus je nizka stabilita celej veze, blok je inak hodne gut a je prijemna moznost zmeny cerpadla (ktore imho neni eheim, nerozoberal som to ale podla inych zdrojov to je nejake generic ale to je jedno) a ano suhlas treba to na cosi polozit inak rezonancie prechadzaju .. neprijemna vec je nutnost zapinat/vypinat rucne .. mohli to trosku prekoumat lepsie :P
MC
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
souhlas.. na nejaky HC to neni ale na standart OC je to fajne.. to cerpadlo jsem prohlizel v par reviews i vytahly z reseratoru a je to compact 300 co sem mel doma..(pokud to teda neni nejaka hoooodne dobra napodobenina)Původně odeslal MadCap
.
To je zajimave, zkousel jsem Prescott 3.0E a teplota pri zatizeni neprelezla pres 50 stupnu, cerpadlo je skutecne Eheim Compact 300, take jsem na to koukal. Na zadny velky OC to nemam, zajima me hlavne tichost, a tiche je to naprosto dokonale, rozhodne je to vykonnejsi reseni nez Zalman CNPS7000Cu, ktery jsem mel predtim a ktery je podle me bezkonkurencne nejlepsim vzduchovym chladicem.
P.S. Zkousel jsem OC na 3.55 bez zvednuti napeti, a teplota se zvysila o 1 stupen Celsia
Proč bys to chtěl vypínat? vypínáš snad někdy PC?Původně odeslal MadCap
![]()
ja som pisal ze to neni nad 100W prilis vhodne co je kruta pravda, btw ako dlho si to zatazoval? ma to neuveritelnu zotrvacnost tepelnu, kym sa ohreje na skutocne full teplotu to trva kludne aj hodinku co som skusal .. a pri 3,0 prescott to musi preliezt 50 pri full load aj na asus teplote100W je proste medza po ktorej uz budes "varit" vodu
MC
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Tohle je s diskuzniho fora zalmanusa.com:
Hello again,
Cooling the following devices with Reserator 1 is recommended.
1. Desktop CPUs whose total heat dissipation is up to 130W.
2. VGA cards which Zalman's ZM80 series VGA coolers support w/ and w/o ZM-OP1. Sometimes, high performance VGA RAMs need to be cooled with the help of RAM heatsink and additional fan.
Other devices else not listed above are not recommended to use with Reserator 1.
Regards,
Jinkook Kim/ZALMAN
tak to chcem vidiet ako dlho ti to bude moct bezat full load na 130W by si tu vodu uvaril .. a tomu vermarketing sux a ono to je asi pre ludi co nepocitaju UD ked chcu mat 130W procak
![]()
MC
Nevíš kde se dá sehnat na netu ta tabulka s tepelným výkonem CPU? S jakým napětím dá P4 3.0C procesor tepelný výkon přes 100W? Rád bych to testnul na kolik se dostane teplota vody.Původně odeslal MadCap
Eaglov program CPUheat a je to 1.6V real vCore a je to presne 100W, ako ja nevravim ze to neuchladi ale jakmile ma voda nad tych 40 stupnov neni to to prave orechove
MC
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)